Lakatos Adrienn üzente 12 éve

Csak annyit írnék erre, hogy majd megtudod,ha ennyire hitetlen vagy mi vár Rád!Akkor már késő lesz!Nem ír k.Csaba hülyeséget!Sok a hitetlen ember,pedig jobban tennék ha hinnének!Én kívánom Neked,hogy változtasson meg a Jóisten!!Szia!Odry

Válasz

Szászi Ilona üzente 12 éve

Nem akarom véleményezni a megjelent hozzászólásokat,csak szeretném kiegészíteni.Szellemhangokat a mai technikával állítólag rögzíteni is tudnak.E szerint, egy szellem véleménye ebben a témakörben így hangzik.:A mennyország és a pokol nem egy objektív valóság,hanem lelkiállapot Ha van pokol,akkor tehát azt mi teremtjük meg önmagunk számára.

Válasz

Hegedüs Csaba üzente 12 éve

nem sértő a hangnem ha esetleg úgy vennéd

Válasz

Hegedüs Csaba üzente 12 éve

háháh Ki ez a Kovács Csaba? :D:D:D
Ne haragudj de végig olvastam a kommentjeid és ijesztő vagy! Nálad jól elmentek otthonról..

Nekem teljesen más véleményem van az egészről:
Számomra teljesen egyértelmű hogy a vallások és szentkönyvek és azok történetei miből jöttek létre. A bolygónkat pár ezer éve felfedezte egy fejlettebb civilizáció (talán:miközben egy nem meghatározott nyersanyagot kerestek az univerzumban, amiben földünk bővelkedik vagy bővelkedett.. de lehet hogy szimplán felfedeztek minket és okításunk mellett döntöttek) A föld több részén szálltak le, úgymond "bányavárosokat" létrehozva. Ilyen megtalálható volt a mai Dél és Közép Amerika, Egyiptom, Iraq, Szíria, Jordánia, Kína stb területén... És az akkori tudatlan, közel ősember szinten élő emberek őket tekintették isteneknek. Ők tanították minket, ezzel magyarázom hogy különböző földrészeken, közel azonos fejlődési robbanás történt. Véletlenül minden ilyen területen megtalálhatóak a megmagyarázhatatlanul pontos és hatalmas építmények.. (Piramisok,Maja hegyivárosok). Közel azonos tudásra tettek szert Dél-Amerikában és Egyiptomban is mind csillagászatban, mind matematikában, mind orvostudományban.. hirtelen elkezdtek építkezni, öltözködni, utakat építeni, írni, olvasni.. stb... A bibliában is van egy olyan rész (pontosan nem ismerem sajnos hogy melyik része, de középiskolai irodalom könyvemben olvastam mint biblia részlet..) hogy a földre szálltak csillogó szekérrel, tucatnyi kerékkel, villámlások és dörgés közepette füsttel. Melynek fekete szárnyai voltak ezernyi darabból és ezeket kiterítette, és vízkupola volt az xy fején. Hát kérdezem én mi ez ha nem egy űrhajó leszállása, mely napelemekkel volt borítva(talán) és szkafander az a vízkupola.. ???????????

És számukra ezek hallhatatlanok voltak, gondolom mert nem 20 évig éltek (mint abban az időben egy átlagos ember..), és mivel ha olyan fejlettek voltak hogy megtudtak szállni egy idegen bolygót akkor a mai emberiségnél is sokkal fejlettebbek, szóval gyógyításban, orvostudományban igen fejlett szinten lehettek..

A vízből bor, stb stb?? ezt pedig már a fantáziátokra bízom.. Lehet egy pezsgőtablettás vitamint dobott a csávó a vízbe :D:D vagy csak így fertőtlenítette a földi vizet amiből nem mert inni? :D És még több ezernyi ilyen csodás dolog, ami nem is volt annyira csodás. Számomra annyira egyértelmű hogy ez az egész istenhit és vallások egy idegen civilizáció itt tartózkodása miatt alakult ki..

Remélem érthetően írtam le mi az amit én gondolok... Lehet picit összekapkodtam.

De annyi elég hogyha belegondoltok ha esetleg nem értitek hogy mit mondok..
Mondjuk 200 év múlva ha az emberiség véletlenül talál egy lakott bolygót, egy akkor már elérhető távolságban fejletlen civilicázióval, és tele van uránnal vagy olajjal amire nekünk szükségünk van, és a szervezetek, ENSZ stb megszavazzák annak a bolygónak a megszállását és nyersanyag kitermelését és expediciót indítunk a bolygóra. Az ottani tudatlan őslakosok mit fognak hinni ha meglátja leszállni az égből az űrhajóinkat? És meglátja a furcsa embereket? És azt is megszavazzák az itteni vezetők hogy tanítsuk az ottani lakosokat, billentsünk rajtuk pár évszázadot előre. Alapszinten Matematikát, Csillagászatot, Építkezést, Öltözködés, Növénytermesztés, Állattenyésztés, Gyógyászat.... ismerős?? Majd ha végeztünk hagyjuk hátra az űrhajó leszállópályákat meg egyéb hülyeségeket hagy gondolkodjanak,,,, majd pár ezer év múlva talán felfogják mi is volt itt.. Addig meg majd megfigyeljük őket hogy fejlődnek..

Lényeg a lényeg mert picit elkalandoztam.. A mai Vatikán és minden más egyház is átírtan, cenzúrázva adja vissza a tanításokat úgy hogy nekik az jó legyen.. Megérje.. Tudatlanul tartsák az embereket és legyen elég birka aki elvakultan hisz nekik...
És az annyira őrzött titkos erekjék, mind olyan fent hagyott de eltüntetett bizonyítékok amikből egyértelművé válna még a hülyéknek is hogy bizony itt nem isten volt... hanem egy másik civilizáció... :)

Lehet ti engem néztek hülyének, de azért próbáljatok belegondolni hogy mekkora a világűr és máshol is van élet ez biztos.. Ha tudtok hinni az isteneitekben akkor egy félórára próbáljátok azt félretenni és gondoljátok egy picit át ezeket a dolgokat.. Szerintem egy bibliát kívülről ismerő ember sokkal több idézetet tud majd úgymond felfogni hogy az mi is, mint eddig ha az én gondolatmenetem szerint értelmezitek, képzelitek el azokat.. És lehet most világosodtok meg igazán .:) Ha meg nem tetszik, akkor nyugodtan térjetek vissza a világotokba és imádkozzatok értem hogy ne kerüljek pokolra .) köszi

Hegedüs Csaba

Válasz

Lükő Bálint üzente 12 éve

Sziasztok!
Én személy szerint meg vagyok győződve a pokol létezéséről, személyes élményeim (látomás, álom) is vannak róla. Viszont én is kételkedek abban, hogy a cikk igaz a következők miatt: Az egyik, hogy pokol szó görög eredetije a "hadész", ami azt jelenti, hogy "nem látott". A másik pedig, hogy aki meghal, annak az anyagi teste a sírban marad, és a lelke a számunkra láthatatlan szellemi dimenzióban létezik tovább. Onnan pedig nincs "áthallás", azaz a halottak nem tudnak hozzánk szólni (Lukács 16:19-31). Ez hasonló ahhoz, ahogy az űrhajósok sem látják az Isten és az angyalok lakhelyét, a Mennyet, mert az láthatatlan az anyagi szemeinkkel. Ennek ellenére a Menny fent van, és a pokol a Föld közepében, de csak a szellemi világban. Isten, ha akar, tud betekintést adni ebbe a dimenzióba is (Apostolok Cselekedetei 7:55-56).

Válasz

Mátis Éva üzente 12 éve

Hazánkban is egykor nagy népszerüségnek örvendő Cousteau kapitány is
megérdemel annyit , hogy nevét helyesen JACQUES COUSTEAU-nak irjuk, és
ne Jack Custoe-nak, ha már a fényképét is idecsempésztük...

Válasz

Mátis Éva üzente 12 éve

A cikk természetesen és szokás szerint félrevezető, minden valóságot nélkülöző
kitalálmány.
A hangok a pokolból, mint később kiderült a BARON BLOOD cimű horror filmből
valók, amely Mario Bava olasz filmrendező 1972-es alkotása, Elke Sommer és
Joseph Cotten főszereplésével. A pokoli hangok az ódon kastély földalatti börtönében
kinzott szerencsétlen áldozatok segélykiáltásai, tehát megrendezett horror!!!
Érdekes módon a hirek ismét egy finn újságcikk alapján indultak világkörüli
útjukra és igy jutottak el Trinity Broadcasting Network adásába, ahol aztán már
soha nem korrigálták ezt a fantasztikus , "szinte hihetetlen", majd az évek során
egyre több áltudományos hirrel fűszerezett "kacsát".

Válasz

Salamon Lászlóné üzente 12 éve

Kedves Csaba
Egy műtétnél el altattak.Kicsit nagyobb adagot kaptam a kelleténél, és a következőt álmodtam, vagy voltam jelen,. nem tudom.
A meghalt embereket, sokat, nagyon sokat egy rúdra akasztották fel, mint a ruhákat a sztenderen. Engem is odaakasztottak fel, ott lógtam és a lábam alatt tűz égett. Nem
valóságos tűz, csak olyan nagyon erős érzés. Szerintem ez azért van/saját érdekünkben/
mert ha újraszületünk, akkor ne legyenek az előző élettel kapcsolatos emlékeink.
Mintegy kifertőtlenítés

Válasz

jozsa valentin üzente 12 éve

ÁMEN..

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Attila.

Ott voltam.
olyan.
Mások is voltak ott és még komoly ateista embereknek is van tapasztalatuk ezzel kapcsolatban.
Ha nem hiszed akkor majd meglátod.
Ha meglátod akkor már késő.
Nem jó cinikusan szemlélni a dolgot, mert általában a tapasztalatlanság bátorrá tesz viccelni vele és hülyének nézni azokat akik közvetlen tapasztalatokkal rendelkeznek.
Persze volt olyan idő amikor azokat meg is égették akik azt mondták, hogy a föld gömbölyű, sőt ezt a Bibliából merték igazolni is.
Mégis ezeknek a kinevetett és üldözött embereknek lett igazuk.

Válasz

Petrov Attila üzente 13 éve

Ezt nem hiszem el, hogy értelmes emberek dőlnek be ennek a maszlagnak. hagyjuk már ezt a sikoltozós démonok által kínzós nagyfazékban főzős poklot!!!
Ez a cikk tipikus példája annak, hogy az emberi hiszékenység határtalan, korlátlan, végtelen.
Gratulálok...

Válasz

Szabó Zoltán üzente 13 éve

Kedves Csaba!
Igyekszem megtenni, ami tőlem telik, de bár tudom, hogy az igaz út göröngyös, de ennyi sziklával nem gondoltam volna, hogy találkozom.
Egyébként hívő embernek tartom magam, imádkozom is a jobb létért (is), de nem gondoltam volna, hogy ennyire nehéz lesz "észrevennem" a változást.
Több száz fiatallal és időssel együtt szoktam a feleségemmel járni zarándoklatra, ott érezhetőek voltak a csodák,.... itthon nem annyira észrevehető, vagy legalábbis lehet, hogy a felfogásom rossz, s a jó dolgokat nem fogom fel csodának, vagy a csodákat fogom fel simán jó dolgoknak "?"

Válasz

Maszlag Jani üzente 13 éve

Ez utott nem tudok realis okott ra mondani,azt meg nem akarom mondani h kamu mert nem hiszem

Válasz

bubuka visszater üzente 13 éve

CSabááám, YESSS!!! :DDD
há' mér' nem szóltál hogy másik oldalad is van!?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Zoli.
Először is, tele van a világ Isten csodáinak sokaságával..
Rengeteg helyen, még ezen az oldalon is. Éppen ez a cikk is egy ilyen dologról szól.
Tényleg tanácstalanul állhatnánk ez előtt a jelenség előtt, ha nem volna erről részletes leírás a Bibliában, ó és új szövetségi oldalakon.
A másik meg az, hogy hol állsz, hogy nem látod őket és így elmész mellettük?
Tudod-e mi vakít meg ezzel a dologgal kapcsolatban téged?
Ha Istent hibáztatod a sok szenvedésért ami a világban van, és nem az Istenteleneket, akkor tudd meg, hogy ha hiszel is Isten létezésében akkor is a vele szemben álló oldalon vagy.
Ezen változtass.
És meglátod, hogy Isten minden bajból ki fog menteni.
"Hat bajodból kiment, és a hetedikben sem hagy el."
Vannak akik egyre feljebb kerülnek, pedig sokan szeretnék őket lenyomni, de Isten felemeli őket, és nevetik a drágaságot, és a betegségeket nem ismerik.
Munkahelyükön egyre feljebb kerülnek, pedig nem tesznek mást mint a dolgukat.
Egyszerűen nem működik rajtuk a világ és a gonosz, megkeseredett embereket kísérő átkok sokasága, az elszegényedés és a sorozatos betegségek és csapások.
Csak azért, mert szeretik Istent és szolgálnak neki.
Te hol akarsz lenni?
Hívő, vagy kesergő, önsajnáló emberek között?

Válasz

Szabó Zoltán üzente 13 éve

Ahogy kb. 1 hete írtam, nagyon sok jel utalt arra, hogy akár e világ is lehet a pokol. Mert, ha már a csodákról, isteni tettekről beszélünk, rengeteg le van írva belőle, de mostanság sem nagyon lehet vele csak leírva találkozni. Nem igazán éli át az ember ezeket a csodákat, pedig jobban szüksége lenne rá, mint eddig valaha.
Mi lehet Isten célja, ha ennyi rossz, gonosz dolgot enged meg ebben a világban?
Nem azt mondom ezzel, hogy nem vagyok "vallásos", mert hiszek Istenben.
Csak nem értem igazán a helyzetet....

Válasz

Blaskó József üzente 13 éve

Érdekes dolgokat irtál Csaba nemtudok rá mit mondani.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Igen kinn van.
Gondolom nem mindenkinek feltűnő, csak azok akik összefüggéseket keresnek bizonyos szellemi erők és földi események sorozatai között.
Abban az évtizedben erősödésnek indult a politikában a terrorizmus és azóta is erősödik.
Az Irakban folyó események azért is fontosak, mert négy bukott angyal van megkötözve ott amelyről Dániel próféta ír. az ő eloldatásuk és szabadon eresztésük a harmadik világháborúba fog torkollni.
Egyenlőre csak az Amerikai jelenlét tartja őket vissza, és ha teljesen elárasztaná azt a földet az iszlám terrorizmus, az lehetséges erőként verné le a láncaikat.
Minden ilyen szellemi eseménynek az emberek életében is látható jelei vannak.
A szellemvilág eseményei és döntései elsősorban érzelmi változásokat okoznak az emberekben.
Ennek az érzelmi vezetettségnek az okán tömegeket lehet mozgatni.
A koránban százötven helyen van említve az, hogy egy hithű muzulmánnak kötelessége a keresztények és a zsidók kiirtása.
Nem mindenki akar embereket irtani de mégis működik egy olyan réteg aki engedelmeskedni akar ennek.
A terror eszközével nem csak a zsidó-keresztény kultura "hitetlen gyahur"- jai ellen viselnek "szent" háborút, hanem a saját népük ellen is akik nem értenek velük egyett. Amikor ennyire fundamentális alapokon álló fanatizmusról van szó ott már nem szabad logikát keresni, mert azt úgy sem lehet találni.
De szellemi világból való gerjesztést igen.
Talán nem mondok újat, hogy a terroristák a legtanulatlanabb de a legvallásosabb emberek közül kerülnek ki.
Ugyanúgy, ahogy Jób esetében nem látszottak azok az okok, ami miatt Jób élete tönkre ment, és Istenfélő magatartása ellenére senki sem értette, hogy miért vesztette el mindenét, Jób története tartalmazta azokat a szellemvilágban történt eseményeket ami miatt az ő élete összeomlott, és azt is, hogy Isten miért állította helyre Jób életét, és miért lett négyszer gazdagabb, megbecsültebb, és sikeresebb, miután hűsége a nehéz helyzetben is bebizonyosodott.
Jó iskolapéldaként tekinthetünk rá.
Dániel könyve, és a Jelenések könyve a mai kor és a jövő főbb eseményeit s annak szellemi hátterét olyan részletesen taglalják, hogy még az események kiváltó okait is megírják.
Amikor már nem lesz a földön a keresztény egyház akkor olyan bukott angyali fejedelemségek is a világba lesznek engedve amik által gazdasági nehézségek érik az embereket, és nagyobb járványok mint a sötét középkorban. Pusztító árvizek és sokaságok, és lesz olyan bukott angyal is ami az emberek egymás ellen való fordulását provokálja ki.
Mindez azonban már csak azoknak az embereknek az életében lesz meg akik meg lettek kínálva Isten kegyelmével és visszautasították azt és kigúnyolták.
Egyedül lesznek hagyva az ő szerelmükkel és akkor már keresztények nem lévén a földön visszatartó erő nélkül tevékenykedhetnek a bukott szellemi lények.
Úgy kínozzák az emberiséget egy rövid ideig ahogy csak nekik tetszik, mert ezt megengették nekik az őket választó emberek.
Isten védelme többé nem lesz rajtuk.
De csak egy rövid ideig tart.
A Biblia szerint mire ismét visszatér a földre Isten addigra már nem lesz élőlény a tengerekben és az emberek is valószínűleg fél milliárdnál is kevesebben lesznek.
Életük egy olyan ember kezében lesz akit ők Istenként fognak imádni, de az egy komolyabb lázadó angyal befolyása alatt áll, aki ezen az emberen keresztül vezeti az embereket egymás ellen.
Gyanús, hogy zokszó és tiltakozások nélkül vetnek be atom fegyvereket, és az emberek jó része a föld alatt fog élni.
Mindez talán háromszáz év távlatán belül bekövetkezik, mivel a föld már a hatodik ezer évét tölti.
Plusz-mínusz százötven év.

Válasz

Blaskó József üzente 13 éve

Tehát te hiszel ebben a dologba.Én sajnos nemtudom ezt hihető történetnek elfogadni mert ez számomra elképzelhetetlen dolog.De szerintem nagyon sokan igy vannak ezzel a feltételezésel.Mert ha bele gondolsz egy ilyen állitolagos gonoszt kiszabaditanak a földből hát az nem semmi lenne.Vagy már kint is van?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

József.
Sok utánajárás volt mire a cikket összeállítottam és sok dolgot hagytam ki belőle, amiről úgy gondoltam, hogy csak hozzá költötték.
Mire a finnországi cikket megtaláltam és az Oroszországi geológussal készített interjút kikutattam volna, volt olyan pillanat, amikor úgy éreztem, hogy ha nem lesznek meg az eredeti cikkek akkor fel sem teszem ide.
Azzakov leírása vagy egy profi démonológusé, vagy az egészet egy bukott keresztény ember viccből találta ki.
Az a helyzet, hogy sem okkult oldalon, sem ezoterikus oldalon de még felületesebb keresztények között sem lehet a pokolról ennyire pontos leírást adni.
Jézus tanításait sem úgy képzelik el a mai emberek ahogy azt korábban élt próféták élményeivel összevetve láthatjuk.
Azzakov leírása ehhez áll közelebb.
Az interjú idején Azzakov kijelenti, hogy ő kommunista, és nem hisz az égben.
Itt szándékosan a nyers Google fordítást hagytam meg, nem szépítgettem bele és nem fazoníroztam át.
Magam nagyon gyanakvó vagyok akkor, ha valaki bibliai dolgokról, vagy kereszténységről a saját véleményét mondja el.
Tisztelem, de a hibákat okozó félreértéseket és szándékos félrevezetéseket kevés biblia ismerettel észre lehet venni.
Van aki csak magát akarja népszerűsíteni, van aki pszichológiai eset és téveszméket vetít bele, van aki gyűlöletből ír bizonyos dolgokat, de Azzakovnál nem fedeztem fel ilyesmiket.
Ő egy kicsit bajba is került a nyilatkozata miatt, mert korlátozták utána a mozgásterét, és komoly meghallgatásokat, mondhatnám kihalgatásokat és fenyegetéseket kellett elszenvednie.
Tehát a személyének nem kedvezett az eset, mégis úgy gondolta, hogy ők a pokolba fúrhattak bele.
Én is ezt gondolom.

Említettem egy másik fúrást a cikkben ahol tizenkét kilométernél is mélyebbre fúrtak le.
Ott is a bibliai világkép szerinti rétegződéseket találtak és irtak le.
Mind a só jelenléte, mind pedig a gránit kőzetek jelenléte egyszerre bizonyítja Dávid, és Jónás leírásait, és cáfolja a föld keletkezéséről szóló Darwinista tanokat, amikből a mai napig meg lehet bukni az egyetemeken, ha nem azt mondja a diák amit erről tanított neki.
Például nagy mennyiségű sós vizet találtak, amiben élet jelei, mikroszkopikus élőlények is voltak.
Néhány bibliai rész tartalmaz olyan földalatti élőlényekről szóló leírást amik néha a felszínre Jönnek, vagy a jövőben fognak a felszínre jönni.
Bár szorosan egymáshoz tartozó helyekről van szó, mégis világos, hogy a bibliai mélység nem azonos a seollal.
Sőt a pokol is több részre tagolódik.

Válasz

Blaskó József üzente 13 éve

Nem a bibliával kell foglalkozni.Szerinted meg furták a poklot Igen vagy nem?Én erre lennék kiváncsi Csaba.A többi maszlag nem érdekel.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

De igazad is van. Tényleg semmit sem mondasz, mert semmit sem tudsz.
Hazudozni meg még az újságírók is tudnak, különösen olyanok amik más klerikális csoportok megbízásából cikkeznek.
Sokan térnek meg olyan elégedetlen emberek akik csalódtak valamilyen egyházban.
A teljes evangéliumi kisegyházak pedig szinte százasával növekednek havonta.
Ha meg ezeknek az egyházaknak a vezetői visszaélnének valamivel is, vagy bűnösök lennének valamiben is. Vannak bíróságok ahol bizonyítékokkal alátámasztott feljelentések miatt kivizsgálnak minden feljelentést és a bűnösöket megbüntetik.
Ha meg nincs bizonyítva az állítás, akkor jogos a hazugok megszégyenülése.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Zoli.
Nehéz neked az ösztöke ellen rugódoznod.
Inkább olvasd el a Bibliát és azután Flaviusz könyvét.
Nekem egy kemény kommunista időszakból maradt kiadásom van.

"Európa könyvkiadó, Budapest 1980"

Márpedig akkoriban a könyvkiadás trónusain nem keresztények ültek, hanem erősen antiklerikális, Jól lekáderezett de egyébként kulturálisan magas szintű emberek.

"Fordította: Révay József."

De nem volt elég, hogy valaki lefordította, hanem azt még lektorálták és az eredeti művel egybe is vetették.

"A szöveget az eredetivel egybe vetette és a jegyzetet összeállította: Karsai György"

Sőt talán sok mindent ki is vettek az eredeti szövegből mert egy ilyen ember is belenyúlt.

"Válogatta és az utószót írta: Hahn István."

Úgy látszik, hogy az akkori kommunista vezetés azt is eldöntötte, hogy mit akar a szerzőtől olvasni és mit nem.
De Jézust benne hagyták.
Még ezt is írta Flaviusz Jézusról:

"Ő volt a Krisztus. "

Tehát Flaviusz is hitre jutott benne.

"És, ámbár főembereink följelentésére Pilátus keresztre feszítette , most is hívek maradtak azok, akik addig szerették. Mert harmadnap feltámadt és megjelent közöttük, mint ahogy Istentől küldött próféták ezt és sok más csodálatos dolgot előre megjövendöltek felőle."

Hűha. Nagyon határozott megfogalmazás.
Lehet, hogy ennek a dolognak ő is tanúja volt?
Katona emberként Flaviusz Jeruzsálemben teljesített szolgálatot, mielőtt a fogságban megírta volna ezt a könyvet, úgyhogy nem elképzelhetetlen.
Nagyon pontos eseményleírásai is vannak kora elit vezetőinek életéről, mivel, hogy ő maga is ehhez az elithez tartozott, és benne forgolódott.
Csakhogy az ő általa leírt dolgoknak más tanúi is voltak akik megírták az élményeiket. Így azután más források is tudósítanak Pilátusról, Keresztelő Jánosról, Jézusról.
Túl sok ahhoz az egymástól független tanú, hogy elfogadhatnánk Jézus személyének nemlétezését bizonyítottnak.
Nagyon is élt és még ma is él Jézus Krisztus.
Sőt, az ítéletkor te magad is találkozni fogsz vele.

Válasz

Angel Botond Zoltán üzente 13 éve

Csaba!
Irod:
Részlet Flavius könyvéből:
".......Ebben az időben élt Jézus, az a bölcs ember, ha ugyan szabad őt embernek neveznünk. Ugyanis csodákat művelt és tanította az embereket., akik szívesen hallgatják az igazságot, és sok zsidót és sok görögöt megnyert."
Az általad fent leirt és Flaviusnak mondott idézet vagy a kedves egyházad teológusainak a
hamisitása, vagy egyszerüen Te költötted.Ugyanis az eredeti Flavius müvekben ilyen rész nincs.
Ugyanis Flavius munkáit a 9.ik században a héber forditók,11-12. században a szláv forditók , azóta pedig az egyházak -főleg a katolikus egyház- forditói csempésztek bele a fentiekhez hasonló hazugságokat,hogy Jézus földi létét valahogy igazolják.

A főpapjaid disznóságairol egy szót sem irsz,pedig a média elég anyagot adott.Ezektől a "szenr" emberektől kellene Istenhitet tanulnunk?Szerintem Te még ezeket is védelmedbe veszed.Ha azonban elitéled őket, akkor ennek hangot is adhatnál a változatosság kedvéért,mert kezd unalmas lenni, a sok avult és nevetséges biblliai idézet.Pokol, a pokol tornáca a föld alatt, a menyország az égben, a szüz nemzés stb. és akkor még semmit sem mondtam.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Zoli.
"Csaba!
Ha egy kicsit figyelmesen olvastadvolna az irásaimat,akkor tudnád,hogy Én az emberi alapjogokat elismerem,vagyis hogy minden ember egyenlő, nemre,szinre,vallásra való tekintet nélkül.Ha észrevetted Nekem és még nagyon sokezer embernek, nem a hivőkkel van problémánk, - hiszen Ők az egyház, a Biblia hamis tanai által fálrevezetett emberek."

Pedig ezzel hívőket és az igazságot is sérted és semmibe veszed mint az eddig bizonyítékként felhozott párhuzamos idézeteket.
Jézus a világtörténelem legjobban dokumentált és a legkönnyebben bizonyítható személye.

Írod, hogy:
"Külömben az a bigott,aki elavult, ősrégi és MEGVÁLTOZTATHATATLAN eszmékben,leírásokban hisz, mint a Biblia."

Vagy az a Biblia ellenesség amit te képviselsz!


Írod:
"Éppen ezt emeltem ki, az elöző levelemben, hogy sem Flavius,sem más akkori történész,
-aki Jézus idejében élt- munkáiban meg sem emliti Jézust."

Részlet Flavius könyvéből:
".......Ebben az időben élt Jézus, az a bölcs ember, ha ugyan szabad őt embernek neveznünk. Ugyanis csodákat művelt és tanította az embereket., akik szívesen hallgatják az igazságot, és sok zsidót és sok görögöt megnyert."

Lehet kritikával okosnak tűnni és beszélni össze vissza mindenféle homályos titkokról, hogy azok szakértőjének láttasd magad, de a valódi titkok ismeretében ez a pár egymásnak adott válasz téged nagyon járatlannak tüntet fel.

Egyetlen fegyvered az, hogy aki neked nem ad igazat, azt a bigottság, becsapottság és a mindenki által hozzáférhető információk letagadásának módszerével próbálod manipulálni.
De konkrétumok a te részedről ezidáig még nem kerültek elő.

Válasz

Angel Botond Zoltán üzente 13 éve

Csaba!
Ha egy kicsit figyelmesen olvastadvolna az irásaimat,akkor tudnád,hogy Én az emberi alapjogokat elismerem,vagyis hogy minden ember egyenlő, nemre,szinre,vallásra való tekintet nélkül.Ha észrevetted Nekem és még nagyon sokezer embernek, nem a hivőkkel van problémánk, - hiszen Ők az egyház, a Biblia hamis tanai által fálrevezetett emberek.Nekik bemagyarázták,hogy az egyházak, a vallás nélkül nem lehet Istenhit.
Hogy lehet azt az Én és nagyon sok ember példája bizonyitja.Én hiszek egy világot teremtő Abszolut Eszmében,Abszolut Inteligens Energiában-amelyet Istennek is
nevezhetünk.Miért lenne ehez szükségem a vallásra, a Biblia hamis vagyis nem bizonyitott tanaira?
Külömben az a bigott,aki elavult, ősrégi és MEGVÁLTOZTATHATATLAN eszmékben,leirásokban hisz, mint a Biblia.Ezt a bizonyithatatlan, közel kétezer éve irt,ellentmondásokkal teli ősrégi kövület eszméit akarják ráhúzni a mai modern kor
embereinek világnézetére.Nekem ilyen eszméim nincsenek csak Istenhitem van, és csak egyedül az Isten bizonyitható, de az egyházak egymással szöges ellentétben összetákolt
eszmerendszerei nem.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Zoltán.
Nem én vagyok bigott vallásos, hanem te vagy bigott Jézus ellenes.
Ezzel együtt azok sem a kedvenceid akik Jézusban úgy hisznek ahogy ő valójában van.
Ezzel persze nem nekem okozol kárt, hanem magadnak és mindazoknak akiknek tanácsokat adsz és tanítod őket.

Válasz

Angel Botond Zoltán üzente 13 éve

Csaba!
Nem tudtál előásni Flavius munkáiból egyetlen egy példát sem, Jézus életével kapcsolatban.Egyetlen a kkor élő történész sem tud -munkáit nézve-bizonyitékul szolgálni az állitólagos Jézus rengeteg csodái közül.

Nézd csaba Te egy bigott vallásos ember vagy és ehhez jogod van és ezért nem is várom el hogy a tényeket elfogadd.A másik dolog, ne keverjük össze az Istenhitet a vallás-egyház dogmáival,mint amilyen a biblia által leirtak.A vallásnak-egyházaknak semmi közük sincs az Istenhithez.Aki akar Istenhez imádkozhat bárhol,nem kell hozzá templom, nem kell hozzá eltartani a pappságot a társadalomnak.
Az egyházak és a vallás amióta csak léteznek, kerékkötői a társadalmi haladásnak.Csak néhány: középkori emberirtások,Galilei, vallásháboruk.És az erölcseik?erről job nem beszélni, Ők nem isbeszélnek róla.Amerikában, és minden európai és más országban igy hazánkban is, a főpapjainak egy része köztörvényes bünöző.A rájukbizott ártatlan gyermekek százait erőszakolták meg.De azért Te csak szeresd ezeked a "szent" embereket "az Isten szolgáit".

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Zoli.
Nem állapítottuk meg. Csak te kezeled úgy, mintha nem lenne hiteles.
Sőt, rengeteg mai ásatás és ősi irat előkerülése bizonyítja a Biblia hitelességét.
De azon túl, hogy tárgyi bizonyítékok is előkerülnek, még a keresztények életében fellépő bibliai csodák, gyógyulások és egyéb események is minden nap bizonyítják Isten igéjének az igazságát.

Válasz

Angel Botond Zoltán üzente 13 éve

Csaba!
Már megállapitottuk,hogy a Biblia nem hiteles bizonyitéknak, Te pedig mást nem hozol fel mint a Bibliát.Én nem akarlak hitedben megingatni,vagy megsérteni.Álláspontom,mint minden becsületes embernek az,hogy a gondolkodás szabadságát nem szabad erőszakos hatalmi eszközökkel befolyásolni.Jólenne, ha a Bibliai dogmák helyett a valóság talajára lépnél.

Még mindig nem találom Jézus nevét a Flavius munkáiban, annak ellenére,hogy az egyházak vezetői mindent elkövetnek,hogy Jézusra vonatkozó bizonyitékokat csempésszenek Flavius leirásaiba.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Részlet a Bibliából (újj szövetség):
"2
Annás és Kajafás főpapsága alatt, lőn az Úrnak szava Jánoshoz, a Zakariás fiához, a pusztában,
3
És méne a Jordán mellett lévő minden tartományba prédikálván a megtérés keresztségét a bűnöknek bocsánatjára;"


Flaviusz A zsidók története (keresztelő Jánosról)
Hirdette, hogy kedvesen fogadja Isten a keresztelését, mert célja csak a test megszentelése, nem pedig a bűnök kiengesztelése; tudni illik a lélek akkor már előbb megtisztult az igaz élet révén. Seregestől tódultak hozzá az emberek, és nagyon szivessen hallgatták ezeket a beszédeket.........És még lehetne folytatni Augusztus császárral akiről szintén beszél a biblia, Agrippával aki személyesen hallgatta ki Pál apostolt és Heródessel aki elítélte Jézust, és egyéb párhuzamokkal és idézetekkel.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Zoli.
Az volt a felvetésed, hogy Flavius nem beszélt a bibliáról, mert az ő idejében nem volt biblia.
Én meg bizonyságul arra, hogy az én állításom helyénvaló, kikerestem pár részt mindkét könyvből, és eléd tártam ezeket az egyezéseket.
Sokat idéz Flavius, hiszen nagy ige ismerete volt.
Ha erre te az alkotmányból szeretnél idézni a bibliára akkor az nem egészen logikus és összefüggő, bármennyire is egyenlően ítéli az embereket, de itt semmiféle jogi dologról nem volt szó, hanem arról, hogy Flavius Idézett-e a Bibliából, vagy sem.
Vedd kezedbe mindkét könyvet és az itt leírtakon kívül még rengeteg Ige idézetet fogsz találni benne.
Nem olyan nehéz, mert szinte az egész flaviusz könyv egy összefoglalója a zsidók történetének, ami a Bibliába is meg van írva.

Válasz

Angel Botond Zoltán üzente 13 éve

Csaba!
Ne haragudj,de úgy néz ki a dolog,hogy Neked saját gondplataid nincsenek, csak egy könyvet olvasol fel itt Nekünk a Bibliát.
Ha Te felolvasod a Bibliát ,Én felolvasom Neked az Alkotmányt, amely rögziti az emeberk jogait és kötelességeit.Többek között,hogy minden ember egyenlő, fajra,szinre, VALLÁSRA való tekintet nélkül.Az egyházad, és minden más egyház nem tartja egyenlőnek a másik egyház hiveit,mert azok nem igazhitüek, vagyis az alkotmány ellen vannak.Orbánnak sem fáj a feje,ha a demokrácia megnyirbálásáról van szó, hiszenl a Katolikus egyházat akarja hatalmi pozicióba hozni, a többi egyház és gyülekezet kárára.
Lásd Orbán: Nemzeti Katolikus Magyarország felépitése a cél.
Természetesen szerinted ez Istennek tetsző cselekedet,hogy megint megkülömböztetnek
vallásuk szerint ember csopőortokat, és ezzel alapvető emberi jogaikat sértik meg.

Külömben fél Bibliát kimásoltad, és Flavius fél munkáját is megpróbáltad bizonyitásnak felhasználni Jézus csodáinak, életének bizonyitására.A legnagyobb kutatásod sem járt eredménnyel, ami Flavius történészt illeti, ugyanis sehol nem találni még csak utalást sem Jézus létezésére, munkásságára,csodáira az általad is leirt Flavius munkáiban.

Éppen ezt emeltem ki, az elöző levelemben, hogy sem Flavius,sem más akkori történész,
-aki Jézus idejében élt- munkáiban meg sem emliti Jézust.
Teljesen feleslegesen fáradozol Csaba,hogy bizonyitékot találj arra,hogy Jézus élt valaha,mert ezt már megtették az egyházak vezetői álltal megbizott vallás tudósok hada,
de hamisitásokon kivül, nem találtak bizonyitékot a mai napig sem.
Hát igy állunk Kedves Barátom, amit nem lehet bizonyitani az nincs, Jézus életét pedig
nem lehet bizonyitani.

Isten az más.Annak Létét nagyon kevés ember vonja kétségbe, mivel a világ megléte erre
elegendő bizonyiték.Nem lényeges az ember számára,hogy ki milyennek képzeli el,ehhez
vallásra, szertartásokra, hittanra és más vallási okitásra nincs szükség,mert a külömböző és egymásnak ellentmondó tanok az embereket csak összezavarják.

Szeretnék tőled hallani Csaba, egy két saját gondolatot az emberi értékekről.Nálam az emberi értékek : a szeretet, a megértés, a kirekesztés elvetése, mások segitése bárki legyen is az.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Zoli.
Részlet a Bibliából:

"6. És megölé a babiloni király Sedékiásnak fiait szeme láttára Riblában, és Júdának minden nemeseit is megölé a babiloni király.
7. A Sedékiás szemeit pedig kitolatá, és vasba vereté őt, hogy elvigye őt Babilonba. "


Josephus Flavius A zsidók története:
"Miután így beszélt Szedékiáshoz, megparancsolta, hogy fiait és barátait, a többi foglyot a király szeme láttára öljék le, Szedékiást magát pedig megvakítatta. és bilincsbe verve útnak indította Babyilonba.

Egy másik részlet a Bibliából:

" 1. Kezdetben teremté Isten az eget és a földet.
2. A föld pedig kietlen és puszta vala, és setétség vala a mélység színén, és az Isten Lelke lebeg vala a vizek felett.
3. És monda Isten: Legyen világosság: és lőn világosság.
4. És látá Isten, hogy jó a világosság; és elválasztá Isten a világosságot a setétségtől. "


Josephus Flavius A zsidók története:

"Kezdetben teremtette Isten az eget és a földet.
Mivel azonban ez még láthatatlan volt és mély sötétségben rejtőzködött és Isten lelke lebegett fölötte, megparancsolta Isten, hogy legyen világosság. A világosság megteremtése után Isten megszemlélte az egészet és elválasztotta a világosságot a sötétségtől."

Még egy részlet a Bibliából:
1. Ahasvérus idejében történt (ez az Ahasvérus az, a ki uralkodott Indiától fogva Szerecsenországig százhuszonhét tartományon),
2. Azokban a napokban, a mikor Ahasvérus király üle királyi székében, a mely Susán várában volt,
3. Uralkodása harmadik évében lakomát szerze minden fejedelmének és szolgáinak: Persia és Média hatalmasai, főemberei és a tartományok fejedelmei előtte valának,
4. Midőn mutogatá országa dicsőségének gazdagságát és az ő méltóságának fényes díszét sok napon át, száznyolczvan napig.

És Josephus Flavius könyvéből:
"Amikor Artaxerxes trónra lépett és kinevezte mind a százhuszonhét satrapát, Indiától egészen Etiópiáig, uralkodásának harmadik évében barátait, a meghódolt perzsákat és azoknak fejedelmeit meghívta és száznyolcvan napig tartó ünnepet rendezett."

Ha ismernéd azt amiről beszélsz, mind a Bibliát, mind pedig Josephus Flavius könyvét akkor lehet, hogy pontosabban tudnál vitatkozni ezeknek tartalmát illetően.
A hiba ott van nálad, hogy csak egy könyvnek tartod a Bibliát.
Ezért soha nem fog úgy működni nálad ahogyan az arra rendeltetett.
A viszonyulásod eleve kudarcokat von bele a sorsodba. Ez sok területre kihat.

És hogy honnan tudom, hogy melyik egyházban tevékenykedik Isten?
Onnan, hogy olvasom a bibliát amiben pontosan le van írva arról minden, hogy egy egy gyülekezetben hogyan is működik Isten.
Milyen jelei vannak a hívő életnek amiket maga Isten igazol.
És nem utolsó sorban azok a jelek és csodák történnek benne, amelyek Jézus földi tevékenységét jellemzik és a korai egyházat.

Válasz

Angel Botond Zoltán üzente 13 éve

Kedves Csaba!
Flavius nem hivatkozhatott a Bibliára,mert a Flavius ,Jézus korában élt,. mig a Biblia jóval
Jézus halála után iródott.Érdekes,hogy Jézus tevékenységének korában,senki sem irt róla, és azokrol a csodákról amelyel tele van a biblia.
Ha egy kicsit körülnéznél a világban akkor észrevennéd,hogy hasonló vagy nagyobb "csodákat" az ember maga is csinál.Hazánkban is él egy olyan természetgyógyász, aki
szellemműtéttel szerveket cserél ki, szivet, vesét stb.
A Biblia azt mondja: szeresd felebarátodat, mint Ön magadat.Aki ember és ember, vallás és valláshivő között külömbséget tesz, az nem a Biblia szerint él.Hol van az egyházak között a szeretet?Mindegyik egyház a sajátjának tulajdonitja Istent.
Csaba!Te honnan tudod,hogy Isten a Te egyházadban, vagy melyik egyházban"tevékenykedik", és melyikben nem?
Valószinű,hogy Istennek nincsenek kedvenc egyházai, nem irányit,nem jutalmaz és nem büntet.Főleg nem jutalmazza azokat,akiben egy csöpp megértés ,szeretet és segitőkészség sincs azokkal szemben,akinek más a világnézete,vallása.
Azt mondod, Isten nem megy olyan egyházba,ahol szobrokat,képeket imádnak.Minden egyház és vallás kialakitotta szertartásait, mindenhol szobrokat,képeket imádnak,elötte térdepelnek,imádkoznak.A katolikus egyház az, ahol ez tömegével fordul elő.Istenről,Jézusról,szentekről szobrok,képek,keresztek, arany és ezüst,drágakő kegytárgyak.Akkor szerinted a katolikus templomokban "Isten nem tevékenykedik"?.
Az az érdekes,hogy éppen a zsidókat támadják,a katolikusok,amikor a zsidók szertartásában a legkevesebb a kultikus szobor,kép és egyéb kegytárgy.

Csaba!Irásodban még nem fordult elő az a mágikus szó,hogy SZERETET.Ezzel kellene többet foglalkozni és e szerint élni, és nem a Bibliával.
Soha ne azt nézd,hogy mi az ami elválaszt a másik embertől, ha nem azt ,ami Veled közös.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Zoli.
Flaviusz rengeteget hivatkotik a bibliában leírtakra.
Akik úgy gondolják, hogy a Biblia csak egy könyv azok igen nagyot tévednek és pont azt hagyják ki ami az ő életüket jó forrásból energizálná.
Sehol sem tapasztaltam nagyobb és tökéletesebb csodákat, mint a kereszténységben, mert a keresztények hitének éppen ez a könyv az alapja.
Tömeggyártásban lehetne azokat a csodás eseményeket kiadni könyvekben ami azokat a keresztény gyülekezeteket jellemzi akik ragaszkodnak ehhez a könyvhöz és az abban foglalt útmutatásokat követik.
A világ egyházaival nem lehet összehasonlítani a teljes evangéliumi gyülekezeteket.
Isten nem Katolikus, nem Református, és valószínűleg nem olyan egyházakban tevékenykedik ahol az ő tiltása ellenére szobrokat és képeket imádnak.
És ráadásul Isten még csak nem is animista, holott ő teremtette a természetet, és mindenben benne van a kezemunkája, ami miatt még a természet puszta szemléléséből is megismerhető, de mégsincs benne animista világfelfogást és vallást követő emberek életében.
Isten megismeréséhez Isten követővé kell válni.
Kívülről okoskodni pedig teljessen hiábavaló, mert kívülről csak egy könyvet látsz.
Azt javaslom, hogy vedd elő és úgy kezdjed el olvasni, hogy elötte imádkozz, azért, hogy Isten szóljon hozzád ennek a könyvnek az írásain keresztül.
Nagy csodákat lehet átélni így és kicsiket is.

Válasz

Blaskó József üzente 13 éve

Csaba te nagyon okos vagy és ez az iskola példa szerinted?

Válasz

Angel Botond Zoltán üzente 13 éve

Kedves Csaba!
Tudod, ha Te a Bibliával akarsz bizonyitani,akkor az nem fog sikerülni.Elösször is a Biblia egy könyv, nem vitás egy nagyon érdekes könyv, de semmi több.A bibliát emberek irták,mégpedig jóval az állitólagos Jézus halála után.A benne leirt történeteket az akkor élő legnagyobb történész Josephus Flavius még csak meg sem emliti.Ez a történész a legkisebb emlitésreméltó eseményt is feljegyezte, Pl. tüz ütött ki a zsinagógában stb.
de Jézusról egy sort sem irt.Miért? mert nem volt ilyen esemény.Azt irja a biblia,hogy az állitólagos Jézus halálakor az ég elsőtétült.Sem a hires Flavius sem más akkor élő csillagász nem emlit meg ilyen de még hasonló jelenséget sem.Hát a bibliáról és bizonyitási anyagáról ennyit, nem beszélve arról,hogy Krisztus keresztjét szilánk alakban már hány milliószor adták el a papok.

Az egyházak versengése, egymás támadása,kiszoritása helyett nem kellene szeretetből kezetnyujtani egymásnak? Azt mondod:
"Ma nem kell megölni senkit, de okosan meg kell vizsgálni azt, hogy mi áll egy egy egyház vagy misztérium mögöt."
Ugyan ki lesz az aki MEGVBIZSGÁLJA, HOGY MI ÁLL EGY EGYHÁZ MÖGÖTT?Vagyis melyik az igaz egyház és melyik nem az.Nem feleltél rá,de nem nehéz megmondani, az amely egyház mellé áll az államhatalom.Hazánkban a jelenlegi államhatalom, a Nemzeti
Keresztény Magyarország kiépitésén dolgozik, vagyis a katolikus egyház a kedvezményezett, az igaz vallás, a többi meg nézze meg magát.

Kedves Csaba.Remélem nem bibliai idézetekkel akarsz bizonyitani, hanem valódi bizonyitékokkal.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Boti.
Isten tényleg jó.
És nem kényszerít senkit semmire.
Minden teremtménye szabadon élhet és cselekedhet.
Viszont egy része a teremtményeinek éppen úgy használta fel ezt a szabadságot, hogy ellene fordult és megpróbálta ledönteni a trónjáról.
Hogy, hogy nem, ez nem jött be nekik.
Viszont az egész emberiség szempontjából egy rendkívül éles helyzetet tudtak létrehozni.
Ma nem élnek meg az egymás utáni generációk olyan közvetlen kapcsolatot Istennel mint amilyen az eredeti teremtés volt.
Rengeteg hamis eszme és hit osztja meg az egész emberiséget.
Volt olyan idő amikor versenyeztették a vallásokat.
"-Aki tüzet hoz le az égből az az Isten!"

A többi csak hazugság.
Kiállították a papokat egy dombra és egész nap folyt az "Istenekhez" való könyörgés és hosszas imádkozás.
Végül Illésnek Isten prófétájának a könyörgésére, aki este kezdte el az áldozást, tűz jött le az égből és megemésztette az áldozatát.
A hamis vallások papjait megölték a feldühödött tömegek akik elött nyilvánvaló lett, hogy becsapták őket a Baál papok.
Ma nem kell megölni senkit, de okosan meg kell vizsgálni azt, hogy mi áll egy egy egyház vagy misztérium mögöt.
Ahol Isten csodái jelen vannak ott már nem kell kategórikussan elutasítani mindent.

Válasz

Angel Botond Zoltán üzente 13 éve

Kedves Csaba!
Én teljesen egyetértek Veled.Minden vallás azzal ijesztgeti,zsarolja az embereket,,hogy az Ő vallása az igazi és a másik vallást hivők elkárhoznak, pokol tüzére kerülnek.Na de akkor ki mond igazat, melyik az igaz hit?Nyugodtan mondhatjuk,hogy egyik sem.Egyedül olyan erő létét ismeri el minden vallás, amely a világot teremtette.Az Istent aztán minden vallás külömbőző formában képzeli el, többnyire valamilyen igazságos,jóságos lénynek, akit imádni kell, hozzá imádkozni kell, nem szabad megbántani,mert aki ezt teszi és nem elég alázatos az a pokolba vagy a pokol tornácára jut, vagy hasonló büntető helyekre.

Ilyen Isten Nekem nem kell,mert ez ha igy birálja el az emebreket,akkor nem igazságos,ha nem szereti ha hajbókolnak elötte,megalázkodnak.

Ebben az ügyben Hégel Istenképét fogadom el,aki azt mondja,hogy az Isten Abszolut
Eszme, tehát nem személyszerü lény.

Üdv. Botond

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Zoli.
Ez a világ csak akkor pokol, ha éppen fogoly vagy és ki vagy szolgáltatva a fogva tartóid kegyetlenségének.
Amíg ebben az országban élsz, még a válságok ellenére is lehetsz boldog és elégedett, sőt még sikeres is.
Ehhez szorgalom kell és kitartás, józan ítélő képesség, és megfelelő Isten ismeret.
Akkor soha nem fogod megismerni a pokolt és itt a felszínen sem fog rajtad a kudarc.
Ez mind a te döntésed.
Isten készen áll a te életedbe is beavatkozni.
Hogy döntesz?
Pokol, vagy menny?

Válasz

Szabó Zoltán üzente 13 éve

Ahogy a mai világot elnézem, sajnos egyre jobban az a véleményem, hogy ez a világ a pokol és mi büntetésünket töltjük....

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Badarságok?
Ezek szerint nincs is igazából sehol sem a katolikus egyház papjaihoz köthető pedofil botrány?
És soha nem is tiltották a Biblia olvasását és lefordítását?
Nem voltak máglyák?
Akkor minden rendben van. köszönöm, hogy felvilágosított.

Válasz

Sipos Mihály üzente 13 éve

Bátran tessék csak utána nézni, miket is tanít a Katolikus Egyház, mert nem ezeket! Nem szeretnék részleteiben itt bele menni, mert nagyon hosszú lenne (Szervét Mihálytól a pedofil botrányokig), ill. nem is ennek a fórumnak a témája.
Ha konkrét válaszokat szeretne, bátran írja meg magán e-mailban.
Biztosíthatom, hogy a Katolikus egyházzal kapcsolatos ezirányú nézetei badarságok, jó részük elferdítéséért és terjedéséért a kommunista diktatúra többek között a felelős! Ezért virágoznak a keresztény szabedegyházak és a szekták, mivel nem törekednek a pontos és mélyreható ismeretek megszerzésére pl. a Katolikus Egyházzal kapcsolatban. Valamint bedőlnek ezeknek a nem odafentről jövő gondolatoknak, amik terjesztése néhányaknak még üzleti érdeke is.
Isten áldja!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Miháy.
A kereszténység viszonyulása Máriához koránt sem volt olyan, mint amilyennek a mostani katolikus teológia hirdeti.
Nem imádkoztak, nem is fohászkodtak hozzá.
Jézus szavait tartom ebben mértékadónak:
"-Én vagyok az út, az élet, és az igazság. Senki sem mehet az atyához, hanem ha énáltalam!"
A katolikus teológiában a Máriához intézet imák és kérések számára Mária úgy szerez Jézusnál jóakaratot, hogy megmutatja Jézusnak a melleit, hogy emlékeztesse arra, hogy gyermekként ebből evett.
Ennél betegebb teológiát ki sem lehetne találni.
Nem csoda, hogy ebben az egyházban olyan pedofil botrányok vannak amik a mai kort jellemzik.
Ilyen elhajlott, egyetemben eltévedt vezetés, találta ki azt, hogy Jézus kizárólagos közbenjárását az Atyánál Máriával kell helyettesíteni.
Nos....
Ez nem az a kereszténység, amit Jézus a földön megalapított.
A kopogtatók számára a menyegzőn már az ajtó sem nyittatok meg, hanem csak kiszólnak rajta, hogy "nem ismerlek benneteket!"
Hiába bizonygatják sokan, hogy ott voltunk a gyülekezetben amikor tanítottál és a mi utcáinkon is tanítottál.
A jelenések könyvében leírt hét hegyre épült város vallása ellenséges viszonyban van Istennel és az ő szentjeivel.
De parancsolja Isten azoknak akik az övék és valamilyen módon benne vannak, hogy:
"-Fussatok ki belőle én népem!"
Mert a sok máglyáért, paráznaságért, csalásért, megrontásokért, nem fizet neki Isten jóval, mert a kegyelem időszaka alatt nem tért meg, hanem bátran ellenszegült Isten igéjének és parancsainak annyira, hogy hosszú időn át a Bibliát is betiltották.
Aki olvasni merte azt máglyán elégették.
Mihály.
Ha szereted Istent fuss ki belőle!!!
Most!!!
Ne légy részese a bűnei miatt rá következő ítéletnek.

Válasz

Sipos Mihály üzente 13 éve

Aki a végét hozzá írta, annak javaslom tanulmányozni a kereszténység első 400 évének Mária-tisztelettel kapcsolatos dolgait, valamint nézze csak meg bátran, hogy Jézus az első csodáját kinek a kérésére tette, továbbá mit mondott a kereszten!? Aztán melyik egyháznak ígérte, hogy a pokol kapui nem vesznek erőt rajta, valamint az Újszövetségben található azon részeket, melyek azzal foglalkoznak, hogy Sokan jönnek az én nevemben és mondják én vagyok, és sokakat elámítanak... ne menjetek, hát utánuk"!
Ha gyümölcséről ismerszikmeg a jó fa (márpedig Jézus mondta) akkor nézzük meg milyen gyümölcsöket hoznak a "Mária jelenések üzenetei"?! Én foglalkoztam velük! Valamennyi a hit, a megtérés, a bűnbánat, reménység és szeretet gyümölcsét termi.
És a végén annyi, hogy a szentekhez és a Szűzanyához imádkozni tényleg nem szabad, de fohászkodni igen! Ahogy megtették a körülöttük élők is, pl. a Kánai mennyegzőn! Ezekben a fohászokban a hívők, a mai napig -normális esetben- a Szűzanya vagy a Szentek imáit kérik. "Imádkozzál érettünk bűnösökért...". Ha ez nem működne, kedves Szerző, akkor az sem működne, ha mi imádkoznánk gyermekeinkért, vagy egymásért?
Üdv.:
Jézusban, Mihály testvér

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

És lehet, hogy éppen a te hozzá állásod a legjobb iskolapéldája ennek.
Ha valamiről nincs tapasztalatod és még nem hallottál róla az nem azt jelenti, hogy nincs is.
Ha 86 telén valaki azt mondta volna, hogy 89-ben rendszerváltás lesz, akkor azt az embert kiröhögték volna, és azt mondták volna neki, hogy az emberi hülyeségnek nincs határa.
Ha valaki 2000-ben azt mondta volna, hogy terroristák az USA területén két toronyházat a földig rombolnak, akkor sok okos ember legyintve azt mondta volna, hogy ez hülyeség, mégis megtörtént.
Ha a kilencvenes évek elején valaki arról beszél, hogy lesz egy internet nevű dolog, ami arra jó, hogy közvetlenül beszélj valakivel a világ másik pontján és még videót és képet, meg zenét is küldhetsz vele, akkor felhívták volna a figyelmét, hogy drága a posta odáig kazettát, fényképeket és CD lemezeket küldeni.
-Hülye vagy fiam, elvette az eszedet a sok sci-fi irodalom és film.- mondták volna.
De 86-óta is sok hihetetlen dolog megtörtént és még ezután is sok hihetetlen dolog meg fog történni.
Aki meg nem hiszi az inkább járjon utána.
Jómagam is személyesen tudom tanúsítani azt, hogy van pokol.

Válasz

Blaskó József üzente 13 éve

Nem akarok megbántani senkit de ez emberi hülyeségnek ugy látom tényleg nincs határa.

Válasz

Garamszegi marika üzente 13 éve

Köszönet érte Istennek, hogy ilyen titkokat tudhatunk, nagy az ő kegyelme mert nem akarja hogy odakerüljünk. Nagy áldás szálljon csabára és mindazokra akik előhozzák ezeket a történeteket, és tudatják velünk a felszín alatt rejlő titkokat. Köszönettel marika

Válasz