K Attila üzente 13 éve

Kedves Hajnalka!
Köszönöm a megértésed. Bár ettől hízik a férfiember mája, - a dícséretet nem érdemlem, mert úgy van, ahogy a bölcselet mondja:
"Amiről itt beszélünk, az az, hogy vajon lehet-e az emberi elmét radikálisan átalakítani. Hogy ne elfogadjuk a dolgokat… hanem megértsük őket, hogy darabjaira szedjük szét, hogy szíved és lelked beleadd, hogy megértsed. Hogy másképpen éljünk. De ez rajtad áll, nem máson. Mert nincsen tanár, tanuló, nincsen vezető, nincs guru, nincs mester, nincs megmentő. Te magad vagy a tanár, a tanuló, te vagy a mester, a guru, a vezető te vagy mind! Megérteni egyet jelent az átalakulással. "
(Jiddu Krishnamurti)
Ehhez a folyamatos változáshoz segítsenek az Égi Hatalmak!

Válasz

Turó Hajnalka üzente 13 éve

Köszönöm szépen a válaszod és ne haragudj,hogy félre értettelek.
Különben nagyon tetszenek az írásaid mert nem sablonok és számomra újnak
számítanak.Tanultam Tőled.

Válasz

veres istván üzente 13 éve

Olvastam ezzel kapcsolatos bejegyzéseket,s ha igazak az írások, már az ősember barlangrajzai is tartalmaztak az adott kornak megfelelően oda nemillő ábrákat.(ufók).
Pedig akkor még nem volt média(tv,rádió, újságok).Tehát nem tudhatott ilyen dolgokról,ha a saját szemével nem látta.Vagy ha már akkor is nem voltak nagy fantáziával megáldva.

Válasz

K Attila üzente 13 éve

Kedves Hajnalka!
Nem neked szántam az idézetet és elnézésedet kérem, ha félreérthető voltam. Pusztán a bejegyzéseink egymásutánisága miatt fordult elő, hogy az általad tett hozzászólás után idéztem be a Védikus irodalomban található és a témakörhöz illeszkedő szövegeket.
S amint az az idézett szövegből kitűnik helyenként őseink is hagyták szárnyalni gondolataikat, főként tették ezt abban az esetben, ha az általuk megfigyelhető valóság jelenségeire nem tudtak pontos magyarázatot adni. Ezért, ha ők maguk a földi létre lettek is kárhoztatva, fentartották maguknak a jogot a szellemi felemelkedetségre.
S talán ez az ami a világot egy picit mindig előrébb mozdítja...
"Az ortodox egyház is rejteget egy csomó titkot.
Lassan minden napvilágra kerül.Hál Istennek" - írod és igen igazad van, mert nem lehet tudni, hogy még miféle szellemi kincsek kerülnek elő a ládafiából, amelyek újabb hajtóanyagot bíztosítanak az emberi gondolat szárnyalásához.

Válasz

Turó Hajnalka üzente 13 éve

Kedves Attila!
Ezt nekem szántad?Ha nem akarsz földhözragadt lenni, hagyd a gondolataidat szárnyalni!

Válasz

K Attila üzente 13 éve

A Vimanika Sastra hosszú ideig ismeretlen volt az emberiség számára. Elfeledve hevertek évszázadokon keresztül a pálmalevelekre írt szent szövegek a templomok pincéjének mélyén. A papok a hagyomány szerint pontról pontra átmásolták a régi levelekről újakra a szövegeket ha azok állaga az idők során romlásnak indult. Aztán egyszer csak jött dr.G.R.Josyer, az indiai Mysorében müködő Szanszkrit Kutatások Nemzetközi Akadémiájának igazgatója és elkezdte lefordítani a szanszkrit nyelven írott feljegyzéseket. Josyer doktor munkássága nyomán egyszerre megelevenedett az ősi India csodás, repülő szerkezetektől hemzsegő világa. A Vimanika Sastra szerzője egy hindú bölcs, Maharshi Bharadwaja, aki sok hasonló müvet irt az óindiai civilizáció tudományáról. Mindent szó szerint fordított le úgy, ahogy az a szanszkrit eredetiben is olvasható, ami nem könnyű feladat mivel léteznek olyan ősi szanszkrit kifejezések, amelyeknek nincs sem angol sem magyar megfelelője. A művet végűl Vimanika Sastra néven hozta a nyílvánosságra és ezzel új fejezetet nyított a paleoasztronautika történetében.
Miután a védikus irodalom fordításai egy újabb gyöngyszemmel bővültek egyre jobban kezdett kitisztulni a múlt köde. A Mahábháráta is emlíitést tesz egy ősi háborúról, amelyet csodás égi szekerekkel vivtak a Vimanika Sastra pedig még jobban alátámasztotta a vimánák létezését.
De mik is azok a vimánák? A kérdés nem egyszerű, hiszen ezekből az ókori járművekből elég sok fajta létezett. A Vimanika Sastra ezeknek a gépezeteknek a gyűjteménye. Az illetékesek természetesen rögtön mindent cáfoltak. Szerintük soha nem léteztek ilyen szerkezetek a régmúltban, mindezek csupán a paleoasztronautika kutatóinak képzelgései. Azt állítják, hogy a vimánákat a modern kor élénk fantáziájú embere csak beleképzeli a szövegekbe. Dr. G.R. Josyert nagy tiszteletben tartották hazájában. Kollégái mind elismerték munkásságát és a vallási vezetők is elégedetten fogadták a Vimanika Sastra fordítást - sőt tovább megyek -egyenesen megkérdőjelezhetetlen igazságnak fogadták el, hogy az ősi Indiában bizony létezett egy fejlett szupercivilizáció, amelynek tagjai igenis repülő szerkezetekkel utazgattak a világon. A bölcs nagytudású indiai papok ezek szerint rugalmassabbnak bizonyultak korunk merev, elfogult embereinél és nem tagadták meg a múltat akármi is állt a szent szövegekben.
(forrás: http://esekielstone.blog.hu/index.php/?page=1 )

Ha nem akarsz földhözragadt lenni, hagyd a gondolataidat szárnyalni!

Válasz

K Attila üzente 13 éve

"Ezékiel látomása

1 A harmincadik évben, a negyedik hónap ötödikén, amikor én a fogságban élő nép között voltam a Kebár folyó mellett, megnyílt az ég, és isteni látomásokat láttam.
2 A hónap ötö¬dikén, Jójákin király fogságba vitelének ötödik évében
3 szólt az Úr igéje Ezékiel paphoz, Búzi fiához, a káldeusok országában, a Kebár folyó mellett, és megragadta őt ott az Úr.
4 Láttam, hogy forgószél jött észak felől, nagy felhővel és egymást érő villámlással, körülötte fényözönnel. A közepéből, a villámok közül mintha ezüstös csillogás tündöklött volna.
5 Négy élőlény alakja volt ott. Ilyennek látszot¬tak: emberhez hasonló alakjuk volt,
6 de minde¬gyiknek négy arca, és mindegyiknek négy szár¬nya vol.
7 Lábaik egyenes lábak voltak, de lábfe¬jük olyan volt, mint a borjúláb. Ragyogóak vol¬tak, mint a fénylő réz.
8 Szárnyuk alatt négyfelől emberi kezek voltak. Mind a négynek voltak ar¬cai és szárnyai.
9 Szárnyaik összeértek, egyiké a másikéhoz. Nem kellett megfordulniuk, amikor jártak, mindegyik előre nézve tudott menni.
10 Ilyen volt az arcuk: volt emberarcuk, de volt oroszlánarca is mind a négynek jobbról, bikaar¬ca is volt mind a négynek balról, és volt sasarca is mind a négynek.
11 Ilyen volt az arcuk. Felső szárnyaik ki voltak terjesztve,
ez a két szárny összeért, egyiké a másikéval, kettő pedig elta¬karta a testüket.
12 Mindegyik előre nézve tudott menni. Ahova a lélek akart menni, oda mentek, nem kellett megfordulniuk, amikor jártak.
13 Ilyenek voltak az élőlények: külsejük olyan volt, mint az izzó parázs,
és az élőlények közt, mintha égő fáklyák lobogtak volna. Tűz ragyo¬gott, és a tűzből villámok cikáztak.
14 Az élőlé¬nyek járása-kelése olyannak látszott, mint a vil¬lámlás.
15Amikor néztem az élőlényeket, megpillan¬tottam egy-egy kereket a földön az élőlények mellett, mind a négy előtt.
16 A kerekek úgy voltak elkészítve, hogy ragyogó drágaköveknek lát¬szottak, és mind a négy egyforma volt. Úgy ké-szültek, hogy mindegyik kerék közepében egy másik kerék látszott.
17 Amikor jártak, négy irányban tudtak menni; nem kellett megfordul¬niuk, amikor jártak.
18 A kerék abroncsai maga¬sak és félelmetesek voltak, és mind a négy ab¬roncs körös-körül tele volt szemekkel.
19 Amikor az élőlények jártak, a kerekek is jártak mellettük;
és amikor az élőlények fölemelkedtek a földről; a kerekek is fölemelkedtek.
20 Ahová a lélek akart menni, oda mentek; ahová a lélek akarta. És a kerekek is fölemelkedtek velük, mert
az élőlények lelke irányította a kerekeket.
21 Ha azok jártak, ezek is jártak, ha azok megálltak, ezek is megálltak; és ha fölemelkedtek a földről, fölemelkedtek a kerekek is, mert az élőlények lelke irányította a kerekeket.
22 Az élőlények feje fölött valami boltozat volt, amely félelmesen csillogott, mint a jég, és ki volt feszítve a fejük fölött.
23 A boltozat alatt
ki voltak terjesztve szárnyaik, egyiké a másiké felé. Mind¬egyiknek volt másik két szárnya
is. Ezekkel elta¬karták a testüket elöl is, hátul is.
24 Amikor jártak, olyannak hallottam szárnyaik zúgását, amilyen a nagy vizek zúgása, mint a Mindenható hangja. Hangjuk zúgása olyan volt, mint egy tábor mo¬rajlása. Amikor megálltak, leeresztették szár¬nyaikat.
25 És egy hang hallatszott a fejük fölött levő boltozatról amikor megálltak, és leeresztet¬ték számyaikat. Amikor megláttam, arcra borultam, és hallot¬tam, hogy valaki megszólal..."

Válasz

K Attila üzente 13 éve

Régi indiai repülőgép-technológia, az anti-gravitáció kézikönyvből

"A régi indiai szövegek szerint az embereknek vimánáknak nevezett légi járműveik voltak. A vimána két fedélzetes, kerek légi jármű, kerek ablakokkal és kupolával, majdnem olyan, ahogyan a repülő csészealjat elképzeljük. A "szél sebességével" repült, és "dallamos hangot" adott. Legalább négy különféle vimánatípus volt: csészealj formájúak, hosszú hengerek ("szivaralakú úrhajók"). Nagyon sok régi szöveg beszél a vimánákról, több kötetet kitennének. A gyártók repülési kézikönyveket írtak a különféle vimánák vezérléséről, némelyik ránk maradt, sőt le is fordították angolra.
A Szamara Szútradhara tudományos értekezés, a vimánában történő légi utazás minden szempontjával foglalkozik. 230 párvers beszél a megépítéséről, a felszállásról, ezer mérföldes repülésről, normál- és kényszerleszállásokról, még a madarakkal való esetleges összeütközésekről is. A Vaimánika Sásztrát 1875-ben találták meg egy indiai templomban. Ezt a Kr.e. 4. században írta a bölcs Bháradvádzsa, aki még régebbi szövegeket használt forrásként. A szöveg témái a vimánák üzemeltetése, vezérlés, óvintézkedések hosszú utazások esetén, a repülőgép vihar- és villámvédelme, valamint hogyan lehet átkapcsolni „napenergiára” egy szabad energiaforrásról, amely „antigravitációként” hangzik. 8 fejezetében ábrák vannak, háromféle repülőgépet mutat be, olyan készülékekkel együtt, amelyek tűzbiztosak és nem törnek el. Felsorolja a járművek 31 lényeges részét és a 16 anyagot, amelyekből készülnek, és amelyek abszorbeálják a fényt és a hőt; ezért tartották alkalmasnak a vimánák építéséhez."

Ezt a dokumentumot lefordították angolra, és beszerezhető a kiadónál: Vaimánika Sásztra, szerzője Mahársi Bháradvádzsa, angolra fordította, szerkesztette és kiadta G. R.Josyer, Mysore, India, 1979. Mr. Josyer a majszuri nemzetközi szanszkrit kutatás akadémiájának igazgatója.

Válasz

Turó Hajnalka üzente 13 éve

Az ortodox egyház is rejteget egy csomó titkot.
Lassan minden napvilágra kerül.Hál Istennek

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Géza.

Az Alvisúra elméletnek köze sincs ehhez a festményhez és a témához.
Egy modern kori vallásalapító vállalkozói csoport által megszerkesztett legenda aminek semmi nyoma a huszadik század előtti időkben.

Válasz

Regényi Géza M üzente 13 éve

Kérem, olvasák el az Alvisura 19, 20, 24 fejezetét. Tanulságos olvasás. Nem kell mindent magyarázni, tanulnunk kellene úgy gondolom.

Válasz

Major Lajosné Marika üzente 13 éve

Földönkívüliek szerintem is léteznek, léteztek. Azt gondolom a földi első csodatevők belőlük került ki. Kultúrájuknak köszönhetően olyan dolgokat tudtak véghezvinni, mely abban a korban csodaszámban ment. Lásd: Az esőerdő lakói számára is csodatevők a " civilizált emberek". Ma szerintem köztünk járnak, de az emberek zöme csak félelemmel gondol rájuk.Azt gondolom amíg felül nem tudunk emelkedni emberi gyarlóságainkon, nem is fogjuk megismerni őket.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Lajos.

Isten a maga képére teremtette az embert, és ez szerint az Atya, a fiú, és a Szentlélek hármasságának mintájára az ember is három összetevőből áll.
Szellem, lélek és test.
Fontossági sorrend szerint írtam le, mert egy dolgot tud elvenni tőlünk a halál, a testünket.
A lelkünket kegyetlenül tudja itt a földön gyötörni, és a szellem, ha elvész, akkor örök gyötrelem vár rá a pokolban.
Ott viszont közvetlenül lehet találkozni ezekkel az alant leírt hibrid lényekkel, akiknek örömöt okoz ott lent az emberek szellemének a gyötrése.

Nem figyeltem meg, hogy hét ága lenne a második szerkezetnek, de a János szerint az Isten trónja előtt egy hét ágú menóra, vagyis gyertyatartó ég, ami az Isten lelkének hét tulajdonsága, vagy Károli fordítása szerint "ami az Istennek hét lelke".

A szellemvilágban jól megfigyelhető a páratlan számok megjelenése a jó oldalon.
Minden számhoz jó tulajdonságok köthetők.

Válasz

Novákné Gajdics Anikó üzente 13 éve

Csaba nagyon érdekes volt a bibliai álláspontod a földönkivüliekről.

Válasz

Bákai Lajos üzente 13 éve

Szerintetek az,,UFO''csovajanak van jelentosege?
-elol harom hatul het-.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Mint a téma szakértője, szeretném a biblia álláspontjából megvilágítani azt a kérdést, hogy vannak-e földön kívüliek.
Lassan már két évtizede gyűjtöm és vizsgálom azokat az információkat amik ezzel a kérdéssel kapcsolatosak.
A Biblia eléggé egyértelműen kezeli ezt a dolgot.
A teremtés könyvében máris egy olyan kérdés megválaszolását találjuk, amit ma gyakran hallunk.
Vajon a földi élet az evolucionisták szerint az őslevesben keletkezett egy villámcsapás következtében, vagy a földre érkezett valahonnan máshonnan?

A Biblia szerint a földön kívüli lény nevezetesen Isten szelleme alkotta meg itt a földön.
Ez persze a két állítást nem békíti ki egymással, hiszen Isten a szellemi világban van, míg az embert a föld porából teremtette, mert egy tökéletes otthon beleillő lakója az ember.

Ezzel párhuzamosan húzódik végig az egész biblián ez a szemlélet, és minden korban külön írt történelmi feljegyzések is így kezelik.
Az özönvíz előtti korban a földre látogató lényekről nem idegen bolygók lényeiként, hanem egy nagyon jó szóval Istennek fiaiként beszél a történet író.

Ezek földi leányokat vettek feleségül, és gyermekeik is születtek, akik félig angyal-félig ember óriások voltak.
"Hires neves" vagyis több nép legendáiban is élő félistennek tekintett, lények voltak.
Ezzel egyértelművé teszi az író, ha akaratlanul is, de az univerzum anyagi valóságában minden élet bölcsője az emberiség szülőbolygója a föld.

Ezen lények tevékenységének köszönhetően az egész föld megtelt erőszakoskodással, ami magát az emberi fajt is megsemmisüléssel fenyegette.
Isten ekkor olyan embereket választott ki akik nem keverékek, hanem Ádám egyenesági leszármazottjai voltak, és őket megmentve, özönvízzel árasztotta el a bolygó felszínét.

Az özönvíz katasztrófájának következményeként megszűnt az édeni éghajlat a földön, és a közvetlenebb napsugárzás hatására, olyan genetikai változások jöttek létre az emberi fajban is és az állatvilágban is ami csak igen nehezen alkalmazkodik más fajokhoz.
Vagy igen nehezen hidalható át.
Valószínűleg többé már nem születhet közvetlen leszármazottja egy angyalnak és egy embernek.

Pedig sok kísérlet volt erre az özönvíz után is.
A Bibliától független néprajzi források sok ilyen leírást tartalmaznak.
A Görög mitológiában egy rahedli Isten lép szexuális kapcsolatba földi asszonyokkal.
Sőt arra is van példa, hogy állatokkal.

Ma nem látunk közvetlenül ilyen hibrid lényeket, és nem is lenne biztonságos ez a világ velük.
A mai UFO történetek egyik fő jellemvonása az, hogy a világon sok helyen elrabolt emberektől nemzésre alkalmas testnedveket és szerveket rabolnak az idegen lényeknek tartott ismeretlenek.

Több próféta is akik különböző korban éltek, láttak az égből alászállani repülő járműveket.
Ehhez, hozzátartozik az is, hogy ezeknek az utasai, akár jó vagy számunkra előnytelen híreket hozva, mind Isten létezésének bizonyítékait hozták.
Sokszor közvetlenül Isten üzenetét, máskor pedig maga Jézus jelenik meg a prófétáknak.
Ezékiel Jézus által használt járművet írja le egy ilyen látogatásnál, mint a Jelenések könyvében János, aki ugyanazt a szerkezetet írja le, és ugyanazokat a lényeket, mint amit Ezékiel látott.

Jézusnak a születésénél is olyan jelenségek voltak tapasztalhatóak, amik a normálistól eltérőek.
Angyalok jelentek meg embereknek.
Pásztoroknak, prófétáknak, és messze földről is jöttek csillagászok és tudós emberek, mert ezekből a jelenségekből amik az eseményt követték azt a következtetést vonták le, hogy Isten egy nagyon nagy és jó beavatkozást hajtott végre az emberiség életében.
Ők a megváltót keresték és meg is találták.
Nem tudni, hogy honnan jöttek rá, hogy megszületett, de tudták és ez olyan hosszú útra is késztette őket, hogy a messzi napkeletről is eljöjjenek.

Magát a keresztre feszítést is olyan jelenségek kísérték ami elütött a megszokottól.
Ez a jelenet volt a világtörténelem középpontja.
Az az esemény ami a legjobban befolyásolta az egész univerzum állapotát.

A kereszthalála után három nappal Jézus testben feltámadt és visszalátogatott az apostolokhoz, és ők maguk is a saját szemükkel látták őt felemelkedni a földről és eltűnni az égben.
Még abban a percben egy angyal jelent meg az Apostoloknak aki azt mondta, hogy ugyanúgy fog visszajönni, ahogy elment.

A keresztre feszítésnél rengeteg ember látott olyan régi prófétákat feltámadni akik sok évszázaddal korábban támadtak fel.
Földrengéseket tapasztaltak és a nap is elsötétült.
Nem állítom, hogy egy űrhajó éppen ott állt föld körüli pályára, és eltakarta a napot, mert korábbi számítások szerint pont Jézus keresztre feszítésének időpontjában valóban a hold állt a nap és a föld közé, és ez a sok szemtanú és evangélium író történelmi hitelességét igazolja.
Viszont semmi féle feljegyzés nem ír le repülő tárgyakat.
A festmény sem egy szemtanú leírása alapján készült, hanem valószínűsíthető, hogy Krisztus halála utáni ezerháromszáz ötvenes években úgy próbálta valaki ábrázolni az egész jelenetet, hogy belefűzte az egész Biblia által közvetített világképet.
Tehát nem ufókat, vagy idegen lényeket akart ábrázolni, hanem a Lukács írása szerinti Mózes, és Illés visszatérését, akik közvetlenül Jézus halála után egy hegyen beszélgettek a Mesterrel a tanítványok szeme láttára.
Mózes és Illés Az egyik evangélium tanúsága szerint éppen a megváltás ügyében beszélgettek Jézussal, és úgy tűnik, hogy az egész esemény mögött az egész szellemi világ megbolydult, miközben az emberek nem értették, hogy mi történik.

Tehát valószínűnek tartom, hogy egy ilyen megbolydulást szeretett volna ábrázolni a festő, hiszen angyalok is jelen vannak a képen akik a felhők között szemlélik az eseményeket, és köztudott, hogy az emberek nem látják őket.
És a halott szenteket is valami hasonló aspektusból akarja ábrázolni.
Ezzel pedig egy modern festő gondolkodásmódja rajzolódik ki előttünk, aki egy jó anyagi és szellemi látással globálisan vagy interkontinentálisan, illetve bolygóközi módon ábrázolja az egész keresztre feszítést, ami az egész világegyetem figyelmének a középpontja.

Válasz