K Attila üzente 13 éve

Miféle bizonyítékokról beszélsz? Mit írtál le? Hol? Mikor?

Egészen egyszerű módon ellenőrízhető a dolog, még neked sem esne nehezedre, ha hajlandó lennél nagyritkán átgondolni mindazt amit neked címezve írnak.
Visszatérve a "forró" földtörténeti korszakra. Megpróbálom kisiskolás szintjén magyarázni, ki tudja - hátha megérted. Tehát: A föld kezdeti állapotában egy kicsit tűzesseb volt mint napjainkban. Mivel saját tüzelőanyaga nem volt, azaz hőmérsékletét önmaga fenntartani nem tudta és a környezetéből sem tudott ehhez energiát elvonni ezért mit tehetett szegény ősföldünk, mint elkezdett visszahülni. Ekkora tömeg lehüléséhez rengeteg idő szükséges. Időközben egy földkéregnek nevezett réteg is kialakult ami szerencsénkre méginkább késleteti a folyamatot. A korai forróság bizonyítéka itt dohog a lábunk alatt. Még a mai nap is elmondhatjuk, hogy egy fórró tűzgolyóbison élünk, ha figyelembe vesszük a föld kéreg arányát a föld össztömegéhez viszonyítva. Kedves barátom, ha mindebben kételkedsz, akkor a legegyszerűbb módja annak, hogy megbizonyosodj arról amit most még nem hiszel, - az az, hogy ÁSNOD kell. Ha elég mélyre jutottál mérd meg a különböző mélységekben mérhető hőmérsékletet és gondold át a kapott eredményeket. Túl mélyre ne hatolj, mert megégsz!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Csaba, ezt már nem kell bizonygatni, mert már csomóan bebizonyították régen. Az ellenkezőjére Te nem bizonyítékokat írtál, hanem általad kigondolt dolgokat. Javaslom, nézd meg az újonnan feltett videókat. Érdemes.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Attila.

Ha forró volt bizonyítsd be.

Az ellenkezőjére már leírtam a bizonyítékokat.

Válasz

K Attila üzente 13 éve

A mondat vég lemaradt:
Számtalan hely adna lehetőséget arra, hogy a szó szerinti értelmezés helytelen voltát bizonyítsuk.

Válasz

K Attila üzente 13 éve

A szó szerinti értelmezés nem a legmegfelelőbb módszer a Biblia és más Szent Könyvek tanításainak megértéséhez.
A Bibliából a vizözön történetét említeném, amely tele van ellentmondásokkal és a legegyszerűbb ezen ellentmondásokat ellenőrízni.
Pl:
„A víz még magasabb lett a földön, annyira, hogy az ég alatt minden magas hegyet elborított”
„Tizenöt könyöknyivel múlta felül a víz őket, annyival emelkedett a hegyek fölé.”
A föld legmagasabb hegycsúcsa kb 8850 méter ami felett 15 könyöknyi víz állt, azaz a földet borító vízréteg 8860 méter volt. Ennek a vízréteg magasságnak érdekessége, hogy bár az egész földet borította a Noé bárkája mégis a kb 5100m magas Ararát hegyen feneklett meg. Lehet, hogy a bárka viz alatti része ilyen nagy volt, vagy inkább nem volt elég ismeret a Biblia íróinál a Himalája legmagasabb csúcsáról?
S ha már a vízrétegről beszélünk és az egyszerűség kedvéért az Ararát magaságával számolunk, akkor ez azt jelenti, hogy 5100m vízréteg a földátmérőt majdnem kétszeresére növelte volna, pontosabban 12756km-ről 22976km-re. A megváltozott gravitácíós helyzet mit eredményezhetett?
Honnan e írdatlan vízmennyiség és ha volt, hová lett?

Számtalan hely adna lehetőséget arra, hogy a szó szerinti értelmezés helytelen.
Bizonyára sokak újragondolnák korábbi értelmezési módszerüket, bár úgy gondolom, hogy ez Csaba barátunk számára már majdhogynem ördögi Darwinista trükk.

Válasz

K Attila üzente 13 éve

Kedves Katalin!
Nem baj, hogy nem értesz a gránitokhoz, sokan vagyunk így ezzel. Csaba barátunk ismereteit fitogtatva elkövette azt a hibát, hogy csak a folyamat egyik fázisát említette és ezzel próbálta igazolni állítását. A helyzet viszont az, hogy a földkéregkialakulása óta szinte folyamatossan emelkednek és sülyednek a különböző ásványi anyagok és meghatározásuk mindig annak fügvénye, hogy az adott periódusban meleg avagy hideg hatás éri őket.
Bővebbet itt: http://www.mineral.hermuz.hu/iskola/isk_genetika.htm

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Már hülyeség, amit mondasz, ne haragudj. Természetesen olyan forró volt a Föld -akárcsak a többi-, hogy folyékony állapotú volt. Aztán lehűlt, -a mag kivételével- megszilárdult a felszíne, és az alsóbb rétegek is. Ahogy lejjebb haladsz a rétegekben, egyre forróbb a bolygó belseje.
A teremtés könyvében szerintem arra utalnak, hogy a vízből indult a fejlődés -mert nyilván onnan, legalábbis a tudomány mai állása szerint. De Te bizonyára meg fogod dönteni előbb utóbb ezeket a tudományos tényeket, Csaba. Alig várom.
A gránithoz nem tudok hozzászólni, de arra se venném be a ciánt, hogy jól gondolod, az ugyanis később is kialakulhatott.
Nem mondom, hogy én mindennel egyetértek, amit a tudósok mondanak, sőt, sokszor nem, de amiket Te állítasz... az nagyon durva.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kata.

Mivel a föld soha nem volt túl forró, ezért nem kelet lehűlnie.
Ha igaz lenne az amit néhány találgató "tudós" mond, hogy a föld a napból szakadt ki és később lehűlt, akkor a föld belső szerkezete nagyon másképpen nézne ki mint most.
Például nem lehetne találni a felszín alatt Gránitot.
A gránit ugyanis nagy mennyiségben található a föld mélyében. Ennek a kőnek az a tulajdonsága, hogy ha rámelegítünk egy kissé akkor megváltozik a kristályszerkezete, és úgynevezett riolit lesz belőle.
Egy meleg bolygón soha nem lehetne ilyen anyag.
A teremtés könyvében olvasva viszont azt látjuk, hogy a vizek mélyén lett megalapozva az egész bolygó és a vízből emelkedett ki.
Egy olyan bolygó ami meleg, vagy lehűlt, képtelen akkora mennyiségű vizet hordozni, mint amekkora mennyiség a föld felszínén és a földkéregben van.
A naprendszerben két bolygón fedeztek Fel vizet, az egyik a Mars és azon igen csekély mennyiségű jég formájában van víz, a másik a hold ahol még kevesebb fagyott réteg található.
Naprendszerünk utolsó bolygóján a Neptunuszon például szintén van, jég és hó de annak az anyaga metán.
A másik ehhez hasonló a Jupiter egyik holdja, és azon sem található víz.

Válasz

Mátis Éva üzente 13 éve

Csak az érdekesség kedvéért;
A hinduizmusban az Univerzum kora 158,7 trillió év, szemben a biblikus 6425
(-91/+156) évvel.
A maja számitások szerint a teremtés időszámitásunk elött 3114. augusztus11-én
(Gregorián naptár) vagy 3114.szeptember 6-án hétfőn (Juliánusz kalendárium)
történt. Ennek a ciklusnak a vége 2o12. december 21. (pontosság kedvéért, ez
újrateremtés volt)
Jean -Baptist-Claude Desile de Sales francia filozófus elveti mind a hindu, mind
a bibliai számitásokat, és a saját elméletét hozza nyilvánosságra. A Föld korát
14o ooo évre taksálja, és számitásai szerint 4o o62 év kellett a lehüléséhez.
Ezért a kijelentéséért meghurcolták, börtöbe vetették, és minden könyvét, irását
elégették. Barátja Voltaire meglátogatta őt a börtönben, és komoly összeget
adományozott a kiszabaditására... De jó is, hogy most szólás- és gondolat-
szabadságot élvezhetünk... Akinek nem inge, ne vegye magára! :)))))))))))))

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Bocsánat, ezt nem K. Attilának válaszoltam... (De ezt észre is lehet venni.) :)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Csaba! Kérlek, magyrázd már meg nekem, hogy Hogyan tudott lehűlni 6000 év alatt pl. a Föld, és megszilárdulni.Tisztában vagy vele egyáltalán, hogy hogyan keletkezett a Naprendszer? Továbbá ennyi idő alatt hogyan volt képes kifejlődni az emberiség az egysejtűektől kezdve. Jajj, bocsánat, elfelejtettem, hogy Te szó szerint értelmezed a Bibliát, és Isten a világot 6 nap alatt teremtette. Ádámot is csak "meggyurmázta", meg Évát is Ádám oldalbordájából. Neked az egyetlen ún. bizonyítékod az a nyavajás porréteg, amelynek a vastagságára hivatkozol, a többi ténylegesen bizonyított adattal szemben.

Válasz

K Attila üzente 13 éve

Azt nem tudom tudod-e, hogy egyes, még ma is élő fenyők kora is jóval túlnyúlik a nevetséges 6000 éves biblikus időkorlátotokon.

Tény (és ez bizony tény, hacsak nem kívánod megkérdőjelezni az alapvető fizikai folyamatokat is), hogy még jó néhány olyan radioaktív izotóp létezik - létezik, azaz még nem bomlott le - , amelyeknek több száz millió éves a felezési ideje is azt bizonyítja, hogy a Föld kora nem évezredekben, hanem milliárd években mérhető.
radiokarbon lényege:
hu.wikipedia.org/wiki/Radiokarbonos_kormeghat%C3%A1roz%C3%A1s

Válasz

androméden üzente 13 éve

barátunk soha nem fogja előszedni a forrásait, mert egyedül a bibliát meg az őrtorony című újságot olvassa..

Válasz

K Attila üzente 13 éve

Még mindig hiányolom a mérési eredmények ellenőrízhetőségét. Talán nincsenek? A sok félrebeszélés helyett tényeket szeretnék olvasni.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Attila.
Esküszöl, hogy három hét óta nem tudtál rájönni, hogy hogyan viszonyul a hold felszínén található por vastagsága darwin elméletéhez, amely szerint nem lehet a föld csak hat ezer éves körüli?

akkor sokadszorra, hogy bemenjen az input a winchester katedrába és elég leosztás maradjon a bootoláshoz:
Amennyiben vastagabb lenne a por a hold felszínén, ami egy sok millió éves folyamat által keletkezett volna, igaz lenne, hogy idősebb a világ, mint ami a biblia alapján kiszámolható.
Akkor maradna esély a darwini evolúcióelmélet számára az érvényesüléshez.
De mivel a hatezer körüli évmennyiségnek megfelelő a hold felszínén a por, ezért a Bibliai állítást igazolja, és ezzel cáfolva is van, az evolúcióelmélethez szükséges évmennyiség.
ha pedig nincs meg a megfelelő mennyiségű milliárd év, sőt milliónyi sincs, akkor az azt jelenti, hogy nem volt idő a Darwini evolúció lejátszódására.
ennyire egyszerű.

Válasz

K Attila üzente 13 éve

Kedves keresztapám!
Olvasni is tudni kell és nem egy hátrány ha valaki értelmezni is tudja az olvasottakat.
Senki nem beszélt "hőkibocsájtásról", hanem... - de inkább olvasd el újra!
A hatezer éves verzió, mint ezt bizonygatod is szorgalmasan a te agyadba fészkelte be magát. Rög-zült.
A holdpor rétegvastagsága mikép érinti Darvin elméletét?

Megkérlek, hogy mellébeszélés helyet, figyelmedet öszpontosítsd inkább arra, hogy ha mérési eredményekre hivatkozol, vedd a fáradságot és jelöld meg a forrást. Hozzáteszem erre már sokszor kértelek. Normális esetben ezt nem is kellene kérni.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Imre.

Nem a szénre vonatkozóan számolgatták a nap hőkibocsájtását, ha ilyesmit találtál valahol akkor az valószínűleg egy kisebb és hamar elenyészett feltételezés lehetett.
És nem erre vonatkozik és nem is ebből ered a 6000 éve világvége várás ostobasága, ami manapság nagy divat.
A Világvége várás és a katasztrófa legendák és jóslatok ettől függetlenül jöttek létre.

Úgyhogy a hatezer éves rögzülésed elmélete nem a valóságot takarja.
A körül-belüli hatezer éves kor történetesen a Bibliában szereplő pontos leírásoknak köszönhetően számolható vissza a teremtésig.
Ehhez jön még az az adalék amit azon túl találhatunk, a tudományos világ berkein belül, hogy valamiért nem azoknak a csillagászoknak lett igazuk a hold felszínén mérhető por vastagságát illetően, akik a Darwini evolúciós elmélet igazolására kitalált több millió, vagy milliárd évvel számoltak, hanem Armstrongéknak lett igazuk akik hatezer éves időszakkal számoltak, tehát nem ebből ered a hatezres szám, hanem a Bibliából.
De erről bőven olvashatsz az ő könyvükben, amiben igen meglepő és döbbenetes dolgokat állítanak.
Ugyanis nem kevesebbet állítanak, mint azt, hogy a holdséta alkalmával amit nem közvetítettek a televízióban, és csak Hustonban tudtak róla, Idegen lények is figyelték őket, és kapcsolatot is létesítettek ezekkel.

Lehet, hogy maga a holdkaszálás igazából egy olyan siker volt ami igazából nem is a csúcspontja volt egy programnak, hanem a mellékterméke egy merészebb vállalkozásnak?
Nemsokára magyar nyelven is olvasható lesz a két űrhajós visszaemlékezése.

Válasz

Mátis Éva üzente 13 éve

Bár a szovjet Luna 3 volt az első, amely fényképet készitett a Hold, nem felénk
eső felszinéről, emberi szem csak az Apolló 8 Hold körüli orbitja révén látta elöször.
De soha senki nem landolt ott, sem a szovjet sem az amerikai űrprogram során.
Nem nagy a valószinűsége, hogy valaha is fog...

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Az az elképzelés meg, hogy a a Naprendszer csupán 6000 éves, egy nagy baromság, szóval kár ilyennel tömni mások fejét, mert ez minden szempontból LEHETETLEN!
Már csak akkor is, ha azt nézed, hogy egyáltalán mennyi idő kell egy bolygónak ahhoz, hogy olvadt állapotból szilárd állapotba kerüljön. A másik pedig a 4 milliárd éves életnyomok itt a Földön, vagy akár a kőzetek kora.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

A Hold felszínén az Apollók nyomait azért nem láthatjuk, mert ha jól tudom, akkor épp azon az oldalon szálltak le mindig, amit mi nem láthatunk, és éppen azért, mert az innen láthatatlan. De javítsatok, ha tévedek, már rég foglalkoztam ezzel a témával... :)

Válasz

K Attila üzente 13 éve

Csaba

Csak a félreértések elkerülése véget:
"A mért eredményeket nem említi, a szöveg, nagyvonalúan hallgat a hold felszínén több milliárd éves erózió és por vastagságának eltérő eredményéről, de a több milliárd évet nem felejti el megemlíteni.
A holdjárgány nem tudott volna azon a púderen úgy közlekedni ahogy az a filmben látni lehet." - írtad egy korábbi hozzászólásodban. Én padig valóban úgy csinálok, mintha modta volna valaki.
A holdpor léte és vastagsága semmiféle világképet (Bibliait és Darwinit) nem ingat meg és nem is igazol.
Egy "lényeges apróság"-ra hívnám fel figyelmedet ami felett "könnyen elsiklanak" hozzászólásaid. Miért nem válaszolsz a kérdésekre?
Miért nem jelölöd, hogy miféle mérési eredményekre hivatkozol és hol ellenőrízhető? Igaz, hogy így azok akik olvasák hozzászólásaidat " könnyebben válnak akár tudományos, akár teológiai téren is becsaphatóvá".

A hatezer éves "rög"zülésedet egyszer már felülvizsgálhatnád. Egyszer már leírtam neked a hatezer éves téveszme eredetének magyarázatát - megismétlem:
A korai csillagászat méréseiből kiszámolták a Nap ürtartalmát és ezen űrt az akkor legismertebb fűtőanyaggal töltötték ki, azaz szénnel. A kapott szén mennyiség elégéséhez szükséges időt hatazer évre becsülték. A Biblia teremtéstörténetét ie négyezer évre számolták ki. Ezzel magyarázhatók a kétezres évfordulóra várt apokaliptikus félelmek.
Nagymamám is szokta mondani, hogy "ezer tellik kétezer nem"
A leírtakban szereplő adatok mért és dokumentált vizsgálatok alapján kerültek be a hozzászólásba. Az eredmények a SHAM-PON buborék-képződéséből következnek. Az elvégzett Lavór-vizsgálatok kétnapi gyakorisággal ismétlődtek, így í kapott eredmények nagty valószínüséggel igazolják a számítások helyességét...:)D

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Attila.

Miért csinálsz úgy mintha azt mondta volna valaki, hogy púder van a hold felszínén?
Arról volt szó, hogy púder szerű.
A kimásolt adatok alapján te magad is láthatod.
Bár a földről átlag, csak 3% verődik vissza a napfényből, a felszínen a magas hőmérséklet ingadozás miatt, évmilliókkal számolva vastagabb pornak kell a felszínen lennie, mint amit valójában találtak.
De csak az előzőleg kiszámolt hatezer évnyi mennyiséget mérhették.
Az is vastag, de messze nem mindegy, hogy év milliárdok, milliók, vagy év ezredekkel számolunk.
A bibliai világkép nem ingott meg ennél a mérésnél, míg a Darwini összeomlott.
A "Mindegy kezelők" könnyen elsiklanak lényeges apróságok felett, és így könnyebben válnak akár tudományos, akár teológiai téren is becsaphatóvá.

Válasz

Csernus László üzente 13 éve

Az ott egy nő vagy ffi?

Válasz

Mátis Éva üzente 13 éve

Igy igaz, még eltévedni sem lehet..., de légy óvatos, nehogy bele lépj egy fekete
lyukba... Sic itur ad astra! :)

Válasz

K Attila üzente 13 éve

Kedves Éva!
Végtelenül türelmes vagyok, és nincs nagy jelentősége, hogy közel háromszáz vagy ezerszáz évet kell várni a sétára. Egy kicsit aggaszt, hogy mit öltsek magamra, mert első szándékomban a tépett szárú farmeromra gondoltam (nem baj ha belepi a holdpor), de üzenetedet olvasva e lehetőséget azonnal elvetettem.
Remek a felvetésed, valóban a Mars is tökéletes célpontnak tűnik és az útvonalat sem kell újratervezni, hisz mindkettő azonos (tej)úton található.

Válasz

Mátis Éva üzente 13 éve

OK! Attila, találkozhatnánk a Holdon, ha végetért a Kali-Yuga. Csak az a baj,
hogy ezt a dátumot René Guinon 2299-re teszi, viszont az indiai szemlélet
1o8o évvel későbbre - 3379-re. (Tehát az időpontot még tisztázni kell.) A napi
hőmérséklet-ingadozás miatt a helyről is időben dönteni kell, (már hogy mit
vegyek fel? irhabundát vagy könnyű, tűpettyes, nyári kartonruhát.) Tudod adok
magamra... Felőlem a Marson is találkozhatnánk, Bigfoot mellett ülve várhatnánk,
ha a másik késik. Ha szerencsénk van, Csabát is láthatjuk, amint lábát lógatja
egy szuperfelhőn a Mennyország légterében. Micsoda idillikus kép! Nemde?
Asta la Vista Baby!

Válasz

K Attila üzente 13 éve

Hold Föld arány (Hold/Föld)

tömeg (1024 kg) 0.07349 5.9736 0.0123

térfogat (1010 km3) 2.1968 108.321 0.0203

egyenlítői sugár Re(km) 1737.4 6378.1 0.2724

sarki sugár Rs(km) 1737.4 6356.8 0.2733

lapultság (Re-Rs)/Re 0.000 0.00335 0.0

átlagos sűsűség (kg/m3) 3340 5515 0.605

felszíni grav. gyorsulás(m/s2) 1.62 9.78 0.166

szökési sebesség (km/s) 2.38 11.2 0.213

GM (x 106 km3/s2) 0.0049 0.3986 0.0123

albedo (fényvisszaverés 0-1) 0.067 0.385 0.174

vizuális geometriai albedo 0.12 0.367 0.327

vizuális magnitudó V(1,0) +0.21 -3.86 -

napállandó (W/m2) 1367.6 1367.6 1.000

feketetest hőmérséklet (K) 274.5 247.3 1.110

perdület (I/MR2) 0.394 0.3308 1.191

J2 (x 10-6) 202.7 1082.63 0.187

félnagytengely (km) 384400

perigeum (km) 363300

apogeum (km) 405500

csillagokra forgási periódus (nap) 27.3217

Földre forgási periódus (nap) 29.53

közepes pályamenti sebesség (km/s) 1.023

Max. pályamenti sebesség (km/s) 1.076

Min. pályamenti sebesség (km/s) 0.964

pályahajlás (i) az ekliptikához (fok) 5.145

pálya lapultsága (e) 0.0549

egyenlítő és pályasík szöge (fok) 6.68

távolodás a Földtől (cm/év) 3.8

telihold idején átlagosan:

távolság a Földtől (km) 384467

látszólagos szögátmérő (fok) 0.5178

látszólagos vizuális fényesség (magnitudó) -12.74

A holdi "légkör"
napi hőmérséklet ingadozás: >100 K - <400 K

atmoszféra teljes tömege: ~25000 kg

felszíni nyomás éjjel: 3 x 10-15 bar (2 x 10-12 torr)

felszíni sűrűség: 2 x 105 részecske/cm3



becsült összetétel (részecske/cm3):

4He - 40000 ; 20Ne - 40000 ; H2 - 35000

40Ar - 30000 ; 22Ne - 5000 ; 36Ar - 2000

metán - 1000 ; ammónia - 1000 ; CO2 - 1000

nyomokban O+, Al+, Si+; esetleg P+, Na+, Mg+

Válasz

K Attila üzente 13 éve

Égi kísérőnk felszínén nem „puder” hanem a kőzetekből keletkező, nagyon finom holdpor található amely igen apró szemcsékből áll, melyek átlagos mérete 70 mikrométer. A minimális (alig kimutatható) holdi légkör nem jelent gátat a Nap sugárzásának, így a nagyon erős ultraibolya és röntgensugárzás miatt a por szemcséi elektromos töltésre tesznek szert. A töltésel rendelkező szemcsék bármire képesek rátapadni. Lényegesen nagyobb tapadást biztosítanak, mint egy földi járműnek a tapadása pl finomszemcsés homokban. A Holdra juttatott műszerek nagy része azért semmisült meg, mert a rájuk tapadó porréteg miatt túlmelegedtek.

Válasz

K Attila üzente 13 éve

A kételkedés bármikor bárkinek megengedhető.
Miféle mért eredményekre hivatkozol? Légyszives jelöld meg a forrást!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Köszönöm Attila.

Remek idézet és pont jól jön.
A mért eredményeket nem említi, a szöveg, nagyvonalúan hallgat a hold felszínén több milliárd éves erózió és por vastagságának eltérő eredményéről, de a több milliárd évet nem felejti el megemlíteni.
A holdjárgány nem tudott volna azon a púderen úgy közlekedni ahogy az a filmben látni lehet.
Több kitűnő alkotás is műsorra került a Spektrum és a nationale phornographik csatornákon ami a holdra szállás körüli kételkedő állításokat vizsgálta.
Mindenkinek melegen ajánlom, mert nagyon tanulságos és érdekes.

Válasz

K Attila üzente 13 éve

Kedves Éva!
Sajnos valóban nem lehet amatőr eszközökkel a Hold felszínt apró részletekig vizsgálni, ezért ha a kiváncsiságunk megmarad és a technika fejlődése ezt lehetővé teszi, úgy meghívlak egy Hold-sétára. Lássunk együtt csodát!

Válasz

K Attila üzente 13 éve

Az idézet nem igazolja a hatezer éves porréteg vastagságot, sőt: "A több milliárd év alatt ezek együttes hatása púderfinomságúvá őrölte a felszín felső néhány centiméterét"
Kérlek, hogy nagyobb figyelemmel olvasd el a szöveget és így nem kell "diszkréten elsiklanod" az abban megfogalmazottak fölött.

Válasz

Mátis Éva üzente 13 éve

Attila!
A filmben azt állitották, hogy a Clementine Misszióig -1994. február 5.- csak fekete
fehér fotók voltak ismertek. Valami oknál fogva csak (a) szürke hold képek kerültek
nyilvánosságra.
A szines képek, amit a barátodnál láttál, azok mind ezt igazolják, hogy a hold, nem
csak a fekete, fehér és a kettő közötti szürkeség árnyalataiban létezik, hanem
többszinű.
A holdkráterek, hasadékok, stb belsejébe nem igen láthatunk a Földről, viszont
annak idején az Apollo űrhajók asztronautái jobb pozicióból szemlélhették a
terepet, a holdkomppal leszállók pedig pedig a saját szemükkel. Csak ezek az
információk maradtak elrejtve a "profán" kiváncsiak elől.

Válasz

K Attila üzente 13 éve

Kedves Éva!
Már régebben láttam a videót. Mivel szinte bizonyító erejünek tartották benne azt, hogy a Holdról nincs szines kép ezért egy csilagászattal foglalkozó barátomat megkértem, hogy mondjon a dologról véleményt. Pár perc múlva több tucat szines fotót mutatott amelyek a Holdról készültek. Bár az idő elég csípős volt, de még aznap éjszaka volt szerencsém a Holdra nézni egy nagyon jó teleszkóppal. Bevallom az "építményeknek" és fényjelenségeknek én nyomát sem láttam. De ez lehet a szemem hibája is.
A Holdnak mindig csak az egyik oldalát láthatjuk (néha picit többet kb 54%-át). Ki tudja? Lehet, hogy "az igazság odaát van".

Válasz

K Attila üzente 13 éve

"A Hold teljes felszínét – a krátereket, a hegyeket, síkságokat – regolit borítja néhány centiméter vastag rétegben. A regolit nem más, mint púder finomságúra őrlődött holdpor, a felszín kőzeteinek a mikroszkopikus becsapódások által porrá őrölt felső rétege. A regolitképződés egy speciális eróziós folyamat, amely a holdi időjárás hatására jön létre. Az éjszakai –180 °C és a nappali +140 °C között ingadozó hőmérséklet komoly hőterhelést jelent a kőzeteknek, segítve a mállást. Emellett folyamatosan záporozik a kozmikus por a felszínre, amely akár 20–30 km/másodperces mikrobecsapódásokat jelent, valamint a napszél (folyamatos, nagy sebességgel áramló részecskebombázás) is éri a Nap felé forduló felszínt. A több milliárd év alatt ezek együttes hatása púderfinomságúvá őrölte a felszín felső néhány centiméterét."
forrás: Wikipedia

Válasz

Mátis Éva üzente 13 éve

Ma reggel olvastam egy érdekes cikket a Holdról, és ugyanott egy dokumentum
filmet is láttam. Te is megtalálhatod, ha az Ébredök nyitó oldalán rákattintassz az
Auranka alatt "A nagy Hold-átverés , vagy mégsem?"cikkre. Jó kis konspiráció-
teóriás film. Itt készült Houstonban. Angol a szöveg, de van magyar felirat...
Hosszú, de érdemes belenézni.
A cikkben van egy érdekes, meghökkentó adat; a kőzetminták alapján a Hold
korát 5,3 milliárd évre saccolják, ami nem csak több mint a Földünkké , de több
mint a Naprendszeré. Hát eléggé furcsa hir...(Más a hatezeréves porréteg és más
alatta az 5,3 milliárd éves őskőzet...) Azután jön a film és azt állitják, minden amit
eddig tudtunk a Holddal kapcsolatban - az hazugság.
Már a szemem sem rebben! :))

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Á

A holdon is csak hatezer évnek megfelelő mennyiségű porvastagságot mértek.
4,5 milliárd évesre becsülik a földet és ennél valamivel fiatalabbra a holdat, mégsem volt tíz illó éves porvastagság rajta.
De még húszezer éves sem volt.
Sokan egyszerűen elsiklanak a mért és feljegyzett adatok mellet, de valóban nincs más lehetőségük a figyelmen kívül hagyáson kívül a saját, korábban bebetonozott, és készpénznek vett, sőt egyetemen tanított elméletük fenntartására.
Persze a holdra szállást is óriási vita előzte meg.
Akik több millió évesre becsülték a holdat azok azt mondták, hogy nem fog tudni a holdra szálló egység talajt érni, mert bele fog süllyedni a porba.
A holdon ugyanis nincs időjárás ami által sár lenne, ami később kiszáradva kemény legyen vagy szél ami arrébb fújná a port, hogy kemény réteget érjen a leszálló talp.
Az egész világot bejárta az a fénykép amin a holdon, az emberi lábnyom pár centire mélyedt a talajba.

Válasz

K Attila üzente 13 éve

...és lehet, hogy nyolcezer, vagy tízezer - talán húszezer, sőt több!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Éva.

Látod, még rengeteg a megoldatlan rejtély.
Vannak még titkok az univerzumban.
Egyébként ezt a szobrot szemlélve feltűnő, hogy az alakzat elkészítéséhez a mars egy másik területéről használtak követ, hiszen a színe merőben elüt a környezetétől.
Szerencsére rengeteg hasonló kép kerül a közforgalomba a Marsról.
Persze nem mérvadó, hogy hatezer év lehet, hogy csak négy ezer éve vár, de kitartó, annyi bizonyos.

Válasz

Mátis Éva üzente 13 éve

Jéé! Bigfot! Hogy került ez a Marsra?
Csaba, Csaba ez a" hatezer" év úgy látszik több aspektusból is nagy hatással
van rád!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Mert egy olyan domborzati viszonyok között áll az illető úr, vagy hölgy, vagy valami, ami nincs tele épületekkel. A felszín jól látható, és eleve gyanús a szabad kilátás a környékre.

Válasz

Máté Tóth Mária üzente 14 éve

Szóval azt mondjátok, ez egy marsi kép, és az ott egy emberalak?És mitől tér a tér?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Persze, lehet, hogy már hat ezer éve várja a menyasszonyát a randevúra és ezért nézi az óráját.
Ő a legkitűnőbb vőlegény.
Kitartó és hűséges.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Egy köztéri szobor a Marson.
Ez a kétségtelenül humanoid forma a Mars felszínén tekergő szondák egyikének képe.
Hogy, Hogy nem?
Nem mentek közelebb, megnézni, az arcát.

Válasz