Andrassy Mariann üzente 12 éve

Csaba

„Bizony mondom nektek, hogy a vámosok és a parázna nők előttetek mennek be az Isten Királyságába."

Válasz

Andrassy Mariann üzente 12 éve

folyt:

"És néked adom a mennyek országának kulcsait; és a mit megkötsz a földön, a mennyekben is kötve lészen; és a mit megoldasz a földön, a mennyekben is oldva lészen.”

A kulcsok hatalma a gondolkodásmód befolyásolása, hiszen attól a tanítástól függ a Jézus gyülekezetének a majdani állapota, amit az apostolok később mondanak, tesznek, erre a hatalomra hívta fel Jézus a figyelmet, miután helyreigazította Pétert.
Miért lenne a mennyben is oldva meg kötve?
Isten az embert a saját maga által elfogadott istenképhez mérten is vizsgálja, ha az embernek meggyőződése Istenről valami, akkor az Isten a meggyőződés alapján közelít az emberhez. Ha a középkori pápaság elhiteti Istenről, hogy például haragvó, keresztes háborút akaró Isten, akkor az Isten nem fogja számonkérni az akkor élt emberektől azt, hogy miért gondolták őt ilyen Istennek, illetve az ítéletkor figyelembe fogja venni a kor hitetését. Feltéve, ha Isten maga, nem jelenti ki ennek az ellenkezőjét az embernek. Ez a kötés, amit Őróla tanítanak az apostolok és annak követői, az emberek hiszékenységéhez kénytelen Isten is alkalmazkodni szeretete miatt, tehát a tanítás Istenről köti és oldja az Istenhez tartozó dolgokat, mennyben és földön.

Isten Országa
-------------------
Isten országa. Ország. Az itt található görög kifejezés, ami az ország helyén szerepel királyi uralmat jelent, mégis sokszor az ország szó használják a fordítók, pedig a királyi uralom, feltételez egy királyt, s a király feltételezi a királyság rendjét. A görög szó azért is helyes, mert visszaadja azt a zsidó gondolkodást, aminek a talaján az evangéliumok állnak. A zsidó vallásban, már jóval keresztelő János fellépése előtt beszéltek Malekus samajim-ról, ez szó szerint a menny királyságát jelenti.
Amikor tehát Jézus az Isten (menny, ég) ország (királyi uralom) – ról beszél, a zsidók dicső messiási országról való elképzelésükkel együtt gondolkodva akarja helyre tenni a fogalmat. Teszi ezt úgy, hogy az ember az önzéséből kifolyólag rá nem jellemző önzetlenséget, és a másik emberrel való törődést helyezi előtérbe, az erőszakos hódítás helyett.
A várva várt messiási jólét országa és a béke, nem valamely királyi hatalom fegyveres felkelésével szerzett terület, vagy gazdasági fölény által kikényszerített béke, hanem az ember belsejéből fakadó és az emberek között megvalósuló szeret és jó szándék, aminek kezdeti lépcsőfoka a megbocsátás. Most ki kell térnem, hogy fentebb miért tettem zárójelbe a menny és ég szavakat az Isten után, hiszen joggal kérdezheti bárki, hogy miért ne lenne más a jelentése Istennek és a mennynek. Az ok egyszerű a zsidók nem mondták ki tiszteletből a Jahve nevet és sok esetben behelyettesítették különböző reá utaló kifejezéssel, pl magasságos, örökkévaló, név, erő, és nem utolsó sorban ég és menny kifejezéssel. Amikor tehát ők a menny országáról beszélnek akkor Isten országát (királyi uralmát) értik alatta. Bibliai példa erre sok van, de had említsem meg a Dániel 4:23-mat, amikor azt írja, hogy: „az ég uralkodik”, más fordításban „menny uralkodik”, akkor Isten uralmáról beszél. A mennyet szeretni és félni szavakat használják a rabbik, akkor is Istenről beszélnek, körülírással. A menny és ég kifejezés tehát Istent jelöli. Az evangéliumok idejében még érvényes volt ez a gondolkodás, tehát amikor az evangelisták a mennyek országáról beszélnek, máshol meg Isten országáról, akkor ugyanazt értik még alatta. Jézus is a zsidó környezetének a szóhasználatát használta, hogy megértsék. A Lukács evangéliumában, amikor a tékozló fiú mondja: „vétkeztem az ég ellen”, szintén Istenre utal, így mind az ó és mind az új szövetségben találunk példát az Isten körülírására.
Az Isten hatalma tehát nem az erőszak által, hanem a szeretet által tud messiási országot létrehozni, magyarán az Isten országát, az emberek közreműködésével
Aki, Jézus tanításaira építi az életét, az biztos talajra, mély alapra, kősziklára épít, amit nem ingatnak meg külső hatások. (Lukács 6: 47-49 és Máté 7:24-27) Az emberek gyakran keresnek kifogásokat, hogy miért ne kövessék Jézus tanításait. (Lukács 7: 31-35 és Máté 11:16-19) Jézus tanításai meghasonlást, ellenállást, vitatkozást, összeütközést okoznak, hiszen ellentétesek a világban levő megkövesedett folyamatokkal. (Lukács 12:51 és Máté 10:34 és Tamás 16) Jézus tanításainak a kutatásától senkit nem szabad eltiltani. (Márk 9:39-40 és Lukács 9:50) Felesleges aggódni, inkább bízni kell Istenben!
Az Isten Királyságának a kiteljesedése ahhoz a folyamathoz hasonló, amikor az ember által elvetett mag idővel termést hoz. Az idővel kifejezést a következő kijelentés tartalmazza: „Alszik és felkel, éjjel és nappal.” Ez semmi mást nem jelent, minthogy az idő múlását ábrázolja, magyarul úgy mondanánk, s telt napra nap.
A mag Jézus beszéde, a mag kifejlődése pedig az a folyamat, ahogyan ez a beszéd kiteljesedik az ember lelkében, életében.

Válasz

Andrassy Mariann üzente 12 éve

"Ezt a süket dumát...."

Csaba

A zürzavar abból ered, hogy a sok vallás a hazugságaival és a mendemondáival összezavarta Jézus egyértelmű tanításait.
Idézek egy pár dolgot Tóth Ákos írásaiból:
.....................................................................
„Szabad-e az embernek bármilyen okból elbocsátania a feleségét?”
A feltett kérdésre Jézus nem egyszerű nemmel válaszol, hanem azt is
megmagyarázza, hogy miért nem a nem. És ebben a magyarázatban először az 1Móz 1:27-et idézi, tehát az első, az Elohista teremtéstörténetből idéz. Ezzel magyarázza meg, hogy a férfi miért ragaszkodik a feleségéhez és miért lesznek ketten egy testté, és nem a
Jahvista szerző„segítőtársas-oldalbordás” történetével.
Jézus tehát végsőokát tekintveazért ellenzi a feleség elbocsátását, mert a nő ugyanúgy Isten képmására lett teremtve mint a férfi. Ugyan, kicsoda a férfi, hogy rendelkezhetne a felesége fölött vagy hogy uralkodhatna rajta – hatalma lenne például elbocsátani őt, mint egy szolgát?
Van-e bármi Jézus beszédében, ami igazolná a patriarchális házasság-felfogást (amely
szerint a férfi a család feje, stb.)? Nincs. Van-e olyan Jézus beszédében, amiből kiderül,
hogy elveti ezt a felfogást? Igen, van. És ez pontosan az Elohista teremtéstörténetre való
hivatkozás. A férfi és a nőegyenrangúsága azon alapszik, hogy ugyanúgy Isten képmása
mind a kettő, illetve: egyikük sem az a másik nélkül! Ezt azért fontos itt hangsúlyozni, mert ebből az is következik, hogy az Isten megismerésének egyik legcsodálatosabb lehetősége az olyan emberi kapcsolat, amelyben a felek nem uralkodnak a másikon, hanem szeretik egymást. Mert láttuk, hogy aki szeret – és csak aki szeret – az ismeri az Istent. Egyszerű megérteni, hogy ez miért van így. Mert aki csak az egyik oldalról éli át a szeretést és a gondviselést, tudniillik arról az oldalról, hogy őt szeretik és reá gondot viselnek, az soha nem fogja megérteni, csak félig, hogy mit jelentenek ezek a szavak. Csak az, aki szeret, és gondot visel valaki másra, az fogja megérteni, hogy mi a szeretés és a gondviselés, mert csak így tesz szert azokra a tapasztalatokra, amelyek tartalmat, jelentést adnak ennek a szónak. Jézus szerint tehát nem az a törvény a norma, amelyet Mózes adott, hanem Isten
szándéka.

"És monda néki Jézus: Meglásd, senkinek se szólj. Hanem eredj, mutasd meg magadat a papnak,"
Jézus (akárcsak az ószövetségi próféták mindannyian) elutasította az áldozat elvét. Ha tehát Jézus nem fogadja el jónak azt a vallási közösséget, miért akarná, hogy a gyógyultat visszafogadja az a vallási közösség, amelyet ő maga nem tart jónak. Egy idő után annyi gyógyult mehetett fel a papokhoz, hogy Jeruzsálem figyelmét felkeltette Jézus és a papok jöttek el őhozzá még mielőtt ő felment volna Jeruzsálembe (Mt. 15:1). Ez a szakasz (a polos tisztulásáról) mindhárom evangéliumban majdnem szó szerint megegyezik a bibliakritika álláspontja ebben az esetben az, hogy itt a közös forrásról beszélhetünk, amely mindhárom szinoptikus evangelistának a rendelkezésére állt, vagyis a legrégebbi elveszett Q forrás vagy az ősmárk arámi változata, ami közvetlenül Jézus halála után keletkezett, kiknek szerzői valóban első kézből tudósítottak, vagyis a szöveg nem ment végbe annyi torzuláson. Jézus gyógyítói tevékenységének ellenére sem ismerték el őt prófétának sem. Jézusnak oka volt ezt mondani, hogy hírét elvigyék a főpapnak és a vallási vezetőknek, célja pedig, hogy elkészítse saját útját Jeruzsálembe.
Ezen kívül maga a tény, hogy elment Jeruzsálembe, bizonyítja azt, hogy fontos volt neki, ha nem lett volna fontos nem ment volna el (M 20:17), az életét is kész volt elveszíteni az Isten igazságáért, olyan bizonyosság volt a szívében Istenről. „Hanem nékem ma és holnap és azután úton kell lennem; mert nem lehetséges, hogy a próféta Jeruzsálemen kívül vesszen el.”

Válasz

czihaki viktoria üzente 12 éve

Micsoda egy hazug és még elhiszitek? Ez próféta ez egy szófosó..! Még hogy Isten és Jézus adott erőt neki..épp olyan buggyant mint a boszorkány nevezetüek

Válasz

K Attila üzente 12 éve

Jézus az igazság és ez nem zár ki semmit kedves barátom, ugyanis bárki bármilyen úton keresheti az "igazságot", hisz ez alapján valójában Jézust keresi.

Válasz

K Attila üzente 12 éve

Popper Péter

" Akinek füle van ..."

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Attila.

" Ha egy közösségnek nincs türelme ahhoz, hogy megvárja tagjainak növekedését és teljes érettségét (megtérését), hanem méltatlanság vagy bűnbánat hiánya miatt kiveti azokat, soha nem lesz alkalma arra, hogy ünnepelhesse megtérésüket, az országba való visszatérésüket vagy belépésüket."


Ezt a süket dumát.......kitől idéztél?

Válasz

Mátis Éva üzente 12 éve

Válasz "Tillának";
-engem sem zavar, csak ami zavarni szokott, az a "két"szinűség!(de majd az evolúció
során eljutunk oda, hogy nem lesz különbség az almák között sem ( az uniformitás
szabálya alapján minden alma rózsaszin lesz átmenetileg) - és mosolygó! :))

Válasz

Mátis Éva üzente 12 éve

Válasz Mariannak (szeretettel);
-Meg(t)érés után pirosak, amig éretlenek vagyunk, addig zöldek!

Válasz

K Attila üzente 12 éve

Ezek az almák milyenek?
Engem nem zavar a szín, mert úgy fogadom el ahogy van.
Ami zavarni szokot az az, hogy téli avagy nyári....

Válasz

K Attila üzente 12 éve

"éppen így nagyobb öröm lesz a mennyben egy megtérő bűnös miatt, mint kilencvenkilenc igaz miatt, akiknek nincs szüksége megtérésre."

"-elveszett bárány - elveszett ezüstpénz - tékozló fiú

"Eltévedt és Én azért jöttem, hogy megkeressem és megmentsem az elveszetteket""
Nem a keresztényt, hindút, stb, hanem mindazokat, kik tévúton járnak és nem azért mert jobban szeretné az eltévelyedetet, hanem mert annak is van helye az "almáskosárban" a színétől függetlenül.

" Ha egy közösségnek nincs türelme ahhoz, hogy megvárja tagjainak növekedését és teljes érettségét (megtérését), hanem méltatlanság vagy bűnbánat hiánya miatt kiveti azokat, soha nem lesz alkalma arra, hogy ünnepelhesse megtérésüket, az országba való visszatérésüket vagy belépésüket."

Jézus tanításában, példázataiban sokszor felbukkannak a különböző népek vallások "ostobaságai".

Válasz

Andrassy Mariann üzente 12 éve

Két alma néz a világra a fáról. Azt mondja az egyik:
- Látod az embereket? Ölik, rabolják egymást.
Ha ez így megy tovább, csak mi almák maradunk a Földön.
Mire a másik:
- A zöldek vagy a pirosak?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Attila.

Miért írsz ilyen eretnekségeket?
Jézus önmagát nevezte igazságnak ami kizárja eleve az emberek által keresett más igazságokat.
Jézus magát mondja Útnak és ezzel kizár más az emberek által keresett, vagy járt más utakat.
Jézus önmagát nevezi életnek, vagyis ezzel kzárja azt, hogy más vallás, vagy személy örök életet tudna adni.
Tehát Jézus ezzel kizárt sok ostobaságot, hamis vallást, vagy vallásgyakorlatot, így kizárólagossá és nem egyetemessé tett magát és a kereszténységet. Ez nem csak más vallásokra, hanem a kereszténységen belüli irányzatokra is vonatkozik, akár farizeusi, (törvénykező) vagy szaduceusi( tagadó) irányzatról legyen szó.
Nem hogy ő fölé női istenséget egyetemlegesítő valásokat "lájkolt" volna.

Válasz

Andrassy Mariann üzente 12 éve

Te kis eretnek!
..................................................................
"Én vagyok az út, az igazság és az élet"

- befogadák őt ----> a tanítását
- hatalmat ad ----> tudást
- Isten fiává legyenek ----> Metanoia
Akié a fiú azé az élet......
A halál nem pusztán a fizikai megsemmisülés, hanem az Isten "rendjén" kívüli élet is.
Jézus tanításának legnagyobb szimbóluma - a halála, miszerint Isten minden megtérni kész bűnösnek feltétel nélkül megbocsát, és három nap multán, azaz hamar autómatikusan "fetámasztja az emberfiát" vagyis az embert(Adamot), magyarán mindenkit.
Hiszen Ő nem a holtak Istene, hanem az élőké.

Válasz

K Attila üzente 12 éve

"Én vagyok az út, az élet, és a feltámadás. Senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam!"
Ebben az idézetben minden benne van amit az "egyetemes" kérdéskörben tudni kell.
Szó nincs benne kizárásról. Sokkal inkább felfogható útjelzésnek bárki számára. Bárki bármikor követheti a Jézus által kínált utat. Senkit nem zár ki, még azokat sem akik más utakon járnak, mert nekik is adva van a lehetőség követni Jézust. Még téged sem zár ki kedves barátom, annak ellenére, hogy szavainak tanításának lényege úgytűnik még nem érintett meg téged, annak ellenére, hogy sokat foglalkozol vele. Nem barátom - Jézus nem zár ki senkit. Mindazok a Jézusi intelmek amelyek a tévúton járókat a helyes útra kívánják terelni, nem kizáróak. De csak gondold végig ha valakit vagy valakiket (bármilyen hovatartozás miatt) ki akar zárni, annak vagy azoknak miért mutatna utat. Ha így volna, akkor hiábavaló lett volna a keresztáldozat. Avagy szerinted Jézus kereszthalála "kizárólag" egyes emberek, valláscsoportok miatti áldozat volt.
Szerintem az egész EGYETEMES emberiségért áldozta magát.
Csak megjegyzem a "kizárások" benned zajlanak, mert annak keresed bizonyítékát, hogy ki miért nem "mehet az Atyához". Mindazok kik Jézus tanításának lényegét értik, nem tesznek erre mégcsak kisérletet sem, sőt...
Végül egy kis bölcselet Hamvas Bélától:
„Amikor Jézus önmagát Istennel azonosította, az azonosságot nem saját maga számára foglalta le. Soha Jézus önmagát a többi ember közül ki nem emelte, soha senkihez fölülről nem beszélt. Ezért hívta magát az ember fiának. Istennel az embernek minden fia azonos. Az Isten-ember egység mindenkire kiterjed. Lényeges dolgokban emberek között különbséget tenni erkölcstelen. Jézus felszólította az embert, hogy az Isten-ember azonosságot magába vegye fel.” (Scientia Sacra)

Egyetemes mert a meghívás az egész emberiségnek szól, mert a szőlősgazda is mindenkit alkalmaz a munkára – még akkor is, ha az utolsó órákban érkezik – és a „bérezés” is azonos. (Mt 20,1-16), de a mindenhova szórt ige-mag csak a jó földben (emberben) hajt ki. (Mt 13,1-9)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Attila.

Nem nyitott új utakat, hanem bezárt olyan utakat amin a kortársai eltévedtek. Ezért is volt a Saduceusoknak szálka Jézus a szemükben, mert ők azt hirdették, hogy nincs feltámadás, vagy angyal, meg ilyesmik, de Jézus visszaterelte az őt hallgatókat arra az eredeti útra amit Ábrahámtól fogva Mózesen keresztül a prófétákig lefektetett.
Hasonlóképpen a farizeusokat is a betű és a törvény imádásból vissza vezette az Isten imádásba.
Ami viszont más az ujjszövetségben az az, hogy az Ábrahámmal kötött szövetségbe Jézus Krisztusban való hit által bejuthatnak a többi népek is, részesülve az örök életből, és az Ábrahám leszármazottainak tett ígéretekből.
További változás ami tulajdonképpen egy régi ígéret beteljesedése, az az ó szövetséghez képest, hogy a más nemzetbelieknek nem kell kosokat, bikákat áldozni, mert helyettük Jézus önmagát áldozta, és persze a zsidókért, hiszen az állatáldozatok előre mutattak Jézus megváltására amelyből részesedhetett mindenki.
Így ma már csak hit kell áldozatok nélkül.
És persze további fejlődés ebben a szövetségben az, hogy a szentlélek kitöltetik minden testre aki benne hisz. Így ismét elevenné válik a prófétálás, álom magyarázás, csodák és jelek jelenléte az egyházban.
Valójában azonban még mindig az Ábrahámmal kötött szövetségről van szó kiterjesztett formában.

Válasz

Andrassy Mariann üzente 12 éve

"Bizony nem volt egyetemes, mert nem terjedt ki a munkája semmilyen más vallásra, nem egyesítette a vallásokat, hanem kizárólagosságot hirdetett,"

A keresztény vallás, Jézusra evangelizáló parancsának nyomán, missziós vallás. TÉRÍT!.
Térítõ jellegébõl következõen kizárólagosságra törekedik, ami óhatatlanul konfliktusokat (vallás- és felekezeti háborúkat, pogromokat stb.) szül. A helyzet a középkor végén enyhül. A protestantizmus kialakulásával ugyanis patthelyezet jön létre. A fölvilágosodás pedig relativizálja és kritika tárgyává teszi a keresztény vallás kizárólagosságra vonatkozó alaptanításait. Ma már az Inkvizíciót is Hittani Kongregációnak hívják.
I-stennek legyen hála (a fölvilágosodásért és a missziós vallások kizárólagosság-eszményének visszahúzódásáért)!

Válasz

Mátis Éva üzente 12 éve

-o
Még egy dolog;- mivel a kereszténység egy élő vallás, nem csupán lemerevedett
dogma, ezért, mint minden ami él, változik, esetleg új értelmet nyer. Még Jézus
tanitására is ez vonatkozik, igy az egyházára is.
A lényeg; szeresd felebarátodat, ne árts, ne itélkezz! Élj Istennek tetsző életet!

Válasz

Mátis Éva üzente 12 éve

..."Credo in Spiritum Sanctum.
Sanctam Ecclesiam CATHOLICAM
sanctorum communioonem,..."

Hiszek Szentlélekben.
Hiszem az EGYETEMES anyaszentegyházat,
a szentek közösségét, ....
Részlet az Apostoli Hitvallás-ból, ugye ismerős?
Hogy megvalósult e az egyetemes anyaszentegyház vagy sem, nem is lehet kérdés,
hisz mindenki tudja rá a választ, akár hivő, akár nem.
A lényeg, az hogy a " Mi atyánk... és a Hiszek egy..." a z EGÉSZ keresztény világ
alap imája!!!

Válasz

K Attila üzente 12 éve

Hát erre a pengeéles logikai érvelésre mit is mondjak?

Az idézet remek, mert igazolja, hogy Jézus nem "kizárt" hanem megnyitott "utakat". Továbbá ha megengeded akkor felhívnám rá a figyelmedet, hogy a "kizárólagos" is lehet egyetemes és ebben az esetben ez nem is lehet másképp. Az egyetemes fogalma nem azt jelenti, hogy különböző vallásokat stb egyesit. Ehhez semmi köze.
Hosszabban ezt nem is kell magyaráznom. Légyszives olvasdd vissza Éva bejegyzését amiben azt írja, hogy "A Szentlélek pedig nem "vallásfüggő"", azaz nem keresztény, buddhista stb. Bár ahogy visszaolvastam az ide vonatkozó válaszod kiviláglott belőle, hogy igazából nem helyén kezeled az EGYETEMES = KATHOLIKUS fogalmakat. Valószínű ez a legtöbb félreértelmezés magyarázata is.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Attila.

Bizony nem volt egyetemes, mert nem terjedt ki a munkája semmilyen más vallásra, nem egyesítette a vallásokat, hanem kizárólagosságot hirdetett, mondván, hogy "Én vagyok az út, az élet, és a feltámadás. Senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam!" És ez máris kizárt olyan utakat ami nem az ő nevével van fémjelezve.
Ezzel az összes többi vallás, és út lelepleződött, hogy nem a mennybe vezet.
Így még a Mária kultusz követői is kizárják magukat a mennyből, hiszen nem Mária az Út, és nem Márián keresztül jutunk el az igazsághoz, mert az nem Mária, hanem Jézus.
És akkor itt máris kiderül, hogy a buddhizmus sem vezet el az igazsághoz, sem az animista vallások, sem az idegen istenek imádása, sem más emberek által kreált dolog.
Az első parancsolat szerint is, "Én vagyok az Úr a te Istened. Ne legyenek énelőttem idegen isteneid!" Már magában hordozza az Újszövetségben megfogalmazott és fenn említett Jézusi mondatot, és előre letisztázza, hogy nem egyetemes, hanem kizárólagos.

Válasz

K Attila üzente 12 éve

Mit is állítasz? A zsidó Jézus nem volt - pontosabban nem EGYETEMES?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Mariann.

Éva jól írja a Szentlélek definícióját tehát nem lehet vallásfüggő és így katolikus sem.
Akikre pedig hivatkoztál, nos Jézus is és a tanítványok is, és Pál is mind Zsidók voltak és nem katolikusok.
A kereszténység igazából a zsidókkal kötött szövetség minden népre való kiterjesztése és nem katolikus.
Amihez te ragaszkodsz az egy nehéz malomkő amibe ha erősen kapaszkodsz akkor a mélybe ránt a súlya miatt és a feladat betöltésére való alkalmatlansága miatt.

Válasz

Andrassy Mariann üzente 12 éve

Az igazság kibírja a kételyt - sőt fölfedezése igényli is.
Vakhit csak olyasmihez kell - de ahhoz nagyon - ami nem igaz.
(Müller Péter)

Válasz

Andrassy Mariann üzente 12 éve

Köszi Éva!
...................................
"A Szentlélek pedig nem "vallásfüggő", hanem "
Katolikus

Válasz

Mátis Éva üzente 12 éve

A Szentlélek pedig nem "vallásfüggő", hanem a keresztény teológiai magyarázatok
szerint Isten manifesztációjának egyik arculata. Atya-Fiú-Szentlélek = Szentháromság.
A "vallásfüggőséget" úgy értelmeztem, hogy egy valláshoz sem köthető kizárólagosan,
mert univerzális, és igy Katholikosz, azaz EGYETEMES!!!!!

Válasz

Mátis Éva üzente 12 éve

Ez a kijelentés sem igaz, mert a katolikusság az egy vallásra, a zsidóság pedig
egy népcsoportra vonatkozik, ahol a vallás és a héber nyelv szorosan összefonódik
az etnikai hovatartozással.
Itt van egy kis történelem:
"...330-ban Nagy Konstantin székhelyét a barbárok dúlta Itáliából -Rómából
-Bizáncba tette át. (KONSTANTINU-POLISZ)
Juszticiánusz 529-ben bezáratta Athenben az utolsó pogány iskolát és a kereszténység
a világ feje lett.(a politikai és egyházi hatalom összefonódott)
A latin nyelven iró egyházatyák az egyházukat görög szóval KATHOLIKOSZ-nak
-egyetemesnek, a görögül irók a magukét ORTHODOX-nak-igazhitűeknek nevezték.

A pravoszláv egyház a nevét egy félreértésnek köszönheti. Amikor a balkánon megtelepülő szlávok között a görög papok tériteni kezdtek, a DOXA- (vélekedés, hit)
szót a templomokban második jelentésében, mint dicsőséget értelmezték, és
magukat dicsőitőknek mondták. ( tehát nem a név -szlavjanin-, hanem a szláva-
dicsőségből származik.)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Mariann.

Nem lehetett katolikus, ha egyszer zsidók voltak!

Válasz

Kaló János üzente 12 éve

Csaba.
Kizártad magad???

Válasz

Andrassy Mariann üzente 12 éve

Ez igaz!
Csaba azt kérdezte, hogy Pál, Péter, szentlélek, stb. katolikus volt -e, erre válaszoltam.

Válasz

ostafi eniko üzente 12 éve

helo Janos
en ezert szedjek nyugtatot??:)))naaaa,dehogy:)
biblia es tudomany-mar csak a cime is utkozik,biztos sok vita van ott,amiota vilag a vilag "tudomanyosan" magyaraznak a bibliat,be kell lepjek,bongesszem egy kicsit
minen jot
udv Eni
es koszi!

Válasz

Kaló János üzente 12 éve

ostafi eniko
Csak lazán vedd Csaba megjelenéseit!!!!
Igaz alkattól függő,de van akit rá tud szoktatni a nyugtatók szedésére.Mielőtt én rászoktam volna hála Istennek kizárt a közösségéből a "Biblia és Tudomány"-ból.Meg még blokkolt is:))))) Pedig csak annyi volt a bűnöm,gondolom én,
hogy a tudományt és a Biblia egyes állításai ütköztettem,lévén vita oldal,meg Ő adta a "Tudomány" mellék címet.Akkor meg miért ne?Kérdéseid messziről elkerüli.Tapasztalod?Válaszolni?Ugyan má.Pedig ez pof,bocs,szemtelenség.Szóval ne éld bele magad,hogy Csabával értelmes vitát folytatsz.
Hali:János

Válasz

Mátis Éva üzente 12 éve

Kedves Mariann, amit irsz, az igaz volt a hatvanas évekig. De XXIII. János pápa
kezdeményezésére összehivták a II. Vatikáni Zsinatot - amit a pápa 1962. október 8-án
nyitott meg, és amelyet VI. Pál zárt be 1965.december 8-án. Ez az időszak jelenti a
Római Katolikus egyház megújulásának kezdetét. A II. Vatikáni Zsinat szerint ;
MINDENKI üdvözühet, aki Istennek tetsző életet él.
Itt hirdették meg a toleranciát a többi vallású és vallástalan emberek felé, párbeszédre
hivva a másképpen gondolkodókat.
Mindezek talán követendő példát adhatnának nekünk is ebben a maroknyi csoportban.

Válasz

ostafi eniko üzente 12 éve

es na ezt elfelejtettem,nem tunik hogy kedvenc konyved a biblia lenne..vegulis,boszorkany-uldozgetesrol van benne szo?'akkor en egy okoros verziot olvastam

Válasz

ostafi eniko üzente 12 éve

eniko.

"vaaaa...mi ez a hujjeseg??????"

A jelenlevő fórumozók néhányának azért van közvetlen tapasztalata ilyesmiből és ez nem hülyeség, hanem tapasztalat és ehhez képest egy nagyon sivár élet az ahol nincsenek ilyen élmények és ennyire nem lát bele valaki a valóságba.
olvasd el amit valaszoltal..azutan en csak ideztelek...teszerinted az en eletem sivar..ezt te mondtad
nem neztelek le es nem gyulollek,en ijesmit nem mondtam:))viszont amit te masokra rakensz mind megteszed:)))eszrevetted???
miert teszed ki a vidot ha nem fogadod el a commenteket????
minnyajunk elete tele van izgalommal jo es rossz elmenyekkel
tudod kit nezek le???azt aki a videoban van,meg a hozza hasonlo sarlatanokat....teged nem..teged sajnallak hogy hiszed:)))
ez a te valosagod¿¿¿hat te magad:)nem lehet az ember gusztusaban bele...ni..ez neked is ervenyes
udv Eni

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Eniko.

Nem sivár az életem, hanem tele van izgalommal, jó és rossz élményekkel anélkül, hogy hozzád hasonlóan valakit is le kellene néznem vagy ki kellene gúnyolnom.
Számomra ugyanis nem okoz felsőbbrendűségi komplexust, ha valakinek természetfeletti élménye van és nem szakad fel belőlem annyi lenézés, és durvaság, ha valaki hisz valamiben mint belőled.

Válasz

ostafi eniko üzente 12 éve

kallo janos
jol megmondtad:)))))
eggyszeru szavakkal mondanam,mindenki megertheti
aki a bibliat egyszer elolvasta..ezt a "marhasagot" nem hiszi el:)))))

Válasz

ostafi eniko üzente 12 éve

kovacs csaba
csak temagad:))annyi ilyen "tapasztal" emberrol hallottam olvastam es filmet is keszitettek,hogy mar ha felbukkan egy -ketto:)))nos sebaj
a baj ott van ,hogy kovetik a "tobbiek":))..hah sivar elet:)))ezek a te elmenyeid??..a legjobbakat!:))))
nah..udv:)))

Válasz

Andrassy Mariann üzente 12 éve

"Szerinted a Szentlélek katolikus?
Pál apostol katolikus? "

"A Katolikus Egyház immár csaknem 2000 éve hirdeti fennhangon, hogy ő Krisztus egyetlen, egyedülálló és egyetemes Egyháza, amely az üdvösséghez feltétlenül szükséges, amely nélkül senki nem üdvözül. "Extra ecclesiam nulla salus" (= az Egyházon kívül nincs üdvösség) - mondja a katolikus dogma. Vagyis nem üdvözít senkit sem önmagában pl. a buddhista vagy a hindu vallás, sem az iszlám, vagy a zsidó hit, de még egy protestáns közösséghez való tartozás sem. Hiszen - vallják határozottan a katolikusok - Jézus Krisztus, az emberiség Megváltója nélkül nincs üdvösség, és az emberek egyetlen Üdvözítője csak egyetlen Egyházat alapított, amely az Ő egyetlen Teste, s amelyet az Ő egyetlen Lelke éltet, hogy az Általa elrendelt egyetlen keresztséget - és kegyelmének többi szentségét - kiszolgáltassa; hogy az általa kinyilatkoztatott egyetlen Isten lényegét, természetét, akaratát, vagyis hitünk egyetlen tárgyát csalhatatlanul és tévedésmentesen hirdesse, hogy ezáltal a mi egyetlen reményünket, az örök életet Krisztusban elnyerhessük (vö. Ef 4,4-6). Csak egyféle életet élhetünk az Úrral a mennyben, csak egyetlen igazság létezik, és ezt az igazságot az Egyház biztosan és tévedhetetlenül is hirdetni tudja, vagyis a katolicizmus az egyetlen igaz vallás!"

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Jani bácsi.

Viszont a hülyeség nem lehülyézés, a disznó ól pedig az a hely ahol a törölt elemek tartózkodási helyére kell utalnom, mert ilyen szavakat jogom és erkölcsi kötelességem is ki igtatni a fórumról, és nem a kimondóikat sértem vele, holott azok önmagukat teszik ilyen megalázott helyzetbe.
Úgyhogy a sértődöttséged nem jogos, hiszen nem én állítottam pellengérre a te személyedet, hanem a szavak megválogatásának hiányát produkálók.
Így önnön ostobaságának áldozata, csak nem mindegyik veszi észre.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

eniko.

"vaaaa...mi ez a hujjeseg??????"

A jelenlevő fórumozók néhányának azért van közvetlen tapasztalata ilyesmiből és ez nem hülyeség, hanem tapasztalat és ehhez képest egy nagyon sivár élet az ahol nincsenek ilyen élmények és ennyire nem lát bele valaki a valóságba.

Válasz

Mátis Éva üzente 12 éve

A tudás beszél, a bölcsesség hallgat. (Jimi Hendrix)
vagy
A tudatlanság hitetlenné teheti az embert, a tudás soha.(OSHO)

Válasz

ostafi eniko üzente 12 éve

vaaaa...mi ez a hujjeseg??????ezt valaki el is hiszi?????pfujjjj
mennyi lokott idiota :))))komojan ,valaki el is hiszi????itt veszekednek ,torolgetik egymas kommentjet...stb..a velemeny maganyos,vagyis mindenkinek megvan a sajatja:))
nah..koloszalis hujjeseg a video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sajat velemeny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ne toroljetek:)))))

Válasz

Kaló János üzente 12 éve

Megint elfelejtettél valamit.Nem vitázok.Tényt közlök: "Hülyék,trágárság,lenézés,megalázás,disznó ól.Mindezek a szavak a te szavaid!Egy művelt,intelligens,hívő, ártatlan ember meg nyilvánulása szavakban."
Ezeket a szavakat te írtad.!!!!!!!!!!
Akkor hogy is van?????
Nem is kell messzire menni bizonyítékért.
Magad mikor törlöd?????

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Mariann.

Szerinted a Szentlélek katolikus?
Pál apostol katolikus?
Aki a görögöket például a bálványok tiszteletéről beszélte le és még a Diana szobrok készítőmesterei is Pál ellen fel akarták bujtani az egész várost, mert a bálványimádásra épülő jövedelemforrásukat érezték veszélyben, szerinted egy olyan vallás alapítótagjának tekinthető aminekl kő, arany, ezüst és márvány szobrok díszelegnek a templomában?
Szerintem pont Pál lenne az első aki hangosan ellenmondana ennek.
A katolicizmus ugyanis nem egykorú a kereszténységgel, hanem jóval fiatalabb.

Másrészt pont a Katolikus vallás tiltotta be az evangéliumot és a bibliát. tagjai csak 1960 óta juthatnak hozzá szabadon, mert előtte csak a papjainak volt szabad olvasnia. Az evangélium írásai ha nem is kötött formában de közkézen forogtak Európában, és terjedtek, különböző hitmozgalmakat generálva, aminek a központja Jézus Krisztus volt, de ezeket sokszor tűzzel(máglya)-vassal (kardal, lándzsával) irtották. Ugye neked sem kell a szent Bertalan éjről külön mesélni ahol a Pápa parancsára kirángatták házaikból az utcára a nem katolikus híveket és családjukkal egybe helyben lemészárolták őket.

Már csak ezért sem tekinthető a Katolikus egyház magának a kereszténységnek, hiszen a "Ne ölj" Parancsolatot is sokszor figyelmen kívül hagyta a maga érdekeinek az érvényesítése során.
Jézus helyett egy Istennőt imádtak aki ráadásul nem is Istennő hanem egy ember és úgy hívják, hogy Mária.
A kereszténység központi alakja Jézus, és nem egy nő.
Jó véleménnyel vagyok Jézus szüleiről de a biblia sehol sem emeli olyan fontos pozícióba, hogy Jézus fölé nőjön.

És ezek a tények máris más megvilágításba helyezik a dolgot. A katolikus egyház történelmi szerepe sokszor Jézus, Isten, és ember ellenes.
Részletesen ismerve a mai tevékenységüket ami a pápák Isten és ige tagadását is magában foglalja el tudom mondani, hogy keresztény színezetű de nem keresztény vallás.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

János

"Válaszolhatsz paraszt módra(a parasztot most a leg prosztóbb értelemben értem),mert nagyon sok paraszt intelligensebb nálad."


No.
Nem is kellett messzire menni bizonyítékért.
Például ilyen neveletlenségekért volt törölve a véleményed.
Ebben merült ki az összes tudományos érvelésed. ami gáz mint a hélium, de te tudod. viszont a magam személyének a védelme jogilag teszi lehetővé a Network pedig technikailag teszi lehetővé az oldalamon fórumozók és a magam védelmét.

Válasz

K Attila üzente 12 éve

Csaba!
Csak az igazat a szintiszta igazat!!!
A következőket írtad:
"A trágárság és a mások személyének a durva sértegetése az egyetlen ok egy egy hozzászólás törlésére semmi más.
Ezek a durvaságokat tartalmazó hozzászólások semmilyen Bibliai, vagy tudományos vitaanyagot nem tartalmaztak."

Idézek egy általad törölt bejegyzést:
"Az általad törölt gyöngyszemekből egy „csepp” …

Egy nagyon kedves barátom a következő idézetet küldi neked:

"Törekedj rá, hogy az Isten színe előtt megbízható maradj, munkás, akinek nincs miért szégyenkeznie, s aki az igazság hirdetésében a helyes úton jár" 2Tim 2.15

Bizonyára személyesen is leírta volna, de mit lehet tenni a cenzúra áldozata lett Ő is mint azóta ez többekkel is megeset."

Ebben mi volt a "trágár" és a "sértő"? Még az is megeshet, hogy az idézet nem a Bibliából származik?

Az idézet ma épp oly aktuális:

"Törekedj rá, hogy az Isten színe előtt megbízható maradj, munkás, akinek nincs miért szégyenkeznie, s aki az igazság hirdetésében a helyes úton jár" 2Tim 2.15

Válasz

Andrassy Mariann üzente 12 éve

Csaba törölt a "Biblia és tudományból."

Válasz

Kaló János üzente 12 éve

Még egyszer Csabának:
Vitázni veled ezután soha nem fogok.
Enyém és mások érvei,érted?ÉRVEI rólad leperegnek.
Nem a feltett kérdésekre válaszolsz,sőt úgy teszel,mintha nem is kérdeztek volna.
Tárgyi tévedéseid soha el nem ismerted.
Te szapulhatsz másokat,az természetes.
Válaszolhatsz paraszt módra(a parasztot most a leg prosztóbb értelemben értem),mert nagyon sok paraszt intelligensebb nálad.
Én miért is lettem törölve?Talán mert többször feltettem u.a. a kérdést,hátha válaszolsz.
"Amikor én törlök akkor ott trágárság, neveletlen megjelenés se szélsőséges vélemény nyilvánítás adódik.
Tehát nem véletlen, és jogomban áll a személyemet vagy másokét hülyékkel szemben így védelmezni ez ugyanis nem a trágárság kiadásáról vagy mások lenézésének, megalázásának a tere hanem érett emberek vitájáról szól. Ha valaki képtelen bizonyos határokat megtartani az élje ki magát egy disznó ólban de ne ott ahol arra nincs szükség. A viták azóta is folynak azon a fórumon, és ez nem a vitakészség hiányát mutatja, hanem valami egészen mást.
Kulturáltságot."
Íme egy idézet tőled.Két nappal ezelőtt írtad!Csak azt a "Kulturáltságot." ne írtad volna a végére.
Hülyék,trágárság,lenézés,megalázás,disznó ól.Mindezek a szavak a te szavaid!Egy művelt,intelligens,hívő, ártatlan ember meg nyilvánulása szavakban.
Most sem válaszoltál kérdéseimre.(T.Rex,őslények,ős kövületek(írtad te)=10.000 éves teremtés(kérdeztem én)Mariana árokban búvárok:))))),Akkor:((((((((

Válasz

androméden üzente 12 éve

hol töröltek emiatt?

Válasz

Andrassy Mariann üzente 12 éve

"János.
A trágárság és a mások személyének a durva sértegetése az egyetlen ok egy egy hozzászólás törlésére semmi más.
Ezek a durvaságokat tartalmazó hozzászólások semmilyen Bibliai, vagy tudományos vitaanyagot nem tartalmaztak."

Törölve lettem az alábbi Hsz -em miatt:
21. És ivék a borból, s megrészegedék, és meztelenen vala sátra közepén.
22. Khám pedig, Kanaánnak atyja, meglátá az ő atyjának mezítelenségét, és hírűl adá künnlevő két testvérének.
23. Akkor Sém és Jáfet ruhát ragadván, azt mindketten vállokra veték, és háttal menve takarák be atyjok mezítelenségét; s arczczal hátra meg sem láták atyjok mezítelenségét.
24. Hogy felserkene Noé mámorából, és megtudá a mit vele az ő kisebbik fia cselekedett vala:
25. Monda: Átkozott Kanaán! Szolgák szolgája legyen atyjafiai közt.
..................................................................................................................
32. Jer, adjunk bort inni a mi atyánknak, és háljunk ő vele, és támaszszunk magot a mi atyánktól.

Válasz

Andrassy Mariann üzente 12 éve

"Amit a katolikus "Szentek" írtak vagy csináltak az nem mindig egyezik a kereszténységgel és az Isten igéjével."

Csaba
Igazad van!
Katolikus szentek:
Szenlélek
Szent Pál
Szent Péter
STB
Én Jézust is ide sorolom, mivel a mai arculata (feltámadás, megváltás) Saulnak "köszönhető". (aki katolikus szent)
Az Újszövetség pedig a katolikusoknak köszönhető.
Constantinus - nak pedig a Biblia (ez tény).
Állítani viszont mindent lehet! (sikeresen v. sikertelenül)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Marian.-

Összetéveszted a katolicizmus történetét a kereszténységével. Amit a katolikus "Szentek" írtak vagy csináltak az nem mindig egyezik a kereszténységgel és az Isten igéjével.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

János.
A trágárság és a mások személyének a durva sértegetése az egyetlen ok egy egy hozzászólás törlésére semmi más.
Ezek a durvaságokat tartalmazó hozzászólások semmilyen Bibliai, vagy tudományos vitaanyagot nem tartalmaztak.
Akinek meg az a perverz vágya, hogy mások életén, vagy személyén fröcsögjön az inkább élje ki magát az ilyen célra fenntartott oldalakon és hozza szégyenbe a szüleit és a saját személyét ott, az álbölcsességével.

Válasz

Kaló János üzente 12 éve

Hihihihihi:)))))))Kis kíváncsi!!!!
Van.Megírtam a Network-ön.
Csak nyakkendőben:)))))

Válasz

Andrassy Mariann üzente 12 éve

"Most fehér ing,nyakkendőben ülök a gépnél)"
- csupáncsak?
Van skype - od?

Válasz

Andrassy Mariann üzente 12 éve

"Ő nem ígért titkokat, mert teljesen nyílt és ellenőrizhető a kereszténység maga, a tanításai .."
Alfonso M. Di Nola neves vallástörténész szerint terjedése során a kereszténység pontos válogatást végzett az antik világ pogány istenségei között, szentekké alakítva a szexuálisan ártalmatlan isteneket, és démonokká azokat, akiknek a szexualitása zavarba ejtette.
Így hát a derék Apollóból Szent Sebestyén lett, miközben a keleti Kübelé és az epheszoszi Artemisz fekete szüzek külsejét öltötte magára. Ellenben a hatalmas méretű nemi szervekkel és csillapíthatatlan nemi vággyal rendelkező faunok és szatírok, az embereket az onanizáló gyakorlatokra tanító Pán isten, a fallikus megjelenésű Priaposz, akire ráültek a hitvesek házasságkötésük után, és akinek virágkoszorút fontak a kislányok, valamennyien ördögi megnyilatkozásokká váltak, és külső jellemzőket, különösképpen pedig szexuális töltetet kölcsönöztek a keresztény ördögnek, aki mindenekelőtt a paráznaság kiváltója. A keresztény teológia „lidércet” (incubus) csinál belőle, ha férfitestet ölt magára, „démont” (succubus), ha fiatal és csinos nőalakban mutatkozik.
A történelem folyamán eljutottak a szexualitás és a nő kezdeti elítélésétől az egyre növekvő szexuális alapú paranoiáig, amely maga teljességében a nők ellen gyakorolt erőszakban nyilvánult meg a boszorkányok kínvallatása során az inkvizíció alatt, amelyet mindig szerzetesek vagy papok folytattak le, akik a kolostorokban többé-kevésbé ellen tudtak állni a „sátáni kísértéseknek”. (Jézus segítségével?)

Válasz

Andrassy Mariann üzente 12 éve

"Bármilyen nagy is a szereplési VÁGY benned."
A keresztényi hagyomány szerinti hét főbűn – bujaság, falánkság, kapzsiság, lustaság, harag, irigység, kevélység –sztem kifejezetten erénynek számít, mert nem igaz, hogy ezek káros jellemzőink lennének, hiszen kiegészítik egymást!
A falánk, lusta embert az irigység és a kevélység sarkallja arra, hogy formába hozza a testét, hogy megszépülve kedvére bujálkodhasson, a harag kiélésével pedig egészségesen csökken a stressz miatti gyomorsavszint és a vérnyomás, és kapzsiság nélkül nem volna fejlődés.

Válasz

K Attila üzente 12 éve

Légyszivesd a következő mondatokat magyarosítani:
"Amikor én törlök akkor ott trágárság, neveletlen megjelenés se szélsőséges vélemény nyilvánítás adódik.
Tehát nem véletlen, és jogomban áll a személyemet vagy másokét hülyékkel szemben így védelmezni ez ugyanis nem a trágárság kiadásáról vagy mások lenézésének, megalázásának a tere hanem érett emberek vitájáról szól."
Ha már kultúra akkor legyen - teccik érteni?

Válasz

K Attila üzente 12 éve

Csaba
"jogomban áll a személyemet vagy másokét hülyékkel szemben így védelmezni "
Azt nem tudom, hogy jogodban áll vagy sem, ez a te egyszemélyes magánügyed. De másokat "hülyének" beállítani biztos nem áll jogodban.
Magam többször idéztem olyan "hülyéktől" mint Jakob Böhme, Meister Eckhart, Einstein, Hamvas Béla, Nietzsche. Törölted is szorgalmasan. Elvakultságodban még Bibliai idézetet is töröltél.
Igen az oldaladon ma is folynak még viták, ahogy te nevezed őket, de olvasd vissza bármelyik oldalt és keresd meg hogy hányszor tesznek fel neked kérdéseket amelyekre te nem vagy hajlandó semmiféle választ adni. Ez a te kulturáltságod mértéke.
A trágár beszédre történő utalásod visszautasítom, mert nem emlékszem rá, hogy bárki is trágár és megalázó módon szólt volna hozzá a fórum adott témaköréhez. hacsak nem az történt, hogy néha (majdnem minden esetben) a hozzászólók (magamat kivéve) nagyobb hozzáértésről adtak bizonyságot nálad és ez benned az orát piszkáló duzzogó kisgyereket hozta elő. Így az "érett emberek vitájából" szinte mindig kimaradtál. Ezért nem érzékelted, hogy senki nem nézett le téged csak te néztél föl másokra, de nálad ez a lenézés.
A jelenségnek komoly szakirodalma van, ha érdekel nézz utánna!

Ne piszkáld az orrod!!!

Válasz

Kaló János üzente 12 éve

Mivel én is és mások is akik itt vannak ezen az oldalon a Biblia és Tudomány fórumból általad ki lettek zárva,előtte a neked nem tetsző hozzászólásokat törölted,így az egész vita a te szád íze szerint kellett, hogy történjen.Ami ugye már nem vita.
Itt viszont tűrnöd kell,ha valaki neked nem tetsző hozzászólást tesz.Trágárság??????,neveletlen megjelenés?????(Van csokor nyak kendöm és szmokingom.Most fehér ing,nyakkendőben ülök a gépnél) és olvasom a trágár, paraszt,szélsőséges meg nyilvánulásodat.Biztos disznó ólban írtad.
Érved az oldaladon abban merült ki,hogy törölted a hozzászólást,majd kizártad a neked nem tetszőket.
És még te kéred számon a kulturáltságot?
Erről az oldalról legfeljebb elhúzhatsz.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

"Előljáróban jelzem, hogy minden hozzászóláshoz, kérdéshez bárki bármikor hozzászólhat, mert ez nem egy zárt privát levelező fórum és főként nem hasonlatos az általad felügyelt (Biblia és tudomány) forumhoz ahol Te válasz és vitakészség hiányában a neked nemtetsző hozzászólást indokolás nélkül törlöd és a hozzászólót kizárod."

Amikor én törlök akkor ott trágárság, neveletlen megjelenés se szélsőséges vélemény nyilvánítás adódik.
Tehát nem véletlen, és jogomban áll a személyemet vagy másokét hülyékkel szemben így védelmezni ez ugyanis nem a trágárság kiadásáról vagy mások lenézésének, megalázásának a tere hanem érett emberek vitájáról szól. Ha valaki képtelen bizonyos határokat megtartani az élje ki magát egy disznó ólban de ne ott ahol arra nincs szükség. A viták azóta is folynak azon a fórumon, és ez nem a vitakészség hiányát mutatja, hanem valami egészen mást.
Kulturáltságot.

Válasz

K Attila üzente 12 éve

Csaba
Előljáróban jelzem, hogy minden hozzászóláshoz, kérdéshez bárki bármikor hozzászólhat, mert ez nem egy zárt privát levelező fórum és főként nem hasonlatos az általad felügyelt (Biblia és tudomány) forumhoz ahol Te válasz és vitakészség hiányában a neked nemtetsző hozzászólást indokolás nélkül törlöd és a hozzászólót kizárod.

"Jézus tanainak összefüggéseit felismerni" képesek voltak az apostolok, mint azt válaszodban írtad. Szerinted ez persze köszönő viszonyban van a valósággal, ami számtalan kérdést vet fel: pl - Péter miért tagadta meg Jézust?

Ami pedig szellemi alultápláltságomat illeti, Tőled dícséretnek veszem és igy köszönöm megtisztelő véleményed. Örvendezésemnek csak az vet gátat, hogy tudom, hogy a "dicsfénynek is van árnyéka".

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

És ez szerencsére csak a te véleményed.
Ami köszönő viszonyban sincs a valósággal, és nagymértékű megértésbeli problémákat fed fel, vagy olvasatlanságot.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nem téged kérdeztek!
Bármilyen nagy is a szereplési vágy benned.

Válasz

K Attila üzente 12 éve

"A nagy ember titka az, hogy ő az egyetlen ember, akinek nincs titka."
Hamvas Béla

Válasz

K Attila üzente 12 éve

"Ahogy azt az apostolok cselekedeteiről írott könyv bizonyítja is képesek voltak."

Véleményem szerint Mariann válasza közelebb az igazsághoz.

Válasz

Andrassy Mariann üzente 12 éve

"Rövid egyszavas választ várok: Igen vagy Nem?"
- NEM.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Ő nem ígért titkokat, mert teljesen nyílt és ellenőrizhető a kereszténység maga, a tanításai és a keresztény élet.
Az a próféta nem titkos tudásokról beszélt, hanem Jézus Krisztusról és ha egy hamis tanító vagy egy ügyes hitetőről lett volna szó akkor a boszorkányok könnyű szerrel véget is vethettek volna az Istentiszteletnek.
De nem ez történt, hanem a boszorkány akció fulladt kudarcba.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Tilla.
Ahogy azt az apostolok cselekedeteiről írott könyv bizonyítja is képesek voltak.

Válasz

K Attila üzente 12 éve

"Sokan sok helyen ígérnek titkos tudásokat, meg mások számára elérhetetlen erőket" - Mint ahogy teszi ezt a maga cirkuszos módján a videó "prófétája" is...

Válasz

K Attila üzente 12 éve

Csaba!
Hogy ne kelljen a visszalapozásad fáradnod beidézem neked az ezoteria jelentését:

"A kifejezés a görög εσωτερική, eszóteriké („belső”) szóból ered, ami ezen tanok követőire, a „belső körre” utal, azokra, akik felismerni voltak képesek a tanok összefüggéseit, szemben a „külső körrel” (exoteros), ami a közönséges embereket jelölte.
A szó főnévi formája a görög 'ezoterikosz' (latinosan 'ezoterikus') melléknévnek, melynek jelentése: belső, benső (ezo=befelé). Bővebb értelemben a lélek belseje felé irányuló utazást, szűkebb értelemben pedig csak a beavatottak számára elérhető misztikus tudást jelent." (Wiki)
Szerinted Jézus tanitványai, követői voltak Jézus tanainak és képesek voltak Jézus tanainak összefüggéseit felismerni?
Rövid egyszavas választ várok: Igen vagy Nem?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Szó sincs lécről.

Az ezotéria a pokolba viszi az embereket, meg kell fordulni azon az úton és nem szabad követni. Minden jobb minőségben ott van Jézusnál és még örök életet is ad. Döntés kérdése az örök élet, és nem titkos tudásokkal megszerezhető dolog, sőt nem is nehezen és évekig tartó meditációval vagy egyéb eszement módon megszerezhető dolog.
Csak be kell hívni Jézust az embernek a saját életébe, mert ő nem ront be senkihez, csak ha hívják.
A többi dolog pedig a végén az ember életébe kerül.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Tilla.


Sokan sok helyen ígérnek titkos tudásokat, meg mások számára elérhetetlen erőket amivel állítólag ők irányítják majd a világot.
Volt egy hölgy aki több éven át tanult egy oktatótól ilyesmit és egyszer amikor nagyon sietett akkor azt hitte, hogy a megszerzett titkos tudását arra fogja felhasználni, hogy átváltsa a közlekedési lámpát. Ezzel a döntéssel megölt négy vétlen közlekedőt, meg a saját négy éves kislányát a hátsóülésen. Ő maga ugyan életben maradt de még a mesterét is lecsukták.
Arról a titkos tudásról meg nem is szeretnék beszélni amit egy szamurájkardal követtek el egy buszon, mert azt hitte a szegény ezós srác, hogy olyan titkos erő veszi körül őt ami által ilyesmit megtehet. A bátyja még ma is fizet a börtönőröknek, hogy vigyázzanak rá és ne erőszakolják meg a böriben.

Úgy látszik, hogy pont az ezotéria egy mankó a rokkant emberek kezében, de még támaszkodni sem lehet rá, mert sok és rendszeres a baleset vele.
Pont ugyanaz az ígérete az általad leírt ezotériának, mint amit a kígyó ígért Évának:

"Olyanok lesztek, mint az Isten......."

És lám kiűzetés, munka, fájdalom és izzadtsággal megszerezhető kenyeret kapott az emberiség.

De ha te még mindig elhiszed, hát csak tessék.

Válasz

Mátis Éva üzente 12 éve

Tévedsz Attila!
A léc olyan magasan van, hogy alatta sétálgatnak egyesek, nem is sejtve mi alatt
császkálnak... Bezzeg a "bűnös ezotérikusok" még a recsegést is hallják...:)))

Válasz

K Attila üzente 12 éve

Mankó Csabának!

"a titkos tanokra használt kifejezés, amelyet csak egy csoport beavatottjai számára ismeretesek, rejtélyes, okkult, rejtett", szemben az ún. exoterikus tanokkal (in.: Nevill Drury: A miszticizmus és az ezoterikus tanok lexikona, 80.old.).

Az ezotéria világába sorolható számos olyan irányzat, mely korunk tudományos világképébe nem illeszkedik bele, a világot, annak működését és részeit tudományostól eltérő szempontból (vagy a dolgokat összefüggéseiben) vizsgálja.

A kifejezés a görög εσωτερική, eszóteriké („belső”) szóból ered, ami ezen tanok követőire, a „belső körre” utal, azokra, akik felismerni voltak képesek a tanok összefüggéseit, szemben a „külső körrel” (exoteros), ami a közönséges embereket jelölte.

A szó főnévi formája a görög 'ezoterikosz' (latinosan 'ezoterikus') melléknévnek, melynek jelentése: belső, benső (ezo=befelé). Bővebb értelemben a lélek belseje felé irányuló utazást, szűkebb értelemben pedig csak a beavatottak számára elérhető misztikus tudást jelent."
http://hu.wikipedia.org/wiki/Ezoterika

Válasz

K Attila üzente 12 éve

Kedves Mariann

"Jézus a kereszten olyan volt, mint a gadarénus: abban a percben egy hadseregnyi gonosz szellem kínozta. Ez azért történt, mert Jézus, Isten előtt vállalta a felelősséget az összes bűnünkért."

Ezzel a mondattal túl magasra tetted a mércét. Szinte hallani ahogy estében zörög a léc.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Marian.

Jézus nem volt olyan mint a gadarénus.
Jézust nem tudták gyötörni a démonok, hanem a bűneink büntetését vette magára. Nem démonizálódott. Még a Sátán sem tudott vele mit kezdeni. Vajon miért tartotta fontosnak a Sátán, hogy személyesen kísértse meg és vonja a maga uralma alá?
Mégsem sikerült az uralma alá vonnia, mert végig az történt amit Krisztus akart.
Hogyan lett volna rá egy az embernél is kisebb rangú démonnak, lehetősége arra, hogy bele menjen Isten fiába?
Azért az óriási győzelem lett volna Isten felett.
Az, hogy Jézust ismeri az nem azt jelenti, hogy benne volt, hanem azt jelenti, hogy már találkozott vele, és az is lehet, hogy több emberből is kiűzte.
Jézus végig űzte a démonokat az emberekből.
A szellemi világ megteremtője Isten. Jézus már a teremtés előtt létezett, sőt a fontosságát is tudhatta mindenki, mert mint Isten fia központi részét képezi a világmindenségnek.
Tehát régebben ismerhetik a démonok Jézust, mint mi emberek.

"tehát van a két világ közötti konfrontációban olyan erőmegnyilvánulás ami az ezoterikus oldal számára mindig megalázást, korlátozást és megszégyenülést okoz."
NEM OKOZ!!!"

DE OKOZ!!!
Ez a videó is erről szól, de se szeri, se száma a hasonló kisebb-nagyobb eseteknek.
Az általad felhozott példában egy ember megkötözéséről szóló történetet említesz.
A sötétség ereje meg tud kötözni egy embert de lám amikor Jézussal találkozott akkor ez az erő lett megkötözve. A tanítványok egy dologban voltak korlátozottak, mégpedig abban, hogy nem készültek rá erre a nagyobb konfrontációra egy böjttel.
Egyébként Jézus kereszthaláláig nem is böjtöltek.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

HI,HI,Hi.

És ha ennek fényében figyelembe vesszük, hogy a nő a férfi oldalbordájából lett, nos...... ha valamiért le van nézve a férfi társadalom egy nő részéről és a disznókkal vagy egyéb állatokkal van összehasonlítva akkor nézzük csak meg, hogy aki kritizál az ki és honnan származik.

Válasz

Andrassy Mariann üzente 12 éve

"kiket is vert ki ostorral a templomból?"
Miért is a szabad ég alatt prédikált (tanított)?

"Mondjátok meg annak a rókának....."?
31. Ugyanazon napon jövének ő hozzá némelyek a farizeusok közül, mondván néki: Eredj ki és menj el innét: mert Heródes meg akar téged ölni.
32. És monda nékik: Elmenvén mondjátok meg annak a rókának: Ímé ördögöket űzök ki és gyógyítok ma és holnap, és harmadnapon elvégeztetem.
RÓKA: azaz ravasz hazugság, behúzni valakit a csőbe (31)

"hiszen a Károliban a tisztátalan léleknek fordított szó az eredeti görögben a démon szó"

TISZTÁTALAN: ἀκάθαρτος (akathartosz) - szennyes, tisztát(a)lan, feslett
ÖRDÖGI: δαιμόνιον (daimonion) 1) démon, gonosz szellemi lény

Jézus a kereszten olyan volt, mint a gadarénus: abban a percben egy hadseregnyi gonosz szellem kínozta. Ez azért történt, mert Jézus, Isten előtt vállalta a felelősséget az összes bűnünkért.
. Csel 19,15 Felelvén pedig a gonosz lélek, monda: A Jézust ismerem, Pálról is tudok; de ti kicsodák vagytok?

"tehát van a két világ közötti konfrontációban olyan erőmegnyilvánulás ami az ezoterikus oldal számára mindig megalázást, korlátozást és megszégyenülést okoz."
NEM OKOZ!!!
Korábban Jézus azt mondta, hogy csak egy erősebb hatalom képes bemenni a házba és megkötözni a ház hatalmasát, és kirabolni, azaz kiüríteni annak házát. Mt. 12,29.
"Mester, idehoztam hozzád az én fiamat, akiben néma lélek van. És ahol csak előfogja, szaggatja; ő pedig tajtékot túr, a fogát csikorgatja, és elfonnyad. Mondtam hát tanítványaidnak, hogy uzzék ki azt, de nem tudták. Ô pedig felelvén mondta: Óh HITETLEN nemzetség, meddig leszek még veletek? Meddig szenvedlek még titeket? Hozzátok őt hozzám. És hozzá vitték azt; és mihelyt Ô meglátta azt, a lélek azonnal szaggatta azt, és leesett a földre, tajtékot túrván fetreng.

És megkérdezte az atyját: Mennyi ideje, hogy ez esett rajta? Az pedig mondta: GYERMEKSÉGE óta. És gyakorta vetette őt tuzbe is, vízbe is, hogy elveszítse őt; de ha valamit tehetsz, légy segítségül nékünk, könyörülvén rajtunk.

Jézus pedig mondta néki: Ha hiheted azt, minden lehetséges a hívőnek. A gyermek atyja pedig azonnal kiáltott, könnyhullatással mondta: Hiszek Uram! Légy segítségül az én hitetlenségemnek.

Jézus pedig mikor látta, hogy a sokaság még jobban összetódul, megdorgálta a tisztátalan lelket, mondván néki: Te néma és siket lélek, én parancsolom néked ,menj ki belőle, és többé belé ne menj! És kiáltás és erős szaggatás között kiment; az pedig olyan lett, mint egy halott, annyira, hogy sokan azt mondták, hogy meghalt. Jézus pedig megfogta kezét, fölemelte; és az fölkelt." Mk 9,17/b-27

Válasz

K Attila üzente 12 éve

"ezoterikus oldal" ?????
Talán jobban utána kellene nézni az "ezoteria" szó jelentésének. Csak mint érdekeséget jegyzem meg, hogy Jézus maga is egy ezoterikus kör középpontja volt. Igy a Csaba által említett "konfrontáció" nem értelmezhető. Másszóval sületlenség.

Válasz

K Attila üzente 12 éve

Kunkorítás-gátló gén? Most hallok róla először. Ó ha ezt idejében megtudom akkor lehet, hogy áruba bocsátottam volna. Ki tudja...

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Éva.

Ha Jézus senkit sem alázott volna meg akkor kiket is vert ki ostorral a templomból?
Ha senkit sem alázott meg akkor kiről is mondta, hogy "Mondjátok meg annak a rókának....."?
Ha csak a szentléleknek (vigasztaló) lenne egyedül a dolga a prófétálás akkor más helyen miért is mondaná, hogy "Fiaitok prófétálnak........"?
A tisztátalan lelkek megtisztulásáról szó sincs a bibliában, hiszen a Károliban a tisztátalan léleknek fordított szó az eredeti görögben a démon szó. Inkább kimennek, mert az benne van.
Jézus amikor gyógyított, tanított, és megérintette a betegeket akkor a Biblia azt írja, hogy a "tisztátalan lelkek kimentek........".
Amikor ilyen konfrontációról van szó akkor folyamatosan olyan dolgok történnek az emberekkel ami a Bibliában a leírásokban ugyanolyan dolgok történnek mint amiről ez az ember is beszél.
Például a gadarénussal való találkozásnál ahol Isten ereje lesújtotta a földre a démonok által megszállt embert.
A Jézust elhurcoló katonák is a földre estek Jézus jelenlétében tehát van a két világ közötti konfrontációban olyan erőmegnyilvánulás ami az ezoterikus oldal számára mindig megalázást, korlátozást és megszégyenülést okoz.

Válasz

Kaló János üzente 12 éve

Üdv Mariann:))))))

Válasz

Andrassy Mariann üzente 12 éve

A mai (Jézust kopizó) karizmatikus gyülekezeteknek külön felfogó embereket kellett állítani, mivel a (báránybőrbe bújt) pásztor tüzes érintésétől hagyat vágódnak a hívők, mint a zsák.
A mormonok első emberét is hanyat döntötte a neki megjelent démon az erdei pusztaságon amely helyről Jézus kifejezetten megmondta, hogy ne keressék. (Máté 24, 26)
De a bibliában is mindenek a "Szentszellem" szavainak hallatára elvágódnak. Arccal a földfelé.
(pofira esnek nem pedig hanyat) Máté 17, 6
Jézus járni tanította az embereket, nem pedig elesni.

Válasz

Andrassy Mariann üzente 12 éve

Attila
Tudtad, hogy a fiúknak azért van eggyel több génük a malacoknál, hogy ne kunkorodjon a farkuk?

Válasz

Andrassy Mariann üzente 12 éve

"Férfi boszorkányok vannak?"
Vannak! ha jól tudom (majd kijavítanak ha nem) ők speciális seprűnyélen repülnek.
(lyukasztott))

Válasz

Mátis Éva üzente 12 éve

Kedves Csaba!
A Szentirásban olvashatod, hogy "Isten hajdan sokszor és sokféleképpen szólott
az atyákhoz a próféták által. Ezekben az utolsó időkben azonban az ő Fia által szólott
hozzánk"- irta két évezreddel ezelött az apostol.
Jézus búcsúbeszédében igy vigasztalta a tanitványokat; "Ne remegjen a ti szivetek, és
ne féljen." ..."És én kérem az Atyát és más Segitőt ad majd nektek..." "A Segitő pedig a
Szentlélek, akit az én nevemben küld az Atya..."
Ezek alapján Bobby Conner társalgása a "LORD-dal"- megkérdőjelezhető!!!
Isten már a Tórában is Féltőn szerető Istennek nevezi magát - választott prófétájának
-Mózesnek a vizióján keresztül.
Jézus soha, semmilyen körülmények között nem betegitett meg senkit, nem alázott
meg, és nem tett nevetségessé egyetlen egy emberfiát sem!!!
Ellenkezőleg, a vakok láttak, a bénák felálltak és elindultak , a tisztátalan lelkek pedig
megtisztultak!!!
...

Válasz

K Attila üzente 12 éve

Ezek alapján egy bármilyen - pl: malacfarokkunkorítók egyháza is létjogosultságot nyer azáltal, hogy működését "hivatalosan bejegyezték"? Bohócfavi gyülekezetükben olykor nagy a riadalom ha véletlenül egy a kocsonya-egyház tanaiban hívő a közelükben ólálkodik...

Válasz

Kaló János üzente 12 éve

Most már aztán nem is értek semmit.Istentiszteletet boszik zavarnak meg?De hát ők félnek a tömjéntől,mint én anyósomtól! Rendes boszik meg szerintem csak Szegeden voltak.Találkoztam is eggyel:)))Sajnos:(((Már,hogy csak eggyel:)))Férfi boszorkányok vannak?
Már csak azért,mert én sem bírom a tömjént.Vagy azok az ördögök?
Mennyi megválaszolatlan kérdés.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Éva.
Vastagon keresztény Istentisztelet volt.
Hozzánk is nem egyszer jöttek be olyan ezoterikus hívek akiknek feltett szándékuk volt az Istentisztelet megzavarása. Volt olyan aki szerette volna bebizonyítani, hogy csalások történnek a keresztények között és nem valódi gyógyulások.
Ő vakon ment haza, mint a Pál apostollal vetekedő hamis tanító az apostolok cselekedeteiben. Voltak akik sikoltozva négykézláb mentek ki a gyülekezeti épületből, és voltak akik olyan falfehérek lettek és merevek, mint a bálványok és úgy kellett kivezetni őket a boszorkány tanítványaiknak.
Isten híveinek nagyon ritkán tudnak ártani a démoni tanok elveszendő művelői, mert Nagyobb erő működik bennük, mint a boszorkányság híveiben.


Könyves Kálmánról pedig annyit, hogy négy hivatalosan bejegyzett boszorkány egyház működött a kilencvenes évek elején Magyarországon. Most nem tudom, hogy mennyi, mert azóta változtattak a törvényeken és a működés feltételeinek nem biztos, hogy meg tudnak felelni.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Vagy éppen nem értett amit ezek a boszik felfogtak és használni próbáltak, bevallásuk szerint egy keresztény Istentisztelet megzavarására, de nem végezhették el a feladatukat.

Válasz

Mátis Éva üzente 12 éve

János! A "tized" a hivek adománya lehet....Már ahogy az ilyen lenni szokott...
Miért keresel észérveket?
Mellesleg egyértelmű, hogy nem "keresztény Istentisztelet" volt, mert Bobby Conner
összejövetelről, találkozóról és eseményről beszél...kissé Háry Jánosra emlékeztető
módon. A "boszik" pedig feminista protestálók lehettek , akik nem értettek egyet a
"Souther Baptist" konvenció maradi elveivel, amivel az amerikai társadalmat szeretnék
megváltoztatni.Már csak az "ördögűzök" hiányoztak...

Válasz

K Attila üzente 12 éve

Kálmán király sötét korának az egyik legműveltebb embere volt. Nem véletlen társították nevéhez a Könyves jelzőt 900 évvel ezelőtt.
Valamit tudott ami még ma sem "világos" mindenkinek.

Válasz

Kaló János üzente 12 éve

A tizede????? Az is sok:((((( Ész érvek itt nem számítanak.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

És ez még csak a tizede.

Válasz

NAGY KÁROLY üzente 12 éve

Sok minden hihetőnek tűnik, de ez azért már mégis csak sok.

Válasz

Márta István üzente 12 éve

Írod hogy minden betegséget át veszel? Ezt hogy érted? Úgy veszed le hogy magadra át veszed? Tudod hogy ez mivel jár, mert hogy régóta csinálod. Miért így veszed le. ?Vedd le. rakd magad mellé égesd el.Ne a te energiád használd. Amúgy lehet távolba kezelni csak nem úgy ahogy csinálják. Hozd eléd az asztrált testet. azon látszik mi a baj. kezeld majd küld vissza . ha eszt a testet feltöltve küldöd vissza azon a burkon nem tudnak át hatolni vagyis azt kapja tényleg amit küldesz. Ezt kérdeztem a Reiki kezelőket is Ha küldöd az energiát. honnan tudod hogy azt kapja amit te küldesz? Nem keresztezi esetleg valami az úton? Nem ütközik bele valami rosszba? Meg tudsz győződni arról hogy azt kapta amit küldesz?Ha már meg kapta a rosszat ki tudod javítani?

Válasz

Kaló János üzente 12 éve

Mindig van akit át lehet verni.Lásd:TV távgyógyítás.Nem vagyunk egyformák.Hála Istennek.

Válasz

Üveges Julika üzente 12 éve

Ez így igaz .Köszönöm .

Válasz

Faragó Sándorné üzente 12 éve

Kedves Márta István! Teljes mértékben igazat adok egyet értek az írásodban mondottakkal . Mikor indult az Asztro Show RTL klub Tv hívtak én mentem azóta is ott dolgozok. Nagyon sok a szakterületem a spirituális világban . Hála Istenek úgy gondolom hogy még mindég ugyan az az ember vagyok aki voltam mint ahogyan írod hogy szájról szájra adnak minket. Akinek szüksége van ránk a felettes lények hozzánk küldik a segítségre szorulókat. Igen nehéz a sorsunk személy szerint én úgy dolgozok hogy minden betegséget át veszek ameddig meg nincs az eredmény. Aztán rá térhetünk hogyan tudja a beteg test vagy a lélek meg gyógyítani saját magát . Mi nem gyógyítunk csak le vezetünk mondjuk egy szertartást vagy csak közvetítünk és már minden rendben van . Persze ez nem ennyire egyszerű mindenkinek meg van a saját módszere. Ha valaki meg sértődött nem értett meg semmit az írásodból. Negyven éve teljesítem ezt a szolgálatot önként. Nem számít ha hülyének ,bolondnak mondanák ez a legkevesebb. A baj akkor van mikor a családom a tét őket bántják . Nekem a gyilkos meg üzente ha nem szállok ki egy héten belül le lövet kit érdekel . Viszont a családom érdekében életükért vissza húztam az agarakat. A gyilkos szabadon éli az életét.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

:) Jó lecke.

Válasz

Kaló János üzente 12 éve

Szerintem ez "Csak Norisz" tanítványa!!!!!Csak úgy felkenni a falra!!!Aszta.

Válasz

Márta István üzente 12 éve

A lényeg. Ha valaki boszorkány Mármint tényleg. Nem ilyen tévében jósló akárki. Lehet megsértődni ha valaki akar. Na az igaziak miért is mennének oda? Semmi érdekük odamenni. vagyis akik ott voltak azok akik könyvből csinálnak egy két fortélyos dolgot , már mint ha sikerül és már tisztában is vannak hogy mekkora hatalmas boszorkányok.Pedig ha tudnák mekkora bajjal fájdalommal meg sok sok kínnal jár ha valaki tényleg boszorkány.Vagyis a nagybetűs boszorkányok nem reklámozzák magukat! nem csinálnak felhajtást. Mert ha valakinek rá van szüksége, az megtalálja.Lehet csodákat csinálni nem is nehéz. Egy eset. Sajnos néha mikor fáradt és ideges vagyok kissé beszédhibám van. Történt egyszer hogy egy Ausztrál Pásztor előadásán voltam majd ezt követően egy ebéden.Beszélgettünk És sok mindenben nem értettünk egyet. Előjött a kis hibám. Mire a pásztor. Mert tudta hogy mihez értek, meg egy nem minden napi volt az édesanyám. Azt mondta. Ez a beszédhiba onnan van hogy a sátán így meg úgy.Mondom neki. Az hogy értek hozzá az nem azt jelenti hogy csinálom is Mért ki csinálta az ördögűzéseket nem a szent emberek? Akkor abba is a sátán van? .Azt mondta ez akkor is a sátán műve. Na én akkor megvicceltem. Egy perc múlva nehezebben beszélt mint én. Majd mondtam Tényleg atyám. azok beszélnek csak így akiben benne van a sátán?Rögtön más volt a véleménye. Majd elárultam hogy én csináltam de én nem szégyellem magam mert vállalom. De ön atyám? mit vállal ? ?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nem érted, igaz?

Válasz

Mátis Éva üzente 12 éve

Azt javaslom, hogy olvasd figyelmesebben a magyar feliratot, hogy mit is mond a "próféta" a történtekről, és benne a saját szerepéről. Az egész történet egy rosszra forduló cirkuszi mutatványra emlékeztet, és nem egy keresztény gyülekezet Istentiszteletére.Egyáltalán mit akarsz bizonyitani ezzel a videóval? Miért rakod fel több klubban is?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Ha valakinek Jézus nevére epileptikus görcsei vannak és levitálni kezd az szerinted azt jelenti, hogy nincsenek boszorkányok?
Ők boszorkányként mentek oda azzal a céllal, hogy megzavarjanak a Sátán parancsára egy keresztény Istentiszteletet, és ezt ők mondták el.
Tehát ők mondták, hogy boszorkányok.
Kálmán tévedett, mert megvezetett ember volt.

Válasz

Mátis Éva üzente 12 éve

"De strigis vero quae non sunt, nulla questio fiat!"
"Boszorkányokról, amelyek nincsenek, többé ne essék szó!"- mondotta Könyves Kálmán királyunk 9oo éve, ama törvényének bekezdésében, amellyel betiltotta a boszorkányok üldözését!!!
Abban sem vagyok teljesen biztos, hogy az ÚR ISTEN önjelölt prófétákhoz beszélve, instrukciókat ad démoni cselekedetek végrehajtásához. Epileptikus görcsben visitozó, levitáló személy aligha lehet eredménye egy jó szándékú, isteni erő befolyásolásának!

Inkább boldog új esztendőt kivánok kedves mindannyiotoknak, Isten áldásával!

Válasz