Andrassy Mariann üzente 12 éve

Kedves Atilla

Látod-látod állandóan a könyvet olvassák és mégsem tudják, hogy mit tanított Jézus.
(Valószinű a "Szentlélek" súgására sem figyelnek, hallgatnak.)

"Jézus valóban nem tanított mindenről"
DE IGEN!!!
Lk 24,27 És elkezdvén Mózestől és minden prófétáktól fogva, magyarázza vala nékik minden írásokban, a mik ő felőle megirattak.

"Bizony mondom néktek: A mit megköttök a földön, a mennyben is kötve lészen; és a mit megoldotok a földön, a mennyben is oldva lészen."(Mt, 18,18)

Miért lenne a mennyben is oldva meg kötve?
Isten az embert a saját maga által elfogadott istenképhez mérten is vizsgálja, ha az embernek meggyőződése Istenről valami, akkor az Isten a meggyőződés alapján közelít az emberhez. Ha a középkori pápaság elhiteti Istenről, hogy például haragvó, keresztes háborút akaró Isten, akkor az Isten nem fogja számonkérni az akkor élt emberektől azt, hogy miért gondolták őt ilyen Istennek, illetve az ítéletkor figyelembe fogja venni a kor hitetését. Feltéve, ha Isten maga, nem jelenti ki ennek az ellenkezőjét az embernek. Ez a kötés, amit Őróla tanítanak az apostolok és annak követői, az emberek hiszékenységéhez kénytelen Isten is alkalmazkodni szeretete miatt,tehát a tanítás Istenről köti és oldja az Istenhez tartozó dolgokat, mennyben és földön.

Válasz

K Attila üzente 12 éve

Kedves Lászó!

Egy héttel ezelőtt a bejegyzésed azzal zártad, hogy "ha nem érthető kérdezzetek".

"A Korán egy része a Tórából átvett feldolgozott emlékírat! Azért mondom hogy emlékírat, mert amit onnan említ, az nagyon hasonlít arra az emberre aki egyszer elolvasta és évek múltán megpróbálja lejegyezni azt amire még emlékszik! Ez az egyik hibája"-írtad.
Kérdezlek - a Bibliában nincsenek a Biblia korát megelőző időböl "átvett feldolgozott" szövegek?

"1. Jak 3,12 Avagy atyámfiai, teremhet-é a fügefa olajmagvakat, vagy a szőlőtő fügét? Azonképen egy forrás sem adhat sós és édes vizet. " - idézed.
Kérdezem - Ez nem azt jelenti, hogy minden a teremtett dolog a jellegének megfelelő minőséget hordozza?

"HA tudom azt, hogy a patak szennyezett, mejből a pohár vizet merítették, akkor hiába mennék a forrásához, ott is a szennyezett vizet találnám" - írod.
Kérdezem, hogy ha a nadrág poros lessz az út végére, az szükségszerűen igazolása annak, hogy poros volt az út elején is? A "szennyezettség mértéke megegyezik bármely pontján vizsgálom a nadrágot vagy a patak vizét?

"Ha a mennybejutáshoz annyira fontos lett volna a tudás a mindenségről, Jézus miért nem tanított róla?" - kérdezed.
Jézus valóban nem tanított mindenről, de a mindenségről igen. Pl nem tőle tudom, hogy hogyan használjam a számítógépet. De azt Tőle tudom, hogy "Isten országa bennünk van", és nem mindegy, hogy ez egy "Édeni" avagy "pokolbeli" ország. Ehhez pedig tudás kell, ismeret és tapasztalat. De nem az minősít, hogy tudok ismerek és tapasztaltam, hanem az, hogy mindezeket mire és hogyan használom. Jézus erre tanít. Szerintem ez lényeges az "üdvösségünk szempontjából". Kérdezlek: szerinted?

"Ha irgalmas, akkor miért szigorú?"
Kérdésre kérdés: Az irgalmas és szigorú teremtőre történő utalás a Bibliában nem található? Ott elválasztatott az "ocsú a búzától"?

Amiben maradéktalanul egyett értek veled:
"Ami lényeges és döntő az az embertestvéreinkkel való bánásmód!"
Talán csak megtoldani tudnám azzal, hogy ami lényeges az a teremtett világgal való bánásmód.

Válasz

Csernus László üzente 12 éve

Ami alapján nyilatkoztam, azt olvastam! HA tudom azt, hogy a patak szennyezett, mejből a pohár vizet merítették, akkor hiába mennék a forrásához, ott is a szennyezett vizet találnám:
"1. Jak 3,12 Avagy atyámfiai, teremhet-é a fügefa olajmagvakat, vagy a szőlőtő fügét? Azonképen egy forrás sem adhat sós és édes vizet. "
Azt is tudjuk, hogy a Sátán nem buta! Sőt, az évszázadok alatt nagy tudásra tett szert!
Ő az antikrisztus, a megtévesztő! Ha a mennybejutáshoz annyira fontos lett volna a tudás a mindenségről, Jézus miért nem tanított róla? Azért, mert ezeknek tudása lényegtelen az üdvösségünk szempontjából! Ami lényeges és döntő az az embertestvéreinkkel való bánásmód! Pont ez az amit a Korán nem tud tisztán megfogalmazni! Hol gyilkosságra buzdít, hol meg kegyességre! Még Istenről, azaz Allahról is ellentmondó tulajdoságokat állít: "192. Ha azonban abbahagyják [a háborúskodást],
úgy Allah Sokat Megbocsátó,
Felettébb Irgalmas. "
"Legyetek istenfélők, és tudjátok meg,
hogy Allah szigorú a büntetésben! " Ha irgalmas, akkor miért szigorú?
Ha lehetséges elválasztani az ocsút a búzától, vagy a Koránban a tisztát a tisztátalantól, hát tegyék meg! De ez nem történt meg évszázadok óta!
(A felvétel minősége megfelel az átlagnak, hangja is előkerült.) A mondanivalója viszont megtévesztő!

Válasz

K Attila üzente 12 éve

Kedves Éva!
Köszönöm a kiegészítést.

Válasz

Mátis Éva üzente 12 éve

Attila Hamvas Béla idázetéhez még annyit, egy másik irásból;..."A szenkönyveket az
ember kinyilatkoztatás útján kapta"....A Korán úgyanúgy szent könyv, mint a Védák,
a Tóra, az Evangéliumok, vagy a Bardó Tödol, a Zend Aveszta, stb.
"Mint a hagyomány minden lényeges fogalma, a kinyilatkoztatás is a szektáknak
vagy a racionalizmusnak, és igy a fantazmagóriának vagy a tagadásnak esett áldozatul.
Ha a hagyomány megszakad, ez a kettős törvénytelenség mindig fellép; a túlzás és
a lekicsinylés, a közösségben az individualizmus és a kollektivizmus, a morálban a
fennhéjázás és az elaljasodás.
Mérték nélkül nincs törvény, nincs közösségi rend, nincs erkölcs és nincs tudás."

Válasz

Mátis Éva üzente 12 éve

Csodálkozom Shamaniacon, aki tudomásom szerint - de lehet, tévedek - járatos
az ezoterikus iszlám berkeiben, hogy ilyen propagandasztikus videót választott az
ismeretterjesztésre. A zenei aláfestés zavaróan hangos és kifejezetten idegesitő.
Istenről beszél, de Allahra gondol, hisz az egy Isten gondolata közismerten igy
szól a mohamedánoknál, hogy ..."nincs más Isten csak Allah, és Mohamed az ő
prófétája,,," -miközben az előadó, lágyan zengő baritonján, imamalomként ismétli,
hogy a Korán Isten szava. Pontosan úgy, ahogy minden fundamentalista vallás
igyekszik bizonyitani a sajátjának felsőbbrendűségét.
A történelmi tanulmányainkból emlékezhetünk arra mi is, amit Attila kiemelt, hogy
középkori iszlám művészet, tudomány milyen magas régiokat érintett, és a
matematika, orvostudomány stb eredményei az emberiség életében minőségi
javulást hoztak.
Ugyanakkor bárki eldöntheti, hogy ez alapján a videó alapján milyen utat választ.

Válasz

K Attila üzente 12 éve

Csaba!

"Csak azért mert ez a véleményed, és mert zsidógyűlölet van a szívedben még nem biztos, hogy ebből logikusan az következik, hogy a vitapartnered hülye!"

Azt, hogy nálad miből mi következik "logikusan" én nem tudom. De - mivel minden következtetésed alapja benned van (azaz Te magad vagy), ezért bármilyen kapott eredmény csak téged tükröz. Ez természetesen rám éppúgy vonatkozik, mint bárki másra.
"mert zsidógyűlölet van a szívedben" - írod, bár nem tudom honnan veszed a bátorságot, hogy számodra ismeretlen embert íly módon bélyegez meg. Igaz, hogy nekem is csak a szenesláda volt a gyerekszobám de bizonyos normákat sikerült a környezetemnek belémsulykolnia. Pl mások le"hülye"zése is jellemző volt rám, de kinőttem valahol - az idejét már nem tudom pontosabban meghatározni - a középső és a nagycsoport körül lehetett, idestova már ötven éve. Ezzel egyidőben azt is megtanultam, hogy én sem vagyok az, abban az esetben sem, ha kiderült hogy valaki sokkal több ismerettel rendelkezik nálam. Nemhogy az egész gyerekkorom így telt el, de még a felnőttkoromban szinte mindennapos jelenség. Sajnálom, hogy a veled folytatott diskurzus erre nem ad nekem lehetőséget...

Felvetéseidre már időközben megkaptad a választ ezért én most csak ismét beidézni tudom a szövegrészletet mert úgy látom, hogy ismét a szokásos értelmezésbeli problémával kínlódsz:
"a kereszténység a kiválasztott népben való vak babonát már régen megdöntötte, amennyiben az igazságot nem tette kiváltsággá, hanem minden ember számára megnyitotta. Megnyitotta fôként azzal, hogy felismerte, Isten az igazság Istene. Az igazság pedig az, hogy amint Saint-Martin mondja: az emberiség történetében egyetlen ember sem nélkülözhetô, éppen ezért a történetbôl senkinek az életét nem lehet kiktatni. Aki megkísérli, hogy egy embert elnyomjon, kizsákmányoljon, lerohanjon, elnémítson, szabdságjogaiban korlátozzon, az igazságtalanságot követ el. Senkinek emberi jogát nem szabad korlátozni, semmiféle ürüggyel, még azzal sem, hogy valamely nép, vagy kaszt, vagy vallás választottnak hiszi magát.
Ha az egyes kasztok, vagy vallások, vagy szekták ettôl a felfogástól vérig lennének sértve, sajnálkozásomat fejezném ki, de véleményemen ennek ellenére nem tudnék változtatni. Nem óhajtom persze azt mondani, hogy mind egyforma. Errôl szó sincs. Én csak azt hangsúlyozom, hogy egyiknek sincs oka büszkélkedni azal, hogy ô Isten választott népe. Emellett ki is tartok. A választottság alapján nem lehet elkövetni még a legkisebb igazságtalanságot sem. Nincsenek imaginárius kiváltságok. Egyikünk sincs a csalhatatlan tudás birtokában. " (H.B)
Remélem az ismétlés elősegítette tisztánlátásodat.

Válasz

Perei Jánosné üzente 12 éve

Sem a Koránt, sem a Bibliát NEM lehet Isten szavának tartani csak addig, amíg az Ősi Vallást, a SZERETETET tanítják, és csak addig amíg a BÉKESSÉGET, a JÓSÁGOT, az emberek EGYMÁS iránti megbecsülését, a FÖLD, Földanyánk megbecsülését és SZERETETÉT tanítja és meg is követeli a vallásában!!!! BETARTATJA a Jót éppen úgy, mint azt a borzasztó, az iszlám papjai által kitalált irtózatos ökörséget, hogy a nőknek nincs lelke, asszonyi állatok, a dzsihad pedig "szent háború". Egy háború sohasem lehet szent, mert az Isten és Allah által szentnek tartott emberi életeket oltja ki, és így megakadályozza, hogy a testbe született szellemi lény beteljesítse földre-születésének tervét, élete hivatását. A háború szenvedést, öldöklést "hoz" magával, egy másik nép, embercsoport legyilkolását valamiféle - érdekcsoportok által szentnek tartott, és általuk kitalált - dogmás vallásokat. Miért nem léptek közbe ott is abban a megalkotott vallásban, hogy az árvaházakban testileg kihasznált gyermekeket meggyötrő pedofil papok soha többé ne kerülhessenek gyermekek közelébe! Nemcsak megrontják őket, de a TV-dokumentumfilm szerint még felnőttkorukban sem tudják "megemészteni" az őket meggyötrő papok bánásmódját!!! Emberi roncsok lettek egy életre!!! Azt ne akarják elhitetni senkivel, hogy ezek a papok egy gyerekes szertartással szentnek!!! lettek avatva!!!! Sőt! Amikor lefekszenek az vatáskor hasra a földre, VISSZAADJÁK az anyaföldnek a napfonatcsakrájukon keresztül az energiát, így semmi sem lesz többé bennük amit -- felülről kaptak volna Istentől!!! Egyszerű, gyarló ösztönlények maradtak a cölibátus által előírt elfojtásaikkal, amelyeket azután ártatlan gyermekeken éltek ki titokban. Erre miért nincs Nemzetközi Jogtörvény, vagy tényleg vannak még annyira sötét elméjű és lelkű emberek, akikkel el tudják még ma is hitetni, hogy az az állam az államban valóban Isten népe még ezek után is???!!!Hogy képesek elhinni nekik, hogy igazat prédikálnak azok a tömeggyilkosok, akik 15.000 KATAR embert ölettek meg ""Jézus szeretete hangzatos jelmondat alatt"" Ha komolyan vették volna az általuk niceában kreált Bibliát, akkor legalább eszükbe juthatott volna Isten parancsolata NE ÖLJ!!! Szóval VAN még mit tanulnia az embereknek az Isten VALÓDI, és nem kreált Igazságáról, Törvényeiről!!! Pné.

Válasz

Andrassy Mariann üzente 12 éve

"Az ember, mint intelligens lény utánzás révén tanul és illeszkedik be a társas környezetébe. Ez a legkönnyebb, általános módja az alkalmazkodásnak, mert nyelvtől és értelmi képességektől független és ugyanakkor roppant hatékony, ellentétben más tanulási, tanítási módszerekkel. A gyerekek mindig utánozzák a környezetüket. Szinte sosem arra figyelnek, mint mondanak nekik a felnőttek, hanem hogy mit csinálnak ők maguk. Az utánzás ugyanis a közvélekedéssel ellentétben nem csupán majomszokás, hanem elsősorban emberszokás.
Ebből kiindulva jó lenne a változatosság kedvéért csinálni olyan tévé sorozatokat, regényeket, ahol mindenki jó ember. Kerüljön bármilyen (jó vagy rossz) helyzetbe az élete során, képes a lehető leghelyesebben, körültekintően és bölcsen beszélni, cselekedni, viselkedni. Ilyen művek eddig csak elvétve születtek. Pedig nem ártana folyamatosan megmutatni a gyerekeknek és a felnőtteknek is a jó példákat az élet minden elképzelhető területén. Hogy legyen követendő, követhető viselkedési minta az emberek előtt, egy megfelelő (nem feltétlenül idealizált) példakép."

Válasz

Andrassy Mariann üzente 12 éve

Csaba
Magyarok keserű tapasztalata:

Vajon a keresztények elárasztanák missziós papokkal az univerzumot ha megtehetnék? Vezetnének keresztes hadjáratot a különféle pogány idegen lények ellen, hogy megtérítsék őket? Vajon a muszlimok szent háborúval dúlnák fel az univerzum minden szegletét ha eljuthatnának oda, ahol valószínűleg még sosem hallottak Allahról és Mohamedről? És úgy általában, a hittérítők tűzre hánynák más fajok könyveit, azok eretnek tartalma miatt, ahogy azt korábban más földi népcsoportok (aztékok, maják, inkák, afrikaiak, stb.) leigázása esetén már megtették?
Minden földi vallás, amely önmagát tartja az egyedül üdvözítőnek és helyesnek, a világhoz való hozzáállása miatt lényegében Isten ellenes rendszer, ami nem segíti, hanem akadályozza a lelkeket az Isten megismerésében és a hozzá való eljutásban. Forrása az emberi tudatlanságnak, boldogtalanságnak és szenvedésnek, s fő megvalósítója a földi pokolnak, ami elkerülésére lenne eredetileg hivatott.
Tehát a gonosz eszköze, függetlenül attól, hogyan kozmetikázza magát.

Válasz

Andrassy Mariann üzente 12 éve

Kedves Attila
"világ vezetői miért nem e szerint cselekszenek" _kérdezed

Azért mert nem hiszik, hogy az isten szava, eddig egy vezír volt aki hitte, hogy az, és aszerint cselekedett.

És ha van valami, ami nyilvánvalóvá teszi, hogy helyesen cselekszünk, az a napról napra növekvő rossz hangulat. Mert keresztényként embertársaimmal szemben is kötelességeim vannak. És ha embertársaimra nézek, azt látom, hogy dolgoznak, gürcölnek és robotolnak, s a hét végére bérükért csak szerencsetlenség és nyomorúság jut nekik osztályrészül.

Amikor reggel kimegyek az utcára, és látom ezeket az embereket sorbaállni, és belenézek beesett arcukba, akkor belémvillan, hogy nem lennék keresztény, hanem maga lennek az ördög, ha nem éreznek szánalmat irántuk, s ha nem fordulnék azok ellen, mint Urunk is tette kétezer évvel ezelőtt, akik ezeket a szegény embereket kifosztják és kizsákmányolják."

Válasz

nagy attila üzente 12 éve

Elhiszem,hogy ez az írás magas szintről való!Ha ez az útmutatás az emberiségnek,akkor a világ vezetői miért nem e szerint cselekszenek,miért nem veszik komolyan,sem a Koránt,sem a Bibliát!?

Válasz

Andrassy Mariann üzente 12 éve

Mint a kígyó!

וְהַנָּחָשׁ הָיָה עָרוּם מִכֹּל חַיַּת הַשָּׂדֶה
A kígyó pedig finomabb, mint bármelyik mezei vad..........(okosabb)

"-Csakugyan azt mondta az Isten, hogy a kertnek egy fájáról se egyetek?-"
Úgy kérdezi, mintha Éva bari lenne.
De mivel az Isten Évának észt is adott (nem úgy mit Ádámnak aki hallgat és eszik, mint a bari),
"És monda az asszony a kígyónak: A kert fáinak gyümölcséből ehetünk;
De annak a fának gyümölcséből, mely a kertnek közepette van, azt mondá Isten: abból ne egyetek, azt meg se illessétek, hogy meg ne haljatok."

És látá az asszony, hogy jó az a fa eledelre s hogy kedves a szemnek, és kivánatos......
Akár a gyilkos galóca. ( Istennek jó a humora)

Szólítá ugyanis az Úr Isten az embert és monda néki:
Hol vagy? - (kérdezi a mindentudó, aki belelát a szivekbe)




וְהַנָּחָשׁ הָיָה עָרוּם מִכֹּל חַיַּת הַשָּׂדֶה
A kígyó pedig finomabb, mint bármelyik mezei vad......(okosabb)

Válasz

K Attila üzente 12 éve

"Nem tudok ellenállni annak az ösztönzésnek, hogy egyik kedvenc gondolatomról beszéljek. A vezírek viselkedésének megyfigyelése közben azt gondoltam: milyen következményei vannak, ha valaki a többieknél jobbnak hiszi magát. Saját életünkben láthattuk, mit jelent az, ha egy nép magát Isten választott népének (Herrenvolk) hiszi. Istennek azt hiszem, nincsen szüksége a mi hazugságainkra, még akkor sem, ha azokat vallásnak hívják. Az a nép tartja magát Isten választott népének, amely azt hiszi, hogy neki szabad valami, ami a másnak nem szabad. Szabad például hatalmaskodni és kizsákmányolni, és hazudni és gyulölködni és igazságtalanságot és szociális buncselekményt elkövetni. Szabad pedig azért, mert ô egészen más, ô jobb, mint a többi, vagyis ô a választott nép, a Herrenvolk. A nép Istennel különös, bizalmas, kivételes, protekcionális, csaknem haveri viszonyban álla, amely odáig terjed, hogy Isten bizonyos kisebb susukusok elôtt jóindulatúan szemet húny, és úgy tesz, mintha nem látná. A végén azután, ha a bolt sikerül, Isten és az ô választott népe összekacsint és a profiton megosztoznak.

Egyesek azt mondják, hogy mindíg lesz olyan nép, amely választottnak fogja magát tartani, mindíg lesz önmaga által kiválasztott kaszt, vagy vallás, mert ez ugyanaz, amely dehonesztáló korlátoltsággal nemcsak abban hisz, hogy az egyetlen hiteles kinyilatkoztatás birtokában van s ezen az alapon joga van a többivel igazságtalanságot elkövetni, hanem abban is, hogy Istennel bizonyos üzleti viszonyban áll és vele bizonyos tekintetben közös haszonra dolgozik.
A magam részérôl azoknak, akik ezt tanítják, bármilyen sokan legyenek nem nagyon hiszek. Elôszöris nem nagyon hiszek abban, hogy Isten a suskusok barátja lenne. Rendkívül aggódnék, ha így lenne, de olyan emberek, akiknek véleményét komolyan veszem, ezt az állítást nem erôsítik meg. Másodszor meg nem hiszem, hogy ez a választott népben való hit ma már tartósan fenn tudjon maradni. Véleményem szerint a kereszténység a kiválasztott népben való vak babonát már régen megdöntötte, amennyiben az igazságot nem tette kiváltsággá, hanem minden ember számára megnyitotta. Megnyitotta fôként azzal, hogy felismerte, Isten az igazság Istene. Az igazság pedig az, hogy amint Saint-Martin mondja: az emberiség történetében egyetlen ember sem nélkülözhetô, éppen ezért a történetbôl senkinek az életét nem lehet kiktatni. Aki megkísérli, hogy egy embert elnyomjon, kizsákmányoljon, lerohanjon, elnémítson, szabdságjogaiban korlátozzon, az igazságtalanságot követ el. Senkinek emberi jogát nem szabad korlátozni, semmiféle ürüggyel, még azzal sem, hogy valamely nép, vagy kaszt, vagy vallás választottnak hiszi magát.
Ha az egyes kasztok, vagy vallások, vagy szekták ettôl a felfogástól vérig lennének sértve, sajnálkozásomat fejezném ki, de véleményemen ennek ellenére nem tudnék változtatni. Nem óhajtom persze az tmondani, hogy mind egyforma. Errôl szó sincs. Én csak azt hangsúlyozom, hogy egyiknek sincs oka büszkélkedni azal, hogy ô Isten választott népe. Emellett ki is tartok. A választottság alapján nem lehet elkövetni még a legkisebb igazságtalanságot sem. Nincsenek imaginárius kiváltságok. Egyikünk sincs a csalhatatlan tudás birtokában. "

HAMVAS BÉLA
Paradoxon az igazságtalanságról (részlet)
Életünk, 1987/9. szám, 802-814. oldal

Válasz

Andrassy Mariann üzente 12 éve

Csaba
"igen tudom, hogy a messiásról nagyon komoly tanítások vannak a koránban, de az a rész vajon elkerülte a figyelmedet, hogy a próféta felszólítja a muszlim embereket, hogy a zsidóknak és a keresztényeknek vágják el a torkukat és készítsenek fel annyi harci paripát amennyit csak tudnak?"
Melyik próféta Jézus vagy Mohamed? A koránba mindkettő az.
Mivel az ószövetséget szinte ugyanazon tartalmában átvették(kissé arabosan mentázták csupán) a vádjaid visszahatnak a kereszténységre is, ugyanaz a könyv, csak a brandname más.
"Azok, akik hitetlenek, vajon nem látták, hogy az egek és a föld összefüggő tömeg volt, és Mi választottuk szét azokat, és minden élő dolgot Mi hoztunk létre a vízből? Vajon nem akarnak hinni?” (Korán, 21:30)"
..................................................................................................................................................
Jézus, Mária fia! Emlékezz a kegyelemre, amelyet irántad és szülőanyád iránt tanúsítottam, [akkor], amikor megerősítettelek téged a Szentlélekkel, úgy, hogy [mint gyermek] a bölcsőben szóltál az emberekhez és később mint felnőtt. [És emlékezz arra], amikor megtanítottam néked az Írást, a bölcsességet, a Tórát, és az Evangéliumot! [És emlékezz arra], amikor az én engedelmemmel agyagból teremtettél valamit, ami úgy fest, mint a madár... " (Az asztal Szúra, 110)
................................................................................................................................................
Tehát:
". megtanítja néki az Írást, a bölcsességet, a Tórát és az Evangéliumot."

"miután eljött hozzájuk az, amit [pedig már] ismertek, akkor nem hittek abban. Allah átka legyen a hitetleneken! (A tehén Szúra, 89)"

" Ha valaki nem szereti az Úr Jézus Krisztust, legyen átkozott! Maran atha." 1Kor 16,22
..............................................................................................................................................
Ha valaki megöl egy szabad embert (fizessen) 50 shillinget a királynak…
Ha valaki megöl egy embert egy nemes birtokán, fizessen 12 shilling kárpótlást.
(Korai angolszász törvények)
.................................................................................................................................
"Ha valaki megöl egy embert, az olyan, mintha az egész emberiséget elpusztítaná."
(5 Szúra 52 vers)

" Ha valaki megment egy életet, az olyan, mintha az egész emberiséget mentené meg. "
(5 Szúra 52 vers)

Ez a két ige szószerint egyezik a talmudi tanítással, de idézni lehetne a Bhagavad-gítá -ból is, ugyanaz, nincs különbség, mivel:

"Sokféle úton jönnek Énhozzám, Pártha, s Én minden úton eléjük megyek, mert az ösvény, amelyen jönnek, Pártha, minden irányból, az Enyém"
(4. fejezet 11. vers)
"Mindenkit aszerint jutalmazok meg, amilyen mértékben átadja magát Nekem. Óh, Prithá fia, mindenki, minden tekintetben az Én utamat járja!"
(4. fejezet 11. vers.)
A kinek van füle a hallásra, hallja.

Válasz

K Attila üzente 12 éve

Csaba!

"A mohamedánoknak kötelességük akár kínzó eszközökkel is rávenni a környezetüket az ő hitük felvételére."

Ezzel a mondattal csak annak adtad bizonyságát, hogy járatlan vagy e kérdéskörben.

Válasz

K Attila üzente 12 éve

Nincs ebben semmi ügyesség. Az idézetekkel pusztán azt kívántam érzékeltetni, hogy a saját kultúrkörben is fellelhetők az általad erősen kifogásolt jelenségek. A "ne ölj" parancs mindenkire érvényes. A Qurán sem ad parancsot minden muszlimnak a gyilkolásra. Jár utánna, hogy a Qoránt hányféleképp értelmezik az arab világban. Azt az apróságot ne hagyd figyelmen kívül, hogy azt mondják a Qorán csak a saján nyelvén érthető meg a maga teljességében. A fordításokat csak mint egy "magyarázatot" ismerik el.

Már írtam neked korábban, hogy légy következetes és mérj azonos mércével.

Ha valamit beídézek, akkor azért próbálom megjelölni azt, hogy honnan és kitől idézek, mert így bárki könnyedén ellenőrízheti a hivatkozásomat és adott esetben betekintést nyerhet abból, hogy az idézet milyen szövegkörnyezetből származik. De főként azért jelölöm meg az idézet helyét, mert ez egy normális komunikáció alapfeltétele és így az általános alapműveltség része.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Attila.

Tudod, hogy kiknek szól ez, amit általánosítva most mindenkire érvényes parancsként írtál ide?

Mint a kígyó!
"-Csakugyan azt mondta az Isten, hogy a kertnek egy fájáról se egyetek?-"
Pontosan érezhető, hogy úgy kérdez, mintha Isten egy gonosz parancsot adott volna ki.
Mintha Isten lenne gonosz.

A bibliában a háborúra vonatkozó részeket is úgy tálaltad, mintha a kereszténységnek az egészére állandóan vonatkozó parancsa lett volna Istennek.
Ha ezeket megtaláltad akkor a koránban is megtalálod azt a tényleg állandó és minden muszlimra és mohamedánra érvényes parancsot amit kértél tőlem, hogy jelöljem meg.
Ügyes gyerek vagy ebben.

Válasz

K Attila üzente 12 éve

Holnap szombat ezért a tűzgyújtásra ne fordítson senki gondot, mert ha valaki nem tudná halál a büntetése. Igaz, ha ezekbe a hideg időkbe betartja a parancsolatot, akkor is meghal.
Könnyű volt a forró égőv alatt nem begyújtani. A lapp ember vajon mit gondolhat erről?
Ezen még vívódnom kell...

Válasz

K Attila üzente 12 éve

"a próféta felszólítja a muszlim embereket, hogy a zsidóknak és a keresztényeknek vágják el a torkukat és készítsenek fel annyi harci paripát amennyit csak tudnak?"

Jelöld meg a hivatkozásod helyét!!!

Válasz

K Attila üzente 12 éve

Elitélek minden terrorista cselekedetet és öldöklést. Nemcsak a Quran-ból lehet tanulni:

Móz. 32,27 "Ezt mondja az Úr, Izráel Istene: Kössön mindenitek kardot az oldalára, ... és kiki ölje meg az ô attyafiát, barátját és rokonságát."
Sám. 15,2-3.7-8 "Így szól a Seregek Ura [az Úr]: ... Most azért menj el és verd meg Amáleket, és pusztítsátok el mindenét; és ne kedvezz néki, hanem öld meg mind a férfit, mind az asszonyt; mind a gyermeket, mind a csecsemôt; mind az ökröt, mind a juhot; mind a tevét, mind a szamarat. ... Saul pedig megveré Amáleket ... a népet pedig mind kardélre hányatá."
Hós. 14,1 "Meglakol Samaria, mert daczolt az ő Istenével. Fegyver által hullanak el; csecsemőik földhöz veretnek, és terhes asszonyaik ketté vágatnak."
"Most azért öljetek meg a kisdedek közül minden férfineműt; és minden asszonyt is, a ki férfit ismert azzal való hálás végett, megöljetek." Akit nem öltek meg az isten prédaként ajánlotta az izraelitáknak, köztük harminckétezer szűz lányt is, akik "nem ismertek vala férfival való egyesülést". Mózes IV. könyve 31. rész 1-54.
"férfiakat, asszonyokat, és kisdedeket; nem hagytunk menekülni senkit." Mózes V. könyve 2 rész 34.
"És fegyverre hánytuk azokat, a mint cselekedtünk vala Szihonnal, Hesbon királyával, fegyverre hányván az egész várost: férfiakat, asszonyokat és a kisdedeket is." Mózes V. könyve 3. rész 6.

És még lehetne sorolni.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Mariann.


igen tudom, hogy a messiásról nagyon komoly tanítások vannak a koránban, de az a rész vajon elkerülte a figyelmedet, hogy a próféta felszólítja a muszlim embereket, hogy a zsidóknak és a keresztényeknek vágják el a torkukat és készítsenek fel annyi harci paripát amennyit csak tudnak?
Attól, hogy van keresztény, zsidó, és közvetlen katolikus hatás benne az azt jelenti, hogy ismerte Mohamed ezeket a dolgokat és használta de mivel pont ellentétes dolgokat is írt bele mint amit a Bibliában kijelentett ezért nem tkinthető Isten szavának a korán.

És egyet tudok érteni az általad beidézett Bibliai versel, miszerint :

Hanem keressétek először Istennek országát, és az ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.

Mohamednek sem kelett volna mást tennie és másra felszólítani a követőit, és ma nem tanulnának a koránból terrorizmust.
A mohamedánoknak kötelességük akár kínzó eszközökkel is rávenni a környezetüket az ő hitük felvételére.

Válasz

Andrassy Mariann üzente 12 éve

"Az igazság megértése szempontjából teljesen mindegy, hogy a Bibliából vagy a Koránból vagy egy falfirkából érti meg az ember, mert a lényeges az az, ha megérti már többé nem tud másként élni. Ha meg nem érti akkor teljesen mindegy, hogy Jézus, Mohamed vagy Buddha tanítja azt."

„És mondd: ’Eljött az Igazság és elenyészett a hamisság!’ A hamisság (mindig) elenyészik.” (Korán, 17:81)

"Hanem keressétek először Istennek országát, és az ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek."

Igazság - Teljesség - Egység (Buddha)

Az, az igazi méltóság, amely nem csökken mások tiszteletlensége miatt. A Niagara vízesés nagysága sem csökken attól, hogy beleköpnek.(egyetemes)

Válasz

Andrassy Mariann üzente 12 éve

"Ezen felül hozzáteszi saját képzelgéseit, mintha részeg, vagy tudatmódosító szer hatása alatt lenne!"
Hasonlít a jelenések könyvéhez!

Válasz

Andrassy Mariann üzente 12 éve

Csaba

"Igen olvastuk."
" És te?"
........................................................
Korán idézetek:

".akik követnek téged, a hitetlenek fölé helyezem - egészen a Feltámadás Napjáig."
Az első ája, ami erről szól, az Imran nemzetsége Szúra 55. verse:

[Emlékezzetek arra], amikor Allah így szólt: "Jézus! Magamhoz szólítalak [immár], magamhoz emellek [az égbe] és megtisztítalak téged a hitetlenektől. Azokat, akik követnek téged, a hitetlenek fölé helyezem - egészen a Feltámadás Napjáig. Aztán [mindannyian] hozzám fogtok visszatérni, s ítélni fogok közöttetek abban, amiben különböztetek. (Imran nemzetsége Szúra, 55)

Isten egy olyan közösség meglétéről beszél, amely valóban hisz Jézus szavainak és amelyet Isten a hitetlenek fölé fog emelni a Feltámadás Napjáig. Jézusnak életében nagyon kevés követője akadt. Amikor pedig eltávozott e földről, a vallás szinte azonnal romlásnak indult. Az azt követő kétszáz évben Jézus hívei kegyetlen elnyomás alá kerültek. Nem volt semmiféle politikai erejük sem. Ezért nem értelmezhetjük úgy a fenti áját, hogy a múltban élt keresztények lennének azok, akik a hitetlenek fölé helyeztetnek.

Ha pedig a későbbi, vagyis most élő keresztényeket vesszük, azt látjuk, hogy a kereszténység lényege elferdült, és helyette egy olyan hamis vallás képződött, amely nem fér össze a Jézus által tanított igaz vallással. Tetszést aratott az a tévhit, hogy Jézus Isten fia lenne, és elfogadottá vált a szentháromság (Atya, Fiú, Szentlélek hármasa). Ebben az esetben a vallás lényegétől jócskán eltávolodott ma élő keresztényeket sem fogadhatjuk el Jézus követőiként, hiszen Isten számos helyen rámutat a Koránban, hogy aki a "szentháromság"-ban hisz, az istenkáromló:

Hitetlenek azok, akik azt mondják: "Isten a három közül a harmadik." De nincs más isten, csak egyetlen isten! ... (Az asztal Szúra, 73)

A Nők Szúra, 159. ája:
Az Írás birtokosai közül nincs senki, aki - halála előtt - ne hinne benne. A Feltámadás Napján [Jézus] tanú lesz ellenük.

Jézusnak tudása van az utolsó óráról:
És bizony, ő az Óra jelzése. Ne kételkedjetek hát benne és kövessetek engem! Ez az egyenes út! (Az ékesség Szúra, 61)
Jézus az utolsó időkben, vagyis a feltámadás napja előtti utolsó időszakban fog újra visszatérni a Földre, ez pedig az utolsó nap jelzése lesz. (Az igazságot csak Isten tudja.)

[Emlékezzetek arra], amikor az angyalok azt mondták: "Ó Mária! Allah hírül ad néked egy igét, amely tőle [ered], a neve Jézus, a Messiás, Mária fia. Nagy becsben fog állani az evilágon és a túlvilágon s azokhoz fog tartozni, akik közel állnak [Allahhoz]. [Már] a bölcsőben szólni fog az emberekhez, [majd] érett fővel [is], s az igazak közé fog tartozni." "Uram!" - mondta [Mária] - "Honnan lesz nekem fiam, holott nem illetett engem ember?" "Eképpen [lesz]" - mondta. Allah azt teremt, amit akar. Ha egy dolgot elhatározott, akkor csupán azt mondja annak: "Legyél!" - és [az] van. És [Allah] megtanítja néki az Írást, a bölcsességet, a Tórát és az Evangéliumot. (Imran nemzetsége Szúra, 45-48)

Jézus, Mária fia! Emlékezz a kegyelemre, amelyet irántad és szülőanyád iránt tanúsítottam, [akkor], amikor megerősítettelek téged a Szentlélekkel, úgy, hogy [mint gyermek] a bölcsőben szóltál az emberekhez és később mint felnőtt. [És emlékezz arra], amikor megtanítottam néked az Írást, a bölcsességet, a Tórát, és az Evangéliumot! [És emlékezz arra], amikor az én engedelmemmel agyagból teremtettél valamit, ami úgy fest, mint a madár... " (Az asztal Szúra, 110)

"[Már] a bölcsőben szólni fog az emberkhez, [majd] érett fővel [is], s az igazak közé fog tartozni." (Imrán nemzetsége Szúra, 46)

Jobban szeretik Jézust, mint a keresztények, pedig az ő hitük szerint nem váltott meg senkit.

Válasz

K Attila üzente 12 éve

Igen rábukkantam és számodra ez lehet akár meglepő is de része az idézett szövegnek:
""Az iszlám vallása fejlődésének korai szakaszában a kereszténység
hatása alá került. Onnan vette módszerét, onnan kapott inspirációkat
dogmatikájának fejlesztéséhez. Később, amikor a keleti kereszténység
lehanyatlott, de a nyugati még nem volt eléggé fejlett, az iszlám a tudományok
terén megelőzte a keresztény Európát. Ez magyarázza, hogy
a 13. századtól kezdve a latin kereszténység kapott ösztönzéseket az
iszlámtól, mégpedig oly mértékig, hogy ezek nélkül ma teljesen más
lenne, mint ami valójában.
A két vallás fejlődése során tehát úgy egymásra volt utalva, hogy
mai formájában egyik sem lenne elképzelhető a másikkal létrejött kapcsolatai
nélkül. Mindennek nyilvános említését mindkét vallás óvatosan
kerülte."
Itt azért megjegyzem, hogy a katolikus vallás nem hozott létre világvallást, hanem maga is egy már korábban meglévőböl formálódott. (közös ős)

Ami megelőzte a keresztes háborút:
"A középkor első évszázadaiban – a római uralom következtében – Európán kívül a Mediterráneum afrikai és ázsiai partvidéke is keresztény többségű terület volt, azonban a hidzsra – 622 – után meginduló muszlim hódítás hamarosan jelentősen visszavetette pozícióit. Az iszlám először Afrika partvidékéről és a Közel-Keletről szorította vissza a kereszténységet, majd idővel – 711 után – Hispániát és a Földközi-tenger egyes szigeteit is Mohamed hitére térítette. Az iszlám egészen a 10. század végéig – Hakim kalifa (ur. 996-1021) trónra lépéséig – toleránsan bánt a más hitűekkel, ám az ő uralmát már vérengzések jellemezték, és példája nyomán a későbbi uralkodók is igyekeztek elnyomni a keresztényeket. Bár Jeruzsálem, a három monoteista vallás szent városa már 639 óta arab kézen volt, annak felszabadítása csak Hakim kalifa után lett igazán aktuális, amikor a zarándokokat meggátolták a Szent Sír látogatásában. Ebben a században aztán egy másik motiváló tényező is jelentkezett, nevezetesen az, hogy 1071-es mantzikerti győzelmük után a – szintén muszlim vallású – szeldzsuk törökök birodalmat alapítottak Kis-Ázsiában, és Bizáncot visszaszorították a Boszporuszon túlra. " Szerző: Tarján Tamás

A kegyetlekedésekre amire pedig oly mesteri homályossággal utalsz pontosabb leírást kérek: helyszín, időpont.

Vedd a fáradságot és olvass utánna, hogy a keresztényüldözések során kik adtak menedéket az üldözötteknek. S ha olvasmányaidban eljutsz idáig, akkor bizonyára az sem fogja elkerülni a figyelmedet, hogy ki élt vissza a vendégjoggal,

Igen igazad van, nem moszlimok hanem muszlimok. Köszönöm a kiígazítást.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Atti.

Arra is rábukkantál vajon, hogy az iszlám hitet éppen a katolikus egyház hozta létre?


És vajon arra is ráakadtál....(kérdem mert nem idézted ide.) ....hogy a keresztes háborúkat megelőzte az, hogy a buzgó muszlimok a korán parancsa szerint tömegesem mészárolták le a keresztényeket, és eredetileg ezzel a szándékkal is foglalták el Jeruzsálemet.
Az általad említett és bódultnak aposztrofált Orbán pápa éppen a kereszténység védelmében, az ottani kereszténység támogatására szervezte meg a Jeruzsálemi ostromot.
Úgyhogy nem egészen a keresztes sereg kegyetlenkedéséről szólt a dolog, hiszen a muszlimok, (nem moszlimok) fegyvertelen és békés zarándokokat és helyi zsidókat meg keresztényeket mészároltak le.
Milyen bátran is mészárolták a gyerekeket......ezt miért nem említetted?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Laci.
Igen olvastuk.
És te?

Válasz

K Attila üzente 12 éve

II.Orbán pápa egy bódult pillanatában kiadta a parancsot Jeruzsálem visszafoglalására. 1095-öt írunk. A keresztény világ seregeket fegyverzett fel és kezdetét vette a keresztes hadjárat. A formálódó sereg mintegy bevezető gyakorlatként Németországban zsidókat mészárolt. Később a már összeállt sereg elindult Jeruzsálem ellen. Az egy hónapos ostrom meghozta eredményét, a várost elfoglalták. A moszlim parancsnok és közeli emberei vagyont fizettek életükért. Mikor ők elhagyták a várost megindult a keresztény szeretet túlcsordulása. A teljes lakosságot, nőket, gyermekeket, fiatalt és öreget mind egy szálig legyilkolták. Lefejeztek, elégettek, lenyilaztak. Mészároltak mert ezt csak mészárlásnak lehet nevezni. Még a templomukba menekült zsidókra is rágyújtották a templomot.
Ezzel szemben amikor Száláh-ad-Din vezetésével visszafoglalták a várost a keresztényektől, a keménykezű Szaláh-ad-Din feltételnélküli megadás esetén váltságdíj fejében megígérte, hogy a keresztényeket nem bántja. Az alku hétezer ember szabad elvonulását tette lehetővé. Akinek szabadságát megváltani nem tudták arra rabszolgaság várt. Nem akármilyen emberi nagyságról árulkodik mindez, pedig az alig 90 éves mészárlás emléke még elég friss volt a muszlimok emlékezetében . Sőt a vezér látva a kapun kivánszorgókat még további százakat engedett szabadon, valamint az összes idős férfit és nőt.
A két történelmi eseményben vajon melyik oldal viselkedik Jézus tanítása szerint?
Sajnos a későbbi csatározások a városért már szinte minden esetben kegyetlenkedésbe torkoltak úgy a muszlimok mint a keresztények részéről. A keresztény igazság nevében még számtalan csatát vívtak. Bár nem a muszlim világ elleni küzdelemben, hanem saját kultúrkörön belül hangzott el a következő elhíresült mondat:
„Öljétek meg mind. Isten majd felismeri az övéit”

Nem védve vagy vádolva egyik oldalt sem, mindezt annak okán írom, mert szerettem volna megmutatni, hogy a Szent könyvek tanítása és az, hogy azt mire használjuk, a leggyakrabban köszönő viszonyban sincs egymással.

Válasz

K Attila üzente 12 éve

Maróth Miklós
KERESZTÉNYSÉG ÉS ISZLÁM
Forrás: Iskolakultúra-könyvek 10., Pécs, 2001.
Részlet:

"Az iszlám vallása fejlődésének korai szakaszában a kereszténység
hatása alá került. Onnan vette módszerét, onnan kapott inspirációkat
dogmatikájának fejlesztéséhez. Később, amikor a keleti kereszténység
lehanyatlott, de a nyugati még nem volt eléggé fejlett, az iszlám a tudományok
terén megelőzte a keresztény Európát. Ez magyarázza, hogy
a 13. századtól kezdve a latin kereszténység kapott ösztönzéseket az
iszlámtól, mégpedig oly mértékig, hogy ezek nélkül ma teljesen más
lenne, mint ami valójában.
A két vallás fejlődése során tehát úgy egymásra volt utalva, hogy
mai formájában egyik sem lenne elképzelhető a másikkal létrejött kapcsolatai
nélkül. Mindennek nyilvános említését mindkét vallás óvatosan
kerülte. Ami ezzel szemben köztudomásúvá vált, az a két vallás
közti néhány alapvető különbség. Az iszlám törzsét az iszlám jog (fiqh)
alkotja, ezzel szemben a kereszténységét a teológia. Az iszlám inkább
a praxisra irányul, a kereszténység a teóriára. Az iszlám nem ismeri el
Jézus istenségét, a kereszténység tagadja Mohamed próféta voltát. Az
egyezések említésen kívül hagyása, a különbözőségek hangsúlyozása
végső soron hamis képet eredményezett a két vallás kapcsolatáról.

Ugyancsak elmélyítette a különbözőség érzését az a tény, hogy az
iszlám országai bizalmatlanul szemlélik az európai országok és Amerika
(tehát a keresztény világ) politikáját. Bizalmatlanságra van is okuk.
Elég, ha csak arra gondolunk, hogy az olaszok, az egyik legismertebben
keresztény állam képviselői, a második világháború idején Líbia
lakosságának majdnem a felét kiirtották. A muzulmán országok lakói
is hajlanak arra, hogy politikai természetű nézeteiknek, ellenérzéseiknek
vallási értelmezést is adjanak. Ugyanakkor a keresztények is hajlamosak
az iszlám országaiban időről időre tapasztalható vallási türelmetlenséget,
politikai természetű és indíttatású fegyveres akciókat az
iszlámnak mint vallásnak a lényegéből levezetni. A mindkét oldalról
fennálló és évszázadok során felhalmozódott előítéleteket természetesen
nem lehet egykönnyen eloszlatni."

Válasz

Horváth Tamásné Gabi üzente 12 éve

A Korán nem Isten szava, A Biblia az igen. Milyen bölcsesség? Milyen hülyeség amit mondsz.Isten a szeretet a Korán nem aZ.a kORÁN GYŰLÖLETRE TANÍT NEM ÉS NEM ,iSTEN SZAVA.
mEGFŐKÉPPEN NEM ÁLDOTT. kEVERITEK A bIBLIÁVAL,MINDEZ A BIBLIA.

Válasz

K Attila üzente 12 éve

Az igazság egyetemes, és teljesen felesleges részekre bontani hisz függetlenül attól, hogy hány részt részletet fedezünk fel és ismerünk meg belőle mert mindig Egy marad! A részletekhez való kötödés pedig olyan elvárásokat szül, amely minden más részlet létjogosultságát megkérdőjelezi, de ezzel semmi egyebet tesz, mint bomlasztja az egységet. Az igazság megértése szempontjából teljesen mindegy, hogy a Bibliából vagy a Koránból vagy egy falfirkából érti meg az ember, mert a lényeges az az, ha megérti már többé nem tud másként élni. Ha meg nem érti akkor teljesen mindegy, hogy Jézus, Mohamed vagy Buddha tanítja azt.

Válasz

Csernus László üzente 12 éve

A videónak meg nem hallani a hangját! És nincs másik Isteni erő! Egy az Isten és nincs Fekete lelke! A Földnek sem! Nézd meg a teremtésről szóló fejezetet!

Válasz

Csernus László üzente 12 éve

Olvastátok, hogy ijen biztosak vagytok benne? Nem ijen egyszerü a meghatározás, ahogy állítjátok! HA van 1 pohár tiszta vized és abba beleesik 1 madárszar, akkor nem iszod meg ugye? Pedig a víz tiszta! Ha külön tudnád választani mi származik Istentől és mi a Sátántól, az muszlimok is rég megtértek volna! A Korán egy része a Tórából átvett feldolgozott emlékírat! Azért mondom hogy emlékírat, mert amit onnan említ, az nagyon hasonlít arra az emberre aki egyszer elolvasta és évek múltán megpróbálja lejegyezni azt amire még emlékszik! Ez az egyik hibája, a másik meg az, hogy sok ojan fejezetet tartalmaz ami kántálás sőt mantrázás! Ezen felül hozzáteszi saját képzelgéseit, mintha részeg, vagy tudatmódosító szer hatása alatt lenne! Ez még nem igazolná sátáni eredetét, de összevetve Jézus tanításaival, azzal ellentétes tanokat hírdet, sokszor gyilkosságra hív fel, mindezt Istenre hivatkozva, na ez már a Sátán sajátja! Mert ő a hazugság atyja a megtévesztő és a gyilkos! Rettegést kelt Istentől a bűnösök számára, holott az Istent Irgalmasnak, Könyörületesnek és Türelmesnek nevezi, meg még Bosszúállónak is, pedig a bosszú a Sátán mérgezett bora! Ezeket tudván elég vegyes a Korán tartalma, de mint a pohár vizet nem iszom meg ha szennyezett lett, úgy ajánlom mindenkiek hogy a Korán írásait is kellő távolságtartás mellett olvasgassa, ha már meg akar vele ismerkedni! Sőt inkább az evangélium ismerete nélkül hozzá se kezdjen!
Ha nem érthető, akkor kérdezzetek!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Vikii.

Jó a sejtésed!
A Biblia Istene az aki azt mondja, hogy ne ölj!
A Koránban több mint százötvenszer szerepel az, hogy a keresztényeket és a zsidókat meg kell ölni. Nemegyszer az is, hogy a torkukat kell elvágni.
A Korán is ugyanarra az Istenre hivatkozik aki beszélt ábrahámmal, és a Biblia is.
Most vagy Isten nem mondott igazat, vagy a korán!

Válasz

czihaki viktoria üzente 12 éve

Még nem néztem a videót majd vissza jövök, de hogy nem a szellemi Isten szava a korán azt már előre leírhatom. Isten nem avatkozik az életbe, Isten csak esetleg ahhoz a személyhez szól és csak rá vonatkozót akit maga elé ránt raportra.
Ha valami közelit az emberhez és segíteni szeretne az a másik isteni Erő a Fekete lelke Földünknek

De visszajövök és megnézem most mennem kell.

Válasz