[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Zsuzsanna

Isten gyermekei vagyunk mindnyájan ez igaz.Jézus áll a nyáj élén, ebben is igazad van :)
Ő azért tudott csodákat tenni, mert Isten fia meg van/ volt hozzá a hatalma h gyógyítson vagy embereket támasszon fel + ő tökéletes ember volt, nem örökölte a bűnt.
Az apostolok is csodákat tettek, de ők egyáltalán nem olyanok voltak mint mi, elösször is rájuk kitöltetett a szent szellem. Ha valakin a mostani időkben működik a szent szellem, az megteremi annak gyümölcseit ami a szeretet, öröm, béke, hosszútűrés, kedvesség, jóság, hit, szelídség, önuralom Galácia 5:22. Így nyílvánulnak meg a szent szellem a mai embereken. Mert meg van írva, hogy a csodák (gyógyítás, feltámasztás...) az apostolok napjai után megszünnek. . 1 Korintusz 13 8-11 Jézus megmondta, hogy lesznek hamis krisztusok akik csodákat és nagy jeleket fognak tenni, pl gyógyítanak kézrátétellel meg ilyenek.. de ezek nem tölle fognak származni! Máté 24:24.
Amúgy voltak akik felismerték hogy ő a messiás, de ha mindenki elismeri nem ölik meg.. nem teljesednek be a proféciák amik Istentől származnak. Pont igy lett minden tökéletesen elrendezve.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Roli.

Pedig a Bibliában Pál apostol mondja, hogy " beteg-é valaki közületek, hívja magához a gyülekezet véneti...."
Vagy Timóteusnak, hogy "a kezek rávetését" el ne hamarkodja és más helyen, hogy el ne felejtkezzen róla.
De a hamis vallások követői között is egyre nagyobb a tudás, akik még azt is merészelik mondani, hogy magától Jézustól kap erőt csodatételeket, holott az egész mögött csak Buddhista, Hindu, vagy csak sima ezoterikus megcsalatkozás és hitrendszer van.
Egyébbként erre mondja más helyen a szentírás, hogy a nagy szakadás is ebből lesz.
Aki segítségül hívja Jézus nevét, és ebben egy jól kipróbált gyülekezeti vezető a csatorna akkor az rendben van, de ha olyan ember akar imádkozni érted aki nem mond le az idegen vallások hitrendszeréről és esetleg meditál is akkor annak ne engedd, még ha ő ajánlkozik is, hogy rád vesse a kezét.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

"Nem mindenki aki mondja nékem, uram uram, megyen be a mennyek országába, hanem aki cselekszi is az én mennyei atyám akaratát!"

Válasz

madarasiné zsuzsanna üzente 13 éve

Mindnyájan isten gyermekei vagyunk,nyáj élén Jézus ha ö csodát tudott tenni a másik ember miért nem?Az apostolai is sok csodákat tettek,Mert?nem olyanok voltak mint te meg én?Jézus azzal hozakodott elő a szándék legyen az ami az övé.Szeretet teljes fizetség nélküli.Ma felismerné valaki ha visszatérne Jézus?Az irigység elvakít mindenkit a ma embere se lehet tiszta szívű adakozó mert gyanús lenne.Az lenne mint akkor amikor Jézus élt és nem fogadták el annak aminek mondták Messiás,Amíg nem lesz változás a szellemiségben addig mire is várunk?

Válasz

madarasiné zsuzsanna üzente 13 éve

Jézus azt mondta cselekedjetek a nevemben igen és ha ma valaki azt mondja gyógyítani tud és ördögöt űzni,hol itt a baj? Szerintem a vallás vezető az aki elhitet olyat,hogy ezt csak Jézus tehette.A mai embernek is szól a biblia és meri vállalni amit hisz.

Válasz

Varga Bruce Roland üzente 13 éve

Csabi.
régen ez nem volt kamu de a biblia írja h a mi időnkbe sok ien ember lessz aki az ő nevében cselekszik csodákat és ha jobban megnézzük sokan is vannak pláne amerikából és emlékez meg arról h a biblia írja h a sátán is megtud jelenni minden 1 fényes angyal h félre vezesse a világot.Van csoda de nem ugy h te neked menned kell valakihez h rád tegye a kezét h meggyógyulj hanem te imádkozol istenhez és oda nemkell semmi közvetítő nekem isten sokat segítet anélkül h akár kihez mentem volna. mert írja a biblia h kérjetek és kaptok és asztis mondja h isten már előtte tudja h mire van szükséged mielőtt kérnéd.ezek hamis csodák amiket az emberek hajtanak végre h tömeget gyüjtsenek maguk köré például jézus sose abból a célból gyógyított h híveket gyüjtsön.és jézus mondta h majd itéletkor sokan mondják majd nem tettünk csodákat e a te nevedben meg ördögöket üztünk a te nevedben és ő majd azt feleli nekik h soha nemismertelek benneteket.Létszives olvasd el a máté 7.22-23.van amiben 1etértek veled de van amiben nem.örülök h írtál erre a komment-emre is, mi jól eltudnák beszélgetni erről a témáról.És még azt szeretném mondani h ezeket nem azért mondom h akárkit megbáncsak mert amiket mondok azokat a bibliára alapozom.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Roli.

Kamu lenne rákból meggyógyulni, halálból feltámadni.
Jézus azt is mondta, hogy aki hisz őbenne az cselekszi is azt amit ő cselekedett.
Amíg egy keresztényen keresztül olyan csodák történnek amiket Jézus is tett, ráadásul az illető keresztény még Jézus nevét is hívja segítségül addig nyugodt lehetsz a szolgálatának a mennyből való el hivatásának bizonyosságában amíg még meg is gyógyulnak az emberek arra.
Amikor valaki azt hiszi magáról, hogy a Mária küldetésének szolgálatát teljesíti addig biztos lehetsz benne, hogy az az ördög egyik trükkje.
Van gyógyulás Jézus nevére.
Van csoda és ha nálad nem működik és nincsen benned a szellemek megítélésének ajándéka addig hajlamosít sok ostoba tanítás egyben rossznak látni minden csodát a világon.
De ez a hitető vallásos szellemek tanításai közül való felfogás.

Válasz

Varga Bruce Roland üzente 13 éve

A biblia írja h lesznek oan emberek akik csodákat fognak tenni meg gyógyitanak és jézus nevében teszik majd.Ám jézus figyelmeztetett minket a Mt 7:22-23.A vallások csodákat csinálnak h elhitessék az emberekkel h ők az igaz vallás csak ezek a gyógyitgatások hamisak mert az ördöktöl származnak mert lehet h meg gyógyitanak de a vége a halál mert te belemész a hamis vallásba mint pl.római katolikus ő nálluk lehet hallani a legnagyobb csodákról h megjelent a szűz mária meg ienek pedig mária csak 1 ember volt és nincs semmien hatalma na mind1 az a lényeg h kamu a hitgyógyítás meg a sok ehez hasonló dolog mert írja a bibliában h csodák megszünnek az apostolok halála után és megvan adva h csak a szeretet marad meg köztetek és onnan lehet felismerni az igaz vallást h szeretet van köztük és nem mindenféle csodák meg nyelveken beszélés meg ienek, erről a témáról tudnék még írni de nincs türelmem meg elistudnám magyarázni érthetőbben bővebben és a bibliából szolgálnék bizonyítékokkal meg a mai világból de hosszúra sikerülne.jézus megatta nekünk a példát h hogyan éljünk és miben higyünk meg bízzunk és szerintem a jehova tanúi az igaz vallás én nem vok tanú mer ortodox-nak kereszteltek meg de hála istennek kinyilt a szemem és rájöttem h 1 hamis bálványimádó vallás az ortodox mint a katolikus képeket meg szobrokat csókolgatnak és átírják a bibliát nekik tetszően meg lehuzzák az embereket pénzel mindenfajta 1házi adókkal.kivánom h nyiljon meg a szemetek és lássátok h sok minden nem stimmel ebben a világban és figyeljétek meg h minden bibliai prófécia beteljesedik ezt lehet látni ha bekapcsoljuk csak a tv-t és lehet látni h mifolyik a mai világban ami még eddig nem volt.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

A profilomon egy 10 részes sorozat is van a témáról és két kreacionista Magyar tanárral készült riportrészlet is.

Válasz

bubuka visszater üzente 13 éve

mit?

@Hajnalka: ezer helyen fenn van az egész haknija, Teremtes.com.

Válasz

Turó Hajnalka üzente 13 éve

Értékelem,hogy amikor érdekessé válik,pont akkor vége a filmnek

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Amit említettem azt nézd meg.
És magadat!

Válasz

bubuka visszater üzente 13 éve

tessék, Xenu-hívő szcientológusok és a "csodás gyógyulásaik"
http://hungarian.volunteerministers.org/successes/index.htm

bizonyíték?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Azért mert láttál egy páncélt vagy egy kardot ami nagyobb az átlagnál az nem azt jelenti, hogy díszek.
Más királyságokban és országokban is mutogattak olyan hadizsákmányokat ezekhez hasonlóan amit csatákban szereztek.
Ezzel is hirdették, hogy az ország hadserege és a király mennyire jól végzik a dolgukat.

Viszont rosszul tudod.
Nem minden vallásnak jut természetfeletti élményekből.
A Jehova tanui például azonnal ördögöt kiáltanak, ha valaki arról kezd beszélni nekik, hogy valakiért imádkoztak és meggyógyult rákból, vagy vak volt és utána látott.
Vagy itt vagy például te.
Neked még fel is foghatatlan az ilyesmi.
Kézzel lábba harcolsz ellene. neked még mindig a régi kommunista korszakban propagált ortodox Darwinista felfogásod van. Pedig a világ már ezen is rég túl van.
Páran vergődnek még mindig benne veled együtt.

Válasz

bubuka visszater üzente 13 éve

én is láttam egy mai kosaras méretében készült lovagi páncélt (angol Tower). Több mint két méter magas volt. A gond az hogy egy díszpáncél, és diplomáciai ajándékként szolgált, sose hordták. Ahogy a három méteres pallosokkal se harcolt senki, a király előtt hordozta egy ember, ügyelve h el ne dőljön.
Látod, erről beszélek. A saját meséidet ez alátámasztani látszik, ezért elfogadod.
Ha más vallás hoz fel hasonlóan szánalmas "bizonyítékokat", akkor meg pont olyan szkeptikus kekec vagy mint én. Az óriásokat komolyan veszed, az "illusztráció" mellett egy egész cikket írsz róla. Neked ez a "valóság". Ahogy a pokol hangjai is a szibériai bányában.
A sokadik internetes hoax amit beszopsz mint egy kisgyerek, aki hisz a mumusokban.

Kérdés: mi maradna a hitedből, ha ugyanolyan szkeptikus lennél mint a többi vallás esetén. Márpedig a "transzcendens" élményekből minden vallás hívének jut. Csodás gyógyulásoktól kezdve a "beteljesült" próféciákon át a jelenésekig. Te a sokezerből nem hiszel el semmit, csak egyet.
Én azt az egyet sem.

Mi maradna a hitedből, ha egyszer ugyanilyen szigorú lennél azzal is?

Érted már?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Bubu.
A képhez oda írtam, hogy illusztráció.
Egyébként menj csak el az Esztergomi bazilikába.
Olyan pecsétgyűrűket látsz ott kiállítva, hogy abba a mai emberek két ujja is belefér.
A kereszténység csodái pedig nem mitológiák és nem mesék. valóban megtörténtek. És történnek a mai napig is és ezen nem segít a kétségbeesett cinizmusod.

Válasz

bubuka visszater üzente 13 éve

persze hogy nem vagy kíváncsi, hát hogy lennél...
az amúgy egészséges szkepticizmusod azonnal eltűnik amikor a saját mondavilágodról esik szó, mert akkor esetleg kiderülne hogy a kereszténység mitológiája meg 'csodái' is csak egy mese a sok közül

simán beteszel egy photoshoppos képet a bibliai "óriásokról", miközben egy másik cikkben meg teli szájjal szidod a jelenséget (jogosan). Bájos.

De látod, épp ezért jó amit csinálsz.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Bubi erről beszeltem.
Nem gyalázkodik feléd senki mégis ideges leszel tőle.
Azért pszichológiailag sem vagy ám rendben.
Mióta idegesít, hogy a tudomány és a vallás területén ennyire sikertelen és vak vagy?Tudatlanságod az előbbi mondatodból is megállapítható, "csodái" minden vallásnak vannak"- így erre most nem vagyok kíváncsi.

Válasz

bubuka visszater üzente 13 éve

részemről semmi személyes, az h hülye vagy és hiszékeny, csak ténymegállapítás

pl. "A szellemi világból érkező üzenetek és események "-et is elhiszed. Ez eddig csak hiszékenység.
De mivel ilyen "csodái" minden vallásnak vannak, ezért ez már problema...

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Akkor már találkoztál is az anyósommal.
Másrészt nem én gyalázkodom vagy akarod, hogy idézzek tőled?

Válasz

bubuka visszater üzente 13 éve

értem, "boszorkányok márpedig vannak".

a folyamatos gyalázkodást mellőzhetnéd, idegesít. köszi.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Bubu.
Én a valóságot hiszem valóságnak, míg te csak egy szegényes sok értéktől megfosztott, az Iskolában tanult világképet hiszel.
Neked csak hited van arról amit beszélsz, nekem és velem együtt sok másoknak pedig tapasztalatuk.
Te vagy a szegény és szellemileg visszamaradott, míg másokat éppen ezzel gúnyolsz.
De ha ez lakik benned akkor ez vagy te. De még változhat.
Nem késő elkerülnöd a tragédiát. Egy mondás szerint a bukás előtt a kevélység jár.
Látom, hogy te már sokszor orra estél, de még egy képet azért mutatsz a világnak magadról, hátha lesz aki elhiszi, hogy egy okos ember vagy, agy magabiztossággal.

Válasz

bubuka visszater üzente 13 éve

Csabám, alapvetően nagyon is jól látod a dolgokat.
A többi vallást, New Age és ezoterikus hülyeségeket illetően.

Én a te vallásodról pedig ugyanezt gondolom amit te a többiről. Egy híres idézettel: ha megérted, hogy te miért nem hiszel a többi vallásban, akkor azt is érted, én miért nem hiszek a tiedben.

Az egyetlen alapvető tévedésed, hogy a "transzcendens" világot valóságosnak hiszed. Pedig az őrültek tévképzetei azok tévképzetek maradnak,. nem számít hányan hiszik azokat. Csak a fejekben léteznek, de nem a valóságban.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nem áll ellentétben a két mondat egymással.
Te lenézed azokat akik hiszik, hogy a szellemvilág sokkal nagyobb valóság mint ez az anyagi létezés amit most élünk.
De a halálod után egy perccel már késő lesz megváltoztatni a véleményedet.
A szellemi világból érkező üzenetek és események sokaságát élik át emberek minden nap.
Kivel ez, kivel az történik.
Van aki nem ismeri fel, mert tudományos magyarázatokat keres.
Van aki meg nem egészségesen áll hozzá és minden eseményben természetfeletti tartalmat keres.
Van aki ezt kihasználva Intelligens erőket emlegetve különleges erőkről tanít, azután meg csodatevő talizmánokat árul jó pénzért.
Na ez is ugyanaz a túlzás, és pont akkora tévedés mint mindent körömszakadtáig tagadni. Legfeljebb nem akkora bűn.
Ma a keresztény világban olyan jelenléte van az Isten erejének, hogy halálos betegségekből is meggyógyulnak a megtérőknek sokaságai.
Milliók szakítanak a régi hamis vallásaikkal, hagyják ott "mestereiket", hogy valóban bekerüljenek Isten erejének és védelmének a valóságába.
Tonnaszámra jelennek meg olyan elbeszélések a net világában ami Isten erejének az anyagi világba való beavatkozásáról szólnak.
Miközben a dolog hamis része is fogy és gyengül.
A te hamis hiteddel együtt. Amit akár hiszed, akár nem nem nevetek ki.

Válasz

bubuka visszater üzente 13 éve

"Az a valóság amit te annak tartasz az nem az a valóság ami tényleg létezik."
vs
"Isten létezését a mindennapi élet ezernyi eseménye, és jele bizonyítja."

most akkor melyik? Ha a tapasztalati úton szerzett tudás nem megbízható, akkor miképp bizonyíthatná bármely természetfeletti létét? Hát igen, a metafizikai relativizmus már csak ilyen... Sokadszorra szúrod tökön magad, de mivel szórakoztató, úgyhogy csak csináld!

megjegyzés:
fejembe a hittant verték
csak aztán elhagyva a gyerekkort önálló gondolataim támadtak, (te is kipróbálhatod, mindkettőt) így értelemszerűen kiröhögtem őket a beszélő kígyókkal, szentlélekkel és egyéb meséikkel együtt.
Te is tudod milyen ez, hisz te se hiszel az indiánok isteneiben, én se a tiedben. Te is kineveted őket. joggal, én is kinevetlek, joggal.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Az a valóság amit te annak tartasz az nem az a valóság ami tényleg létezik.
Ehhez nekem nem egy szent könyv kellett, hanem rengeteg tapasztalat.
Pont mint Tamásnál.
Nem az Istentagadás a valóság, mert Isten létezését a mindennapi élet ezernyi eseménye, és jele bizonyítja.
Ezen az oldalon is rengeteg ilyen írás, cikk és vita van ebben a témában.
Ha kicikized azokat az embereket akik valamilyen tapasztalat alapján nem azt a világnézetet vallják amit neked a fejedbe vert egy ügyes tanítóbácsi vagy néni, attól még sem okosabb sem szebb sem sikeresebb nem vagy.
Sőt nagyon nyomorult és erkölcsileg fejletlen.

Válasz

bubuka visszater üzente 13 éve

de nektek elég egy "szent könyv" is a valóság tagadásához

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

A tagadás csak erős bizonyítékok mellett hitelesíthető.

Válasz

bubuka visszater üzente 13 éve

O sancta simplicitas

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Teljesen jó amit mond.
Nem csak a Darwini elméletet rombolja le támadhatatlanul, hanem a mai modern ezoterikus világszemlélettel magyarázott keletkezéselméletet.
Meggyőző bizonyítékokkal is.

Válasz

Ferenczi Zoltán üzente 13 éve

Ez igaz!!!

Válasz